Slapen op een ultieme droomplek: Hotel Arsenaal Delft

In het hart van de historische stad Delft vind je op één van de mooiste plekken het nieuwe Hotel Arsenaal Delft. Dit hotel met een flinke vleug charme en authenticiteit is de ideale uitvalsbasis voor je city-trip naar Delft. En kom je nou niet perse voor de stad dan is het alsnog een perfecte plek om een paar nachtjes te verblijven. Yes: Hotel Arsenaal Delft has got it all en wij vertellen je graag waarom.

Het is vrij simpel, bezoeken we een hotel als uitvalsbasis voor het ontdekken van een stad, dan willen we eerste rang zitten. En dat eerste rang betekent dan: in het hart van de stad maar in de rust van een oase. Volg je ‘m nog? Yes: we zoeken dus the best of both worlds en met minder nemen we geen genoegen. Puur geluk dat Hotel Arsenaal exact aan deze eisen voldoet én het zelfs overtreft. Want naast een toplocatie heeft het pand waar het hotel in huist ook een bijzonder verhaal te vertellen.

Hotel Arsenaal – een historisch pand

Het Arsenaal heeft een plek gevonden op een schiereiland tussen het water van de Oude en Nieuwe Delft. Vanaf de bouw in 1601 dient het pand meerdere doelen: het Arsenaal verhaal begint als een opslagplaats voor kanonnen & vuurwapens en wordt later uitgebreid met een voormalig VOC pakhuis. Hierna wordt het nog gebruikt als Tuighuis en Legermuseum. Het pand is een icoon in Delft en belangrijk onderdeel van het stadsgezicht. Wat een geluk om op zo’n plek te slapen: daar waar historie & luxe elkaar treffen in de prachtige kamers en bar van het hotel.

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Check alle droomplekken van Reistop5 hier!

Authentieke elementen in charmante hotelkamers

Wij smelten van slapen op grote bedden met knisperende lakens in kamers met authentieke details. Hotel Arsenaal opende pas in april ’22 haar deuren waardoor alles in het hotel nog kakelvers is. En ondanks dat je in iedere kamer vindt wat je nodig hebt, is de ene kamer nóg mooier dan de andere. Onze favo is de superior room met waanzinnig uitzicht over de Oude (of Nieuwe) Delft. Extra leuk is het wanneer er een rondvaartboot voorbij komt waarop de gids enthousiast vertelt over het pand en de grachten. Dan weet je wel dat je op een toplocatie verblijft!

Neerstrijken in de Wapenkamer

Wat zij zelf zeggen over Hotel Arsenaal? Dat het een goed bewaard geheim is. En dat is mooi, maar wij slingeren ons enthousiasme toch graag de wereld in en delen dit geheim graag met je. Het is nog zacht uitgedrukt wanneer we je vertellen onder de indruk te zijn van de prachtige entree, receptie, bar en binnentuin. Extra fijn is het wanneer je in een hotel een mooie plek hebt om te genieten van koffie, wijntjes & goede cockails. En dat alles kan hier in Gastrobar de Wapenkamer. Neerstrijken voor een diner kan je hier dan weer niet, maar wel voor de lekkerste drankjes in een knappe setting.

Zijn wij fan van Hotel Arsenaal Delft? Zonder twijfel: JA. Wil je hier ook graag slapen reserveer dan nu een kamer via de website van het hotel.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen