• Menu
  • Menu

TOP 5 – Dubai, de stad van extremen.

Na mijn reis naar Hawaii & Australië heb ik tijdens de terugreis een ‘stopover’ gemaakt in Dubai. Dit land stond al een tijdje op mijn bucketlist dus dit was de ideale mogelijkheid om het te bezoeken! In drie dagen heb ik deze prachtige stad met haar hoge gebouwen, grachten en pleinen verkend en uiteraard heb ik daar een TOP 5 van gemaakt: enjoy:)

1. Abra rondvaart 

Naast de natuurlijke wateren in Dubai zijn er een hoop kunstmatig aangelegde kanalen. Hierdoor is deze bestemming uitermate geschikt om te verkennen per boot. De typische traditionele boten in Dubai worden abra’s genoemd. Deze worden zowel gebruikt als ‘openbaar vervoer’ om het water over te steken als voor rondvaarten. Ondanks de jetlag besloot ik vroeg op te staan om zoveel mogelijk van de stad te kunnen genieten. Ik nam een taxi naar het historische gedeelte van Dubai en heb daar heerlijk gewandeld door de oude straten terwijl de zon opkwam. Uiteindelijk kwam ik uit bij de abra’s en boekte een boottochtje over de kanalen. Ik had het geluk dat ik de enige passagier aan boord was waardoor het een privé excursie werd. Dit is natuurlijk puur geluk, maar het tijdstip zal ook wel geholpen hebben. De meeste mensen zaten waarschijnlijk pas net aan hun ontbijt;) Terwijl de zon prachtig weerkaatste over het water en een briesje door mijn haar wapperde genoot ik maximaal van het uitzicht en deze ervaring. Pure magie! De kapitein, een local, bestuurde de boot met zijn voet en maakte onderweg tijd wat mooie plaatjes van mij te schieten. Ik zou iedereen aanraden een boottochtje(vroeg op de dag of juist bij zonsondergang) te maken. Het is een hele ontspannen en mooie manier om Dubai te verkennen.

Abra boat in Dubai

2. JBR Beach

JBR Beach is een 1800 meter lang wit zandstrand wat behoort tot de meest populaire openbare stranden van Dubai. Sinds 2014 vind je hier ‘The Beach’ wat een prachtig aangelegd gebied is vol restaurantjes met een waanzinnig uitzicht over de Perzische Golf. Overdag is dit de ideale spot om te zonnen, zwemmen en te lunchen bij één van de vele tentjes. De sfeer is hier perfect! Denk er trouwens wel even aan dat er in zee soms een hele sterkte stroming kan staan. Als er dus een oranje of rode vlag staat kun je maar beter lekker blijven chillen op het strand:)

3. Burj Khalifa

Burj Khalifa is een wolkenkrabber van 828 meter hoog. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees dus;) Uiteraard stond deze wel op mijn to-go lijstje dus ‘on y va’. Met een supersnelle lift ga je naar de 124e verdieping(452 meter boven de grond) vanwaar je een fantastisch, duizelingwekkend uitzicht hebt over de stad. Om naar boven te gaan moet je een ticket kopen wat al kan vanaf ongeveer 34 euro. Dit kan zowel van te voren(via de website van Burj Khalifa) als ter plaatse, maar ik adviseer het eerste. Zo voorkom je dat je eerst in de rij moet staan voor een ticket en vervolgens voor de lift. Als je rond zonsondergang gaat is het trouwens wat drukker en sta je waarschijnlijk langer in de rij.

Burj Khalifa Dubai

4. De Dubai Fountain

De grootste, meest spectaculaire én duurste fonteinshow ter wereld kun je natuurlijk alleen maar vinden in Dubai. Even wat feitjes: het water schiet tot 150 meter de lucht in, heeft een lengte van 275 meter en heeft 150 miljoen euro gekost. Elke avond om 18:00 starten de fonteinenshows, het water schittert en danst op de muziek. Het is echt een enorme sensatie en wat mij betreft ook niet te missen tijdens je bezoek aan Dubai. Aan de andere kant komen hier zoveel bezoekers op af dat het soms wel érg druk is. Met name in de weekenden staat de promenade vol. Kun je hier niet zo goed tegen kies dan een doordeweekse dag uit om de fonteinenshow te bewonderen.

the Dubai fountain

5. Rooftop diner @ the Jumeirah Beach Hotel

Mijn laatste avond besloot ik lekker luxe uit eten te gaan en koos ik voor een dakterras-diner in het restaurant van het Jumeirah Beach hotel. Wat een uitzicht, heerlijk eten en fantastische wijn! Prachtig om vanaf hier de zonsondergang te zien. Alsof de zon de stad gedag kust met haar warme licht en de stad in het donker mag schitteren met alle lichtjes. De rooftop bar is gevestigd op de 24e verdieping van het hotel en heeft zowel uitzicht op de eerder genoemde Burj Al Arab, als op de Perzische Golf en de skyline van Dubai. Let er trouwens ook even op dat je (semi) netjes gekleed gaat, slippers zijn niet toegestaan;)

rooftop diner at jumeirah beach hotel
view from jumairah beach hotel

Op zoek naar nog meer Dubai tips? Check dan de blog van Het Reishoekje.

Lisette Karten

‘Kijk deze mooie vrouw eens shinen op de foto! Dat is gastblogger Lisette die naast haar vrolijke persoonlijkheid ook hele mooie verhalen met ons gaat delen. Zo is ze afgelopen jaar o.a. in Nieuw Zeeland, Fiji, Australië en Dubai geweest en is ze nu haar backpack alweer aan het inpakken voor een tripje naar Vietnam en Indonesie. Naast reizen heeft ze een passie voor fotografie en schrijven en heeft ze natuurlijk een eigen website: Authentic Memories'.

Bekijk alle artikelen