Slapen in een Tiny House op de Veluwe: Jot + Fest

In de Achterhoek, aan de rand van de Veluwe, vind je niet één maar twee toffe Tiny’s. Tiny Studio’s Jot & Fest, gemaakt door Nadine en Rik. Voor hun een droom die uitkomt. En fijn dat wij mogen genieten van deze droom. Ik mocht een nachtje slapen in Tiny Jot. En dat was een feest! 

Veelzijdig Achterhoek

Weilanden, houtwallen, bos en kabbelende beekjes. Maar ook historische steden en prachtige kastelen. In de Achterhoek vind je het allemaal. Ik was positief verrast door de schoonheid van de regio en ben na twee dagen dan ook nog lang niet uitgekeken. 

Ontdek alle (100+) droomplekken van Reistop5

Waar een Tiny groot in kan zijn

Een Tiny voor twee van slechts 16m2. ‘Klein maar fijn’ past hier wel, want alles wat je nodig hebt is er. Waar een Tiny Studio groot in kan zijn? Dat is wat mij betreft de inrichting. Duurzaam, lichte kleuren, veel gebruik van hout, minimalistisch en met een knipoog naar vintage. Dat is Jot. Bij Fest is meer gebruik gemaakt van warme kleuren. Buiten, tussen de Tiny’s, kan je in de avond marshmallows roosteren boven het vuur of ga heerlijk dippen in de hottub. Leuk om met twee stellen of een vriendinnengroep Jot & Fest te boeken voor een heerlijk weekend! 

Het park van Jot & Fest

Jot & Fest vind je in het kleine dorpje Olburgen, gelegen aan de rand op het park Marina Strandbad. Omgeven door weilanden aan de IJssel. Hier komt rust, ruimte en natuur samen. Op het park vind je een zwembad, een wellness, snackbar, kleine supermarkt en een restaurant met terras aan het water. Huur een bootje, kano of sup of lig relaxed op het strandje bij het natuurmeer. 

NOMAD® | Tenten

Doen in de omgeving

Ga je liever het park af? De omgeving leent zich perfect om veel uitstapjes te maken. Een paar tips van mij. 

  • – Wandel door het bijna kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Met maar 100 inwoners, maar ruim 50 monumenten. Fotogeniek, knus en vol met gezellige terrasjes. 
  • – Liever wat meer stad? Hanzesteden Doesburg, Deventer en Zutphen liggen om de hoek. 
  • – Doe je boodschappen bij Boerderijwinkel Horstink of drink er een cider op het boerderijterras en proeflokaal De Groote Wei. Je kunt hier in het seizoen ook bloesemwandelingen lopen. 
  • – Breng een bezoek aan de Bronkhorster Bierbrouwerij. Is altijd een goed idee! 
  • – Maak een avondwandeling langs de IJsel. 

Kom tot rust in de prachtige omgeving en ga lekker ontspannen weer naar huis. 

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Susanne Kamps