• Menu
  • Menu

Boutique Hotel Beekhuizen: een sprookjesachtige droomplek op de Veluwe

Verscholen tussen hoge groene bomen op de prachtige Veluwe vind je het unieke Boutique Hotel Beekhuizen. Niet alleen bijzonder vanwege de ligging maar met name vanwege de bouwstijl van dit schitterende hotel. We sliepen eerder al bij Buitenplaats Beekhuizen en wisten gelijk dat we nog eens terug wilden komen voor dit hotel.

Welkom in het sprookje dat Boutique Hotel Beekhuizen heet.

Verscholen in het groen

Yes, oh, yes. De Veluwe is nou eenmaal de fijnste plek voor een vakantie in eigen land en al helemaal wanneer je middenin een Nationaal Park verblijft. Boutique Hotel Beekhuizen bevindt zich namelijk in Nationaal Park Veluwezoom, een 5000 hectare groot park waar je de Veluwe next-level kunt ervaren. Nu niet denken dat het hotel zich helemaal in the middle of nowhere bevindt, want op 10 minuten rijden vind je de fijne stad Arnhem. Maximale rust op een steenworp van de bedrijvigheid dus. Best of both worlds voor de city escapers en natuurliefhebbers.

Even een stapje terug in de tijd want dit hotel is gebouwd op een plek waar al in 1774 een romantisch park werd aangelegd. Ze creëerden destijds een arcadisch landschap om ‘de mens, al ronddwalend, het landschap zijn stemming te laten bepalen’. Een utopisch landschap vol bloemen, fruit, bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer. Klinkt paradijselijk toch? En op die plek is Boutique Hotel Beekhuizen gebouwd. Gotta love it.

Een droom van een hotel

We willen de sfeer van het hotel omschrijven in één woord, maar dat is niet echt mogelijk. Wanneer je aankomt bij Boutique Hotel Beekhuizen heb je het idee dat je in het buitenland terecht bent gekomen. Het doet wat Zweeds aan en het hotel is een echte eye-catcher in de omgeving. Het is ruim opgezet en bevindt zich in een lichtglooiend landschap, met een kabbelend watertje aan de ene kant en de ruige bossen aan de andere kant. Weelderige bloemen, de opvallende maar subtiele blauwe kleuren van het hotel en het schitterende Bakhuis (vertellen we zo meer over) maken dit tot een maximale droomplek.

Verschillende mensen, verschillende wensen

Met 21 kamers en lodges valt Boutique Hotel Beekhuizen in de categorie kleinschalige hotels. Met een flinke vleug luxe, dat dan wel. De diversiteit aan kamers is groot en er zit voor iedereen wat geschikts tussen. Alle kamers zijn stijlvol ingericht en passend bij de uitstraling van het hotel: luxe, charmant en met een eigenzinnige twist. Wat denk je bijvoorbeeld van de karaktiristieke Arcadië Lodge aan de beek of de Loft Junior Suite met vrijstaand bad? Elke kamer beschikt over een goede boxspring, een fijn uitzicht en een mooie badkamer. Extra leuk: in iedere kamer vind je een verrekijker, want wild spotten is hier zo ongeveer een dagelijkse gang van zaken.

De Beekhuizen Suite mét wijnbar

Mijn favoriete kamer is toch wel de Beekhuizen Suite met wijnbar. Gelegen op de begane grond van het poortgebouw (vanwaar je zo de bossen in wandelt) is dit toch wel een heuse parel. Met een oppervlakte van 50m2 (!) vindt je in deze suite een aparte living & slaapkamer en daarnaast een badkamer met regendouche en jacuzzi. En laten wij nou net dol zijn op overnachtingsplekken met bad! Wat de Beekhuizen Suite extra uniek maakt is de wijnbar waar een aantal hele goede wijnen klaarliggen (uiteraard tegen betaling).

Het Bakhuis, de honesty bar en het ontbijt

Ja, het kan weer! We hoeven niet meer te borrelen of ontbijten op de kamer (einde corona is in zicht) en dat maakt Boutique Hotel Beekhuizen nóg fijner. Het gezellige Bakhuis is namelijk de plek voor lange borrels in de serre of op het terras. Of voor dat lekkere kopje koffie in de ochtend terwijl je rustig de krant leest. En last but not least is het Bakhuis ook de plek waar je kunt genieten van een goed ontbijt. Fijne sidenote: dit ontbijt is samengesteld met zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Smullen tot en met!

De honesty bar is wat mij betreft de manier om aan de wereld te vertellen dat je elkaar moet vertrouwen. Dol op dit soort concepten waarbij jij pakt waar je zin in hebt, een streepje zet en betaalt bij het uitchecken. Koffie, thee, wijn, frisdrank, lekkere snacks: je vindt het hier allemaal. Don’t skip the honesty bar while being there!

Avondeten doe je natuurlijk bij restaurant WOODZ, wat je op loopafstand van het hotel vindt. Trouwens, niet alleen een fijne plek voor het diner, maar ook voor de lunch, borrel of koffie (met gebak, yes please!).

Hoe reserveer je een overnachting bij Boutique Hotel Beekhuizen? 

Dit gun jij jezelf ook natuurlijk. Even de drukte ontvluchten en genieten van luxe & groen op de Veluwe. Reserveren doe je heel gemakkelijk via deze website.

Just so you know: ons bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door het Boutique Hotel Beekhuizen. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen