Via Via – een eigenzinnig en energiek hotel in hartje Leeuwarden

Er zijn genoeg redenen om een weekendje naar Leeuwarden te gaan. Met zoveel musea, grachten, leuke horeca en winkeltjes. Niet zo gek dat de stad in 2018 is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Een andere reden om naar de Friese hoofdstad af te reizen, is voor een verblijf in Hotel ViaVia. Ik mocht een nachtje slapen in hotel Via Via en deel graag met jullie mijn ervaring.  

New on the hotel-block: Via Via

Dit jonge hotel opende in september jl. zijn deuren, naast grote zus Post Plaza, in hartje centrum. Geen traditioneel hotel maar eigenzinnig en energiek. Het concept ‘Just a room’ laat zien dat je met minder service, zoals een receptie, niet inlevert op comfort. Het inchecken gebeurt met een digitale sleutel (hoe handig wanneer je altijd die sleutelpasjes kwijt raakt..) en de Via Via Host kan je alles vertellen over het hotel en waar je moet zijn in Leeuwarden.

→ Lees ook: alle droomplekken in Friesland

Verschillende mensen, verschillende wensen

‘Gewoon een kamer’, maar liefst 74 stuks. Small, medium, large, appartement, familie,- en een mindervalidekamer. Allemaal slim, vrolijk en met leuke details. Hoe leuk is de blauwe telefoon en de roze lichtknopjes! In elke kamer hangt andere kunst en de wc is een plaatje (elke kamer heeft een leuke wc tekst)! Grote ramen, een fijne regendouche, Stella Maris producten, snelle WiFi en (niet onbelangrijk) een heerlijk bed voor een optimale nachtrust. 

Jouw favoriete stad op een poster - Printmijnstad

Just a Shop – ontbijten hoort er ook bij

Zonder ontbijtje ga ik de deur niet uit. In ‘Just a Shop’ kan je een simpel maar heerlijk ontbijtje halen. Kies voor een verse croissantje, een muffin of lekkere boerenyoghurt, een sapje en een lekker kopje thee of koffie. Ik koos voor de yoghurtspecial met Fryske Dúmkes, aanrader! Ontbijten kan in de mooie living of lekker in bed. Daarnaast zijn er in de shop 24/7 hapjes en drankjes te verkrijgen. Van gezonde knappels tot wijn in blik. 

Oud maar nieuw

Het monumentale pand is echt prachtig gerestaureerd en een plaatje van een hotel gevestigd. Nieuw en trendy, maar met leuke authentieke details zoals de trappengang en het mooie glas in lood raam. De living is vintage hip met mooie koffietafelboeken en spelletjes. Maar ook heel geschikt wanneer je nog even je laptop wil open klappen om te werken. ‘Gewoon ontdekken, ontmoeten en leven’. 

Vergeet deze pareltjes niet

Ik heb een heerlijk nachtje gehad en Via Via Leeuwarden wat beter leren kennen. Enkele pareltjes die je zeker niet mag overslaan: Koffie met taart bij Post Plaza of The Bakery. Lunch bij Stek, Zuid4, Bagel and Beans of Barrevoets. Diner bij Sophia’s of Roast. Shoppen doe je bij: Nørd, House of Color, Klup De Dag, Hardwerk x fogeltje, Lilos Vintage en Plek conceptstore. Verder is het heel leuk om gewoon lekker door de stad te slenteren. Langs de grachten en door de knusse steegjes. Bekijk de Oldehove (vanaf april weer open en te beklimmen), bezoek het Fries Museum of het Natuurmuseum of wandel door de stad met de Streetart Route.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Susanne Kamps