De Drentse Liefde – een prachtig boutique hotel in Dwingeloo

Neerstrijken in Drenthe kan zonder twijfel uitmuntend bij De Drentse Liefde in Dwingeloo. En dan richten we ons met name op liefhebbers van romantische plekjes, kleinschalige boutique-hotelletjes en een flinke portie natuurschoon. Zomeravonden onder de veranda, een ondergaande zon boven de weilanden en een buurman die voorbij komt op klompen maken het plaatje compleet. Wil je een paar nachtjes weg in eigen land, dan is De Drentse Liefde een frisse spot waar je volledig tot rust komt.

  • Prijs: €79 – €129 excl. ontbijt
  • Highlights: unieke kamers, zeer gastvrij, in de natuur
  • Meest geschikt voor: stellen
  • Reserveren: rechtstreeks via de eigen website of via booking.com

De story behind ‘de Drentse Liefde’

Een plek met een verhaal is nog zoveel leuker dan wéér een hotel met 100 kamers die er exact hetzelfde uitzien. Gaan we soms ook wel lekker op hoor, maar die kleine hotelletjes waar de eigenaren zelf rondlopen en (wanneer je daar zin in hebt, want het niets moet – alles mag principe geldt hier natuurlijk ook) je enthousiast vertellen over het de Drentse Liefde verhaal.

Waarom de Drentse liefde? Het is een uitgebreid verhaal (mag je zelf aanhoren), maar in ieder geval heeft het ook iets te maken met de vlammende liefde tussen de eigenaren. Dolverliefd op elkaar en vol passie om van de Drentse Liefde een perfecte plek te maken. En dat is het al, maar zoals ze zelf zeggen: klaar is het nooit en het kan altijd beter. Waar die verbeterpunten liggen? Die konden we zo een, twee, drie niet ontdekken.

Into the nature

Je komt hier voor twee dingen: de schitterende Drentse natuur & het fijne hotel. Eerst maar even over die eerste, want de Drentse Liefde ligt zo ongeveer verpakt tussen verschillende natuurgebieden.

Nationaal Park Dwingelderveld vind je om de hoek (letterlijk, want hoekje om, rechtdoor wandelen en je staat met je neus in de natuur). Het is het grootste natte heidegebied van Europa en zegt je dat nou ook niet zoveel onthoud dan in ieder geval dit: glooiende heidevelden, kleine plassen & vennetjes, bos & stuifzand. En dan hebben we ons ook nog laten vertellen dat dit dé plek is om ’s nachts sterren te kijken, want: weinig lichtvervuiling. Verder vind je op een steenworp afstand Nationaal Park Drents-Friese Wold en op een kleine rijafstand Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Verschillende mensen, verschillende wensen

Bij de Drentse Liefde vind je 11 totaal verschillende kamers. Een misstap is dan bijna niet te maken, want bekijk de foto’s en kies welke kamer het beste bij je past. De ruimere kamers Siena & Samenheid zijn hier natuurlijk de gevalletjes top of the bill, waarvan wij zeggen: doe het nou maar gewoon. Want ook al kan je hier uitstekend op ontdekkingstocht gaan in de omgeving, je zit niet in een bruisende stad en zult daarom in verhouding meer in- en om het hotel zijn. Begrijp ons niet verkeerd, ook de andere kamers zijn knapper dan knap. Van de kleinste kamer Dudok met de prachtige badkamer tot Chan Chan met een flinke cuba vibe, iedere kamer is uniek. En misschien zorgt dat er wel voor dat je vaker dan één keer in dit hotel verblijft. Sluiten wij niet uit hoor.

Tot in de puntjes – de Drentse Liefde

Ontmoet eigenaren Agnes & Thijs en je begrijpt meteen waarom het hotel, de lounge, de kamers, de veranda en het ontbijt zo uitermate fijn zijn. Gastvrijheid en het ‘doe alsof je thuis bent‘ gevoel creëren staat ze op het lijf geschreven. De lounge is ruim en heeft een houtkachel (oh, is het al winter please?), een grote leestafel, meer dan voldoende kleine tafels en een kast met spelletjes. En dan vergeten we de bar en de mooie wijnkoelkast. Ja, de Drentse Liefde = vakantiegevoel = genieten van de geneugten des levens.

En dan verder?

Slapen in een hotel? Dan hoort een ontbijtje erbij. Dat is niet incl., maar kan je tijdens het reserveren in orde maken, dus eind goed al goed. Voor wijntjes strijk je neer onder de veranda bij de Drentse Liefde en om te eten loop je een paar honderd meter en dan is de keuze voor een klein dorp best reuze. Lekker kneuterig (maar heerlijk eten en goede bediening) bij ’t Hof van Dwingeloo of wat luxer bij Onder de Eiken, het valt hier op culinair echt niet perse tegen.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen