Guesthouse in Eefde – waar overnachten een bijzondere ervaring is

Overnachten bij Guesthouse in Eefde is meer dan alleen een nachtje weg. Hier kom je voor de ervaring, wat een stuk verder gaat dan een mooi ingerichte accommodatie. Het heeft iets magisch, wat gecreëerd is met zoveel passie en smaak dat je even een andere wereld binnenstapt. De wereld van ‘Guesthouse in Eefde’.

Onder de rook van Deventer

Zeg Eefde en niemand weet waar je het over hebt. Logisch ook wel, want dit dorpje in de Achterhoek heeft maar 4500 inwoners. Maar, vergis je niet: Eefde wordt ook wel het Versailles van de Achterhoek genoemd (althans, iets wat Huis de Voorst heet, maar wat ons betreft gaat het gewoon om Eefde). Eefde bestaat namelijk uit, zo blijkt, prachtige land- jacht- en koetshuizen. Fotogenieke weggetjes, tussen enorme eeuwenoude bomen, zijn je accueil chaleureux wanneer je bij Guesthouse in Eefde aan komt rijden.

Een boerderij uit 1804 als absoluut pronkstuk

Laten we beginnen met het ‘slechte’ nieuws. In deze boerderij, wat tevens een monument is, slaap je niet. Zo, hebben we dat maar vast gezegd. Maar zonder deze waanzinnig mooie boerderij zou Guesthouse in Eefde niet zijn wat het is. De boerderij (waar de eigenaren in wonen) is het pronkstuk en daar horen het Guesthouse en het Koetshuis zonder twijfel bij. Het is de som der delen wat het bijzonder maakt. De boerderij, het Guesthouse en het Koetshuis zijn gelegen op 4,5 hectare grasland waarop je nog een aantal verrassingen vindt, maar daarover later meer.

Het Koetshuis – Guesthouse in Eefde

In 2020 openden ze de deuren van hun eerste Guesthouse, een gerenoveerde oude stal. Dit bleek zo’n succes dat in 2021 een tweede guesthouse volgde: een omgebouwd Koetshuis.

Stel je toch eens voor: boerderijen met koetshuizen aan het begin van de 19e eeuw. Wat een andere wereld was dat! Wanneer je hier overnacht stap je, uiteraard met een vleugje fantasie, terug in de tijd. Met de originele hoge inrijdeuren, stalraampjes en het balkenplafond hebben ze de oude elementen zoveel mogelijk geprobeerd te behouden. Combineer dat met een flinke portie luxe & comfort en je hebt het perfecte, vrijstaande, vakantieplekje te pakken. Vanuit de ruime keuken, waar koken echt geen straf is, heb je een heerlijk uitzicht over de weide. Onze aller-lievelingsplek? Onder de veranda bij de vuurkorf met een glas wijn, starend over de weide, grasvelden en bossen.

Het interieur is een mix-up van een landelijke & bohemian stijl wat zorgt voor een knusse vibe. De verse bloemen op tafel (uit eigen pluktuin), goed gevulde keuken (van pasta en chips tot kruiden, thee en koffie) zorgen er niet alleen voor dat je je mega welkom voelt, maar ook dat je de deur niet meer uit wilt. Lekker cocoonen bij Guesthouse in Eefde.

Het Koetshuis biedt plaats aan 4 personen, heeft 1 slaapkamer met een nieuwe boxspring en een open slaapruimte met nog zo’n lekkere boxspring. Het plafond is laag en de trap er naar toe stijl, maar wat wil je, het is een Koetshuis. Knus knusser knust, maar daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Gelukkig heb je dan altijd nog Guesthouse nr 1: de gerenoveerde oude stal waar je dan wel kunt slapen.

Zwemvijver, pluktuin & dieren

Zomer, herfst, winter of lente: verblijven bij Guesthouse in Eefde is in ieder seizoen een succes. Hoe dat komt? Nou: door buiten. Want waar voel je de seizoenen zo intens als middenin de natuur? Het Koetshuis ligt dus, net als de boerderij en het andere guesthouse, op dat grote stuk land omgeven door weilanden en bossen. En eigenaresse Mia heeft dit grote perceel omgetoverd tot een sprookjesachtige plek. Niet gek ook dat het vaak wordt geboekt voor fotoshoots en borrels.

Vanuit het Koetshuis wandel je zo onder de grote bomen door richting de omheinde pluktuin. Weelderige, kleurrijke veldbloemen wiegen zachtjes in de wind. In het midden, van de door Mia aangelegde pluktuin, staat een grote werktafel waar de mooiste boeketten worden gemaakt. Wandel door de boomgaard langs de kippen – die huizen in een Balinees kippenhokje – en de hangbuikzwijntjes over het groene gras richting de zwemvijver. Dit is de plek om op warme zomerdagen een duik te nemen en te genieten van het landgoed, de stilte & de natuur.

Verliefd op Guesthouse in Eefde – en we willen er niet weg

Dit keer geen tips voor de omgeving (niet omdat die er niet zijn, maar omdat we vinden dat je gewoon op het erf moet blijven). We zijn verliefd op deze plek, op de rust, de vibe, de bloemen en op het Koetshuis. Een plek waar je naar toe terug wilt met je lover, vrienden of familie omdat je het anderen ook zo graag wilt laten zien en ervaren. Ook met kids is dit een geschikte plek, vanwege alles wat er op het erf voor ze te beleven valt. Met kleine koters kies je dan voor het Guesthouse en niet het Koetshuis i.v.m. de stijle trap.

Mia is een gastvrouw uit 1000-en, zo iemand die je er het liefste bij zou vragen om te joinen voor een glas wijn. Tegelijkertijd ben je te gast op het erf van haar en haar gezin, dus houd je daar natuurlijk altijd rekening mee. Eindconclusie: wij zijn jaloers dat jij dit nog mag gaan ontdekken en wij al zijn geweest. Reserveren kan je maar beter snel doen want de agenda van beide accommodaties vullen zich razendsnel. En dat, mochten we het nog niet vaak genoeg hebben gezegd, begrijpen we. Guesthouse in Eefde: een droomplek pur sang.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen