Echoput lobby interieur

De Echoput als perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan de Veluwe

Iedereen heeft een wensenlijstje met accommodaties waar je graag eens wilt overnachten, toch? Ik in ieder geval wel en ik kan je vertellen dat de Echoput daar al een tijdje op stond. Het leek me helemaal fantastisch deze plek te bezoeken wanneer de herfst zijn intrede doet en alles prachtig oranje kleurt. Soms komen wensen uit: op een prachtige ‘Indian Summer’ dag stapten we in de auto richting de Echoput waar we 24 fantastische uren hebben beleefd.

Sprookjesachtige omgeving Echoput

Eerst even over één van de belangrijkste pluspunten van dit hotel: de ligging. Want die is met recht waanzinnig te noemen. Met de Veluwe als voor- en achtertuin heb je met dit hotel toch wel een pareltje te pakken. Vanaf de Echoput wandel je zo de bossen van Kroondomein het Loo in. En met een beetje geluk spot je de ‘big five’ van de Veluwe ook nog. Wij kwamen oog in oog te staan met een edelhert en even later met een wild zwijn. Ik kan je verklappen dat je dag dan écht niet meer stuk kan!

Overnachten in stijl

Moderne & luxe kamers zorgen voor totale ontspanning tijdens je nachtje(s) weg. Vanaf het balkon heb je een schitterend uitzicht op het omringende bos. Zelfden had een ‘standaard’ hotelkamer zo’n grote badkamer mét bad en inloopdouche. Over de torensuite met het panoramische uitzicht op het bos kunnen we alleen maar dromen…

Culinaire belevenis

Voor de gelegenheid had ik mijn high heels maar weer eens uit de kast getrokken. Dineren bij de Echoput is namelijk niet zomaar iets, maar een ware totaalbeleving. Wat dat betekent? Een voortreffelijk 5-gangen diner met verrassende amuses, een samenspel van bijpassende wijnen, bijzondere wildgerechten en de lekkerste coquilles ooit. De sfeer is sjiek, maar daar stel je je bij een bezoek aan dit restaurant dus ook op in.

Ultieme luxe

De Echoput heeft nogal wat te bieden als het aankomt op faciliteiten. Wil je je in het zweet werken na het uitbundige diner van de avond ervoor, dan duik je de hippe gym in. Heb je behoefte aan ontspanning, dan zijn het binnenzwembad en de sauna misschien wel iets voor jou. Of wat denk je van koffie drinken in de smaakvolle lounge? Schijnt de zon, dan duik je het enorme terras op met het geluid van watervalletjes op de achtergrond. Het zwembad heb je as we speak (vanwege corona) voor je alleen, dat is toch wel een luxe die je niet vaak mee maakt.

24 uur in de Echoput

Ons verblijf bij de Echoput duurde precies 24 uur en daarin hebben we een hele hoop (in hoog tempo) gedaan. Ga je naar de Echoput om de Veluwe te ontdekken, slaap er dan zeker twee nachten. Wij hebben de 24 uur bij de Echoput gebruikt om te fietsen in de omgeving (bij de Echoput verhuren ze fietsen), te zwemmen in het ‘privé-zwembad’, uitgebreid te dineren in het restaurant, sterren te kijken op de hei, heerlijk te slapen in een groot bed, luxe te ontbijten en te fietsen naar Radio Kootwijk.

Met mooie verhalen en foto’s verlieten we na 24 uur de Echoput. Het was heerlijk!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen