Boutique Hotel Helder – een luxe & nieuw hotel in Renesse

Boutique Hotel Helder is een knapper dan knap hotel in de badplaats Renesse. En bijzonder: want wat vorig jaar nog een visrestaurant was is nu spectaculair omgetoverd tot een fantastisch & luxe hotel. En dat is niet alleen een enorme aanwinst voor Renesse, maar het laat ook zien welke metamorfose dit dorp ondergaat. Van ruige badplaats naar een hippere, gezelligere & meer diverse plek. Maar daarover later meer, want we willen je natuurlijk eerst vertellen over Boutique Hotel Helder.

Boutique Hotel Helder, de verrassing van Renesse

Rijd Renesse in en dan rijd je tegen Boutique Hotel Helder aan. Je kunt er eigenlijk niet omheen en dat moet je ook niet willen. Want als je dan ergens gaat slapen in Renesse, dan kies je natuurlijk voor een hippe, mooie en luxe plek. Althans dat is ons devies. Met de grote serre als absoluut pronkstuk trekt het zonder twijfel de aandacht van voorbijgangers. En gluur je dan stiekem naar binnen, dan maak je al een beetje kennis met de sfeer van dit hotel: een luxe strandsfeer met een bohemien touch.

Maak een mini-vakantie van je tripje naar Zeeland en combineer dit hotel met één van deze andere droomplekken in Zeeland

We noemen het perfect

Laten we voorop stellen dat alle kamers p-e-r-f-e-c-t zijn. En we mogen dan wel graag positief zijn, dit zeggen we heus niet zomaar. Dat komt natuurlijk gedeeltelijk omdat alles zo nieuw is, maar zeker ook omdat het interieur jaloersmakend mooi is. Van de visgraat vloer tot de ronde, marmeren wastafels en van het houten wandpaneel achter het bed (die komt er nu thuis dus ook) tot aan de fantastische regendouche. Ja, we steken Boutique Hotel Helder een flinke veer in de reet, want dat verdienen ze.

16 luxe suites: verschillende mensen, verschillende wensen

In Boutique Hotel Helder vind je 16 verschillende suites. Dezelfde luxe, dezelfde stijl alleen de één wat groter dan de ander. Of voor de liefhebbers: suites met vrijstaand bad. Of voor de extra verwennerij of huwelijksnacht: de wellness suite. Die laatste is fenomenaal en groter dan de meeste kamers ooit aanschouwd. Je zou kunnen zeggen dat je deze reserveert voor een speciale gelegenheid, maar tegelijkertijd vinden we de prijs zó acceptabel (lees: je kunt deze al boeken vanaf €225,- per nacht incl. ontbijt) dat dit misschien ook wel zomaar een keer kan. Wellicht. Wij komen er voor terug, dat kunnen we je wel vertellen.

Wijnklimaatkast & Zeeuws vertrouwen

Wat je in iedere kamer vindt is een wijnklimaatkast. Sorry hoor, maar dan ben je eigenlijk al binnen. Waar vind je dat nou? Komt nog eens bij dat de wijnklimaatkast gevuld is met goede wijnen en er weinig tot geen winst wordt gemaakt op de verkoop hiervan. Commercieel misschien niet, maar heel bijzonder dat wel. En daarom pakten wij een lekker flesje uit de wijnklimaatkast en genoten we van de luxe in Boutique Hotel Helder.

Loop je door de hal dan vind je daar een fors arrangement aan wijnen en Zeeuwse lekkernijen. In een omgeving van Zeeuws vertrouwen kan je wel zeggen, want niets achter slot & grendel. En dan lieve mensen, dan voel je dat je op vakantie bent in een heel ander stukje ‘eigen land’. En dat is mooi, heel mooi.

De beste tips voor Zeeland vind je terug in dit mooie boekje

Een luxe à la carte ontbijt

We hadden kunnen vragen waarom, maar we waren te druk met eten, zo gaat dat. Bij Boutique Hotel Helder ontbijt je namelijk à la carte. Geen buffet maar gewoon neerstrijken aan een tafel en heerlijk bediend worden. Of dat bedacht is vanwege corona? Dat zou zomaar kunnen, want hygiënisch is het sowieso. Maar luxe ook. Naast een etagère op tafel met een hoop finger-licking-good-food mag je alles van de kaart bestellen wat je maar wilt. En wanneer wij dan een gember shot, mango lassi en zalm zien staan worden we heel gelukkig. Vers bereid in de open keuken, door de eigenaar. Gemaakt met liefde & passie zou je kunnen zeggen en dat proef je sowieso.

Renesse – ooit een ruige badplaats

Ieder artikel moet eerlijk zijn, dus deze ook. Is Renesse de mooiste badplaats van Zeeland? Nog niet. Het centrum bevindt zich nog in die metamorfose waar we het eerder al over hadden en zoiets gaat niet binnen een dag. Of maand. Of jaar. Maar het gaat de goede kant op en er is ontzettend veel moois te ontdekken, zowel in de natuur als in het dorp. Dus laten we het zo zeggen, wat ons betreft ga je naar Renesse voor Boutique Hotel Helder, Restaurant de Wig (want die transformeert ook lekker mee), de uitgestrekte stranden en het grootste bos van Zeeland (Westerschouwen).

Hoe reserveer je een overnachting Boutique Hotel Helder?

We kunnen ons natuurlijk helemaal voorstellen dat jij lekker gaat na-zomeren in Zeeland bij Boutique Hotel Helder. Reserveren doe je eenvoudig via Booking.com.

Just so you know: ons bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Boutique Hotel Helder. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen