Huisje in het veld: overnachten in een weidse omgeving

Ik had hele hoge verwachtingen van dit huisje in Drenthe en eerlijk is eerlijk: Huisje in het veld heeft al mijn verwachtingen gigantisch overtroffen. Ik neem je in dit artikel mee naar deze mooie plek in Uffelte. En geloof me: je wilt er direct een paar nachtjes naar toe.

Warm welkom in Drenthe 

Op de dag van aankomst word ik hartelijk welkom geheten door de eigenaresse, zij woont samen met haar man en hun twee kinderen in de boerderij naast het huisje. Ze verwelkomen sinds een paar maanden gasten en het is meteen een groot succes. Het huisje oogt aan de buitenkant erg ruim, en ook het grote veld belooft veel goeds voor de komende dagen. Vanuit het huisje worden regelmatig reeën gespot, hopelijk maken wij dat ook mee.

Uitzicht op het veld

Voor het grote raam staat een heerlijke bank, waar je fijn kunt relaxen en volop genieten van het uitzicht. Want dat uitzicht is toch wel één van de hoogtepunten van het huisje. Je hebt zicht op een schitterend veld met in de verte het bos. Bij het terras vliegen kleine vogeltjes en verderop roofvogels boven het veld. Wanneer je van rust en ruimte houdt kun je je hart hier ophalen! Ook vanuit het bed kijk je gedeeltelijk richting het veld, wat een geluk!

In het huisje is alles aanwezig om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er staat een heerlijk groot bed en voor de kleintjes is er een aparte slaapkamer met een stapelbed. Het woon/slaapgedeelte voor de volwassenen is door middel van een schuifdeur te sluiten. In de grote kast in de woonkamer is ook aan je koters gedacht, zo staan er bijvoorbeeld spelletjes voor ze klaar. Er is een complete keuken met magnetron, kookplaat en vaatwasser. Ook de badkamer ziet er prima uit. Kortom, je vindt er alles wat je nodig hebt voor een heerlijk verblijf.

Wilde reeën spotten tijdens het ontbijt 

‘s Ochtends wil ik maar al te graag vroeg mijn bed uit want dat is hét moment om reeën te spotten. Mijn hart maakt een sprongetje bij het zien van vier (!) reeën die zich op een paar meter afstand bevinden van het huisje. Ze houden mij goed in de gaten en ik hen. Prachtig om deze mooie dieren te zien rennen over het veld. Ik kruip met een kop thee op de bank en kan ze blijven volgen. Wat is dit fantastisch!

Uffelter Binnenveld 

Huisje in het veld grenst aan een prachtig groot veld met bossen en ligt dicht tegen een natuurgebied aan. Het Uffelter Binnenveld is de perfecte plek om reeën te spotten of om lange wandelingen te maken. Je wandelt vanuit Huisje in het veld zo de natuur in. Ook tijdens het wandelen hebben ik meerdere reeën gezien. Wanneer je er dan nog steeds geen genoeg van hebt kun je weer lekker op de bank in je huisje ploffen. Tijdens de schemering komen ze vaak weer tevoorschijn. En ook aan het einde van de middag spot ik ze weer!

Hunebedden 

Drenthe staat bekend om de vele hunebedden, vlakbij Huisje in het veld kun je een aantal mooie exemplaren vinden. In Havelte vind je namelijk het één na grootste hunebed van Nederland. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken, je kunt er fijn wandelen en wellicht heb je net zoveel mazzel als ik en kom je een schaapherder tegen met zijn kudde. 

Nationaal Park Dwingelderveld is ook een aanrader, in dit park kun je eindeloos wandelen en is de natuur prachtig. Wil je daar naar toe kun je ook overwegen te overnachten bij Buitenlede 7.

Huisje in het veld is werkelijk een parel in Drenthe, hier wil je simpelweg naartoe. Geloof mij maar! 

Hoe reserveer je Huisje in het veld?

Een heerlijke plek in een schitterende weidse omgeving. Het kan niet anders dan dat dit huisje komende zomer volgeboekt gaat worden. Wil jij ook reeën spotten vanuit de woonkamer terwijl je wakker wordt met een kopje koffie? Reserveer dan nu een overnachting via de website van Huisje in het Veld.

Just so you know: ons bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Huisje in het veld. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Nathalie Sneepels

'Nathalie is woonachtig in Rotterdam waar ze is geboren en getogen en waar ze nog steeds met veel plezier woont. Inmiddels werkt ze een paar jaar voor touroperator Sunweb waar ze helemaal op haar plek zit. Ze heeft de hele dag met reizen te maken en dat maakt het extra leuk. Reizen is haar met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen ze wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heeft ze ook hele mooie herinneringen aan, ze denkt dat hier ook de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ze wordt er oprecht heel erg gelukkig van. Ze heeft dan ook al heel veel verre reizen mogen maken, Thailand en Indonesie zijn haar favoriete bestemmingen. In Europa gaat ze erg graag naar Griekenland, Kreta vind ze het mooiste Griekse eiland omdat het zo ongelofelijk veelzijdig is. Tegenwoordig verkent ze ook erg graag Nederland, ze leert steeds meer te waarderen wat ons eigen land te bieden heeft. En dat is best veel!'

Bekijk alle artikelen