Buitenlede7

Overnachten in Dwingeloo: een schitterende B&B in het groen

Door alle maatregelen kunnen we veel dingen nu niet doen. Maar naar buiten mogen we wel! En waar kun je in Nederland beter lange frisse natuurwandelingen maken dan in Drenthe? Wij bezochten Dwingeloo, een van de groenste dorpen van heel Europa. Overnachten deden we bij Buitenlede7 wat de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje weg.

Vlak voor de feestdagen gaan beginnen, overnachten wij op de valreep nog even in een heerlijk huisje in Drenthe (Dwingeloo) bij Buitenlede7. We rijden het terrein op en onze gastvrouw staat al buiten om ons te verwelkomen. Het is al vroeg donker, maar door de kerstverlichting voelt het als een warm en gezellig welkom. Buitenlede7 blijkt een droomplek die zeker op Reistop5.com thuis hoort.

Overnachten in Dwingeloo

Over Bed & Breakfast Buitenlede7

Buitenlede7 bestaat uit twee geschakelde vakantiehuisjes. Ze staan op een groot kavel, samen met het woonhuis van de eigenaren, een oude schuur (die stiekem wel heel sfeervol is) en een heerlijk groot grasveld. Beide appartementen hebben een uniek interieur. Wij verblijven in het appartement met een moderne inrichting wat een frisse en tijdloze uitstraling heeft. Alles is aanwezig, waaronder een badkamer, toilet, twee slaapkamers (!), woonkamer, keuken en eethoek.

Het appartement naast ons is warm en behaaglijk ingericht met donkerdere kleurtonen. Beide verblijven kijken uit op een groen grasveld en weiland met een aantal appel, peren- en pruimenboompjes er op. Hier mogen de gasten van Buitenlede7 in de plukperiode een heerlijk stuk biologisch fruit plukken, wat extra leuk is voor de kleintjes. Van een goede pruimoogst maken ze jam, die kom je tegen tijdens het ontbijt.

Eten bij Buitenlede7 & omgeving

De aanbeveling voor het eten van het lokale restaurant ‘Onder de Eiken’ was een voltreffer. Ze kwamen het vriendelijk en snel bezorgen. Het is met liefde bereid, dat proef je in de heerlijke gerechten terug. Samen met een wijntje, kaarsjes, en de gezellige lichtjes buiten had ‘uit eten in eigen vakantiehuisje’ toch een romantisch ambiance. Ons ontbijtje werd stipt op de afgesproken tijd door de eigenaresse bezorgd. We kregen onder andere een heerlijk frisse, zachte yoghurt en zelfgemaakte smoothie. Laat de foto’s voor zich spreken…

Uit eten in eigen vakantiehuisje had door de gezellige sfeer toch een romantische ambiance.

De locatie van Buitenlede7

Buitenlede7 heeft de perfecte locatie voor het er-even-tussen-uit-zijn gevoel. Het betoverende natuurgebied Nationaal park Dwingelderveld ligt hier namelijk aan je voeten. Met zijn bossen, beken, zandverstuivingen en de uitgestrekte Dwingeloosche Heide kun je hier uitstekend op avontuur gaan. Er zijn talloze prachtige wandelpaden en fietsroutes. Misschien kom je de herder met zijn schaapskudde nog tegen of kan je vragen of de boswachter je meeneemt op zijn paden. Nog leuker is wellicht de ‘snertwandeling’ of ‘laarzenexcursie’ in het najaar. Ontzettend jammer dat wij dit door de huidige maatregelen aan onze neus voorbij zagen gaan. Maar reden te meer om eens terug te komen. 

Er zijn talloze prachtige wandelpaden en fietsroutes in de omgeving van Buitenlede7.

Het centrum van Dwingeloo

Op een kleine afstand van Buitenlede7 ligt het historische centrum van Dwingeloo. Als ik ergens gek op ben zijn het dorpen waar de historie vanaf druipt (net zoals Elburg en Putten). Aan de bouw van de Sint Nicolaaskerk is bijvoorbeeld de sage verbonden van de Juffer van Batinge. Dit is de reden van de afwijkende bouwstijl van de torenspits. Leuk verhaal om even op te zoeken tijdens een verkenning van het oude centrum. Of wat denk je van een lange wandeling langs onder andere het schitterende Landgoed Oldengaerde? Vervelen hoef je je in Dwingeloo en omgeving in ieder geval niet.

Met koters of zonder?

Buitenlede7 is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien beide huisjes twee slaapkamers hebben. En ben je er dan met je kids, dan is The Nature Game Drenthe de ideale manier om de omgeving op een speelse maar educatieve manier te ontdekken. Uiteraard kun je hier met twee aparte groepen goed terecht vanwege alle privacy. Voor een enkel reisgezelschap ben je er natuurlijk ook aan het juiste adres voor een heerlijk outdoor weekendje. Vergeet je wandelschoenen niet!

Pluspunten

  • Heerlijke groene omgeving met een overload aan wandelroutes
  • Schitterende nieuwe en ruime appartementen
  • Een ontbijt waar je ‘u’ tegen zegt

Minpunten

  • De zithoek is gezellig, maar de bank is wat statig en daarmee minder bank-hang-proof. Maar met een beetje geluk ben je veel op pad en merk je daar dus niets van.
Eline Bakhuijzen