Vers van de pers: B&B Oan’t Wetter in het prachtige Dokkum

Verscholen in het groen en op een schitterende plek aan het water vind je B&B Oan’t Wetter in Dokkum. Net geopend is dit een van de pareltjes van komend seizoen. Dokkum is natuurlijk een van de trekpleisters van Friesland (en nee, we zijn niet objectief, we hebben ons hart al jaren geleden aan dit stadje verloren) en aan (nieuwe) mooie accommodaties kan je hier dan ook geen genoeg hebben. Maar deze, ja, dit is er weer eentje voor in de boeken. We vertellen je maar al te graag waarom.

Rust & stilte op een steenworp afstand van het centrum

Daar heb je ‘m weer, die altijd perfecte combi: rust maar toch op een kleine afstand van de bedrijvigheid van een stad. Aan de Stationsweg (of Stasjonswei zoals ze het hier noemen, dat klinkt toch fantastisch?) vind je B&B Oan’t Wetter. Achter het huis van de eigenaren staat het volledige vrijstaand huisje die, zoals de naam al doet vermoeden, te vinden is aan het water. Een romantisch paadje brengt je langs de afgeschermde tuin van de eigenaren naar dit fijne stekkie. Wat direct opvalt? Het groen en dus dat water. Want Friesland is water en vakantie is dat ook.

B&B Oan’t Wetter – buiten leven

Openslaande deuren naar het vlonderterras, een jaloersmakend mooie tuinset en een grote BBQ maken dit de ideale buiten-leef-plek. En dat is nog niet alles, want ook vanuit de slaapkamer heb je openslaande deuren naar een ander klein terrasje met een schattig Parijs-achtig bistro setje. Met naast de voordeur nog een bankje kan je zo ongeveer overal rondom het huisje neerstrijken en genieten van de mooie tuin en het water. Wat ons betreft is die buitenruimte het allerfijnste van deze plek en voor rustzoekers en uitrusters nog eens dubbel zo prettig.

Wij bezochten 100 droomplekjes waar je echt wilt slapen

Oan’t Wetter van binnen

Met een minimalistische inrichting met een Bohemian touch vloeit het leven binnen soepeltjes door in dat van buiten. Openslaande deuren, wapperende vitrage en lichte meubels zorgen ervoor dat de plek vederlicht aanvoelt. Met de grote ramen is het licht binnen en op de (slaap)bank is het verbazingwekkend goed zitten. Een complete keuken (incluis een overload aan kruiden én verse thee), een prima badkamer en een ruime slaapkamer maken Oan’t Wetter af.

Details om van te houden

Eigenaresse Marieke weet hoe ze het zo moet aanvliegen zodat je niets tekort komt. Denk aan een gevulde koelkast (minibar principe), een krat vol spelletjes en boeken, luxe badkamerproducten (hotelkamer vibe all-over), een kano om te huren, informatie over de omgeving, een platenspeler: nee, het ontkomt je hier aan helemaal niks.

Over het ontbijt

Het ontbijt is los bij te boeken (maar, ah toe nou, zonder ontbijt is het feestje niet compleet) voor €12,50 per persoon. Wat je daarvoor krijgt? Een goed gevulde mand vol lekkers, zoals yoghurt met fruit en granola, een vers croissantje, een perfect gekookt eitje, kaas en vleeswaren, nog meer vers fruit, verse jus en een ‘surprise of the day’ (kunnen pannenkoekjes zijn, kan suikerbrood zijn etc.). Is het lekker weer, dan strijk je neer aan de grote tafel bij het water om daar te genieten van dit goede ontbijt.

Reserveren

Ook zo verliefd op B&B Oan’t Wetter? Reserveer dan snel een overnachting (of meerdere). Dat doe je bij voorkeur natuurlijk direct bij de accommodatie en anders via Airbnb of Booking.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen