Buitenplaats Beekhuizen – Glamping op de Veluwe

Buitenplaats Beekhuizen is toch wel de crème de la crème op het gebied van glampings. Hier vind je alles wat je wilt, precies op de manier die je zoekt. Het echte kampeergevoel maar dan met een flinke vleug luxe. De luxe Lodgetenten en knusse pods vind je midden in de natuur, verscholen tussen hoge bomen.

Buitenplaats Beekhuizen

Dat ik dol ben op de Veluwe staat buiten kijf. Het is niet zonder reden dat ik er maar mooie plekjes blijf opzoeken! Hoog tijd voor een Indian Summer ervaring op één van de meest unieke plekjes in dit gebied. Een verblijf bij Buitenplaats Beekhuizen staat gelijk aan een onderdompeling in de natuur. Wandel door statige loofbossen, ontdek het heuvelachtige landschap bij de Posbank en geniet van uitgestrekte heidevelden. Maar geloof me, ook bij je tent of pod ervaar je ditzelfde natuur-gevoel!

De Lodgetenten en Pods

Bij Buitenplaats Beekhuizen verblijf je óf in een Lodgetent óf in een pod. De Pods zijn er in alle soorten en maten, van de luxe- en superior Pod tot een heuse Bush-Pod. Deze knusse mini-huisjes hebben allemaal een douche en toilet (waarvan de Bush-Pod een buiten douche heeft), een tweepersoonsbed met zelfs een zitgedeelte en een klein keukentje/kitchenette (zonder kookplaat). Maar ook hier is aan gedacht omdat er een Kook Pod aanwezig is op het park. Dus wil je zelf koken dan is deze te reserveren. Alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf. Wij wandelen nog even verder, want we slapen in een Lodgetent!

Het enige wat de Lodgetenten nog te maken hebben met kamperen is het gevoel van ‘in de natuur zijn’. Maar al het ongemakkelijke (zoals je weet ben ik niet zo’n kampeerliefhebber, weet je nog?) is verdwenen. Van een grote veranda met schommelstoel tot verschillende slaapkamers en een regendouche. Ik laat me vallen op de loungebank buiten en geniet van het uitzicht op de hoge bomen en de prachtige varens.

Extra luxe in een wellness-tent

Jezelf in de watten leggen mag soms best. De Pods en (luxe) Lodgetenten zijn heerlijk, maar de wellness tent is toch wel top-of-the-bill. De privé tub is de kers op de taart! Wanneer je hier bent heb je geen reden meer om dit plekje te verlaten:

Check het filmpje over de wellness-tent hier!

Buitenplaats Beekhuizen door de seizoenen heen

Wij bezochten Buitenplaats Beekhuizen in het najaar. Je weet het wel, die periode dat je overweldigd wordt door een schitterend kleurenspektakel. Wanneer je overdag, met een beetje geluk, nog wat zonnestralen kunt meepakken om vervolgens ’s avonds bij een zelf gemaakt vuurtje op te warmen. Wanneer de winter is begonnen zijn er nog 7 Lodgetenten geopend (vanaf november). Deze zijn dan voorzien van pelletkachel en petroleumkachel. Last van koude voeten ’s nachts? Dan hangen de kruiken al voor je klaar in de badkamer! Wanneer de lente zich aandient, de vogels fluiten en er een tapijt van fris groen gras verschijnt wil je er ook zijn. Over de zomermaanden hoef ik niets te vertellen, dan is Buitenplaats Beekhuizen lievelings van iedereen en is het ‘vechten’ om een plekje.

Woodz Beekhuizen

Terwijl ik nog een blok hout in de kachel leg komt iemand van de bediening aanlopen met een latte machiatto en een vers stuk appeltaart. Het schapenvachtje waar ik op zit houdt me, samen met het vuurtje, warm en zo geniet ik op een frisse herfst-ochtend toch van de buitenlucht. Restaurant Woodz is een pop-up restaurant op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen. Dit plekje is een favorietje bij velen, niet alleen door de kaart en de fijne prijzen maar natuurlijk vooral vanwege de locatie. Met lekker weer voelt het wat festival-achtig aan. Woodz is zo’n plek waar je blijft zitten en nog een keer bestelt. Ben je met kids dan is er vlakbij een glijbaan en kabelbaan! Ideaal, de kids plezier en vermaak en er is tijd voor dan nóg maar een rondje omdat het er zo gezellig is.

Eindconclusie? Slapen bij Buitenplaats Beekhuizen is heerlijk. De Lodgetenten en Pods zijn schitterend, de omgeving is prachtig en Woodz is de perfecte aanvulling op het geheel. Of je nou een romantisch weekendje weg wilt, op stap gaat met de kids of ergens in je up tot rust wilt komen: het is voor iedereen geschikt!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen