Tipi tent Winsum

Romantisch overnachten in een tipi tent, Marenland – Winsum

Slapen in een tent met een styling van heb ik jou daar, wegmijmeren bij een uitzicht over het weidse groen en marshmallows smelten boven een knisperend vuurtje… De Tipi tent van Marenland wordt deze zomer een regelrechte hit, maar misschien ben je nog net op tijd om een plekje te scoren.

Marenland Winsum

De keuze is reuze en precies dat maakt Marenland Recreatie in Winsum zo’n heerlijke spot om naar toe te gaan. Voor degenen die niet 100% camping proof zijn (one hand in the air) heb je hier namelijk nog een hele hoop andere overnachtingsplekjes waar je uit kunt kiezen. Van slapen in een knusse bedstede (wat ik al deed met een persreisje van VisitWadden) en een luxe tenthuisje tot logeren in een Scandinavisch huisje (love it) en een primitief trekkershutje. Maar, de heren van Marenland hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten en dus werd het aanbod uitgebreid met drie stoere tipi tenten.

Kamperen kun je leren

Ben ik een beetje jaloers op mensen die tijdens hun vakantie helemaal back-to-basic gaan? Ja, zeker! Één worden met de natuur, slapen wanneer de zon ondergaat en opstaan met het kraaien van de haan. Veel buiten zijn is misschien wel het beste advies wat we deze zomer kunnen krijgen, dus ging ik op zoek naar een alternatief voor het back-to-basic gebeuren (it’s just not me). De perfecte oplossing? Een Tipi tent. Het échte kampeergevoel maar dan met een vleugje luxe.

Het échte kampeergevoel maar dan met een vleugje luxe.

Marenland recreatie Tipi tent

De Tipi

Hoe ze het hebben gedaan weet ik niet, maar de Tipi tenten van Marenland zien eruit om door een ringetje te halen. Hier wil jij je zomer wel doorbrengen (ik leg je verder niets op, maar het is wel zo). De kegelvormige Tipi is opgezet met grote houten palen. Niet alleen ziet dit er prachtig uit, het zorgt ook voor voldoende stahoogte. Door de ronde vorm is het binnen sfeervol en de trendy meubels zorgen voor een frisse en hippe uitstraling.

In de tent vind je alles wat je nodig hebt: van een koelbox en kooktoestel tot elektriciteit en een lekker schapenvachtje.

Het weiland als je achtertuin

Op het hele veld staan maar drie tipi tenten, wat niet alleen zorgt voor een gevoel van ruimte en rust maar ook voor een schitterend uitzicht! De bedrijvigheid van de camping & haven van Marenland zijn te vinden op een steenworp afstand, maar hier zit je op je eigen droomplekje. Op een heldere avond zien de tenten er, in combinatie met de sterren en maan, waanzinnig uit.

Sidenote: de campingplaatsen bij Marenland zijn trouwens ook fijn, tussen het groen en sommige aan het water!

Tipi tent Marenland recreatie

De jongens uit de buurt

Maak jij ’s ochtends je ontbijtje zelf of loop je naar ‘de jongens uit de buurt’? Een heerlijk groot terras, uitzicht de voorbij varende bootjes, een goede kaart en alles corona-proof, wat wil je nog meer? Restaurant ‘De Jongens uit de Buurt’ maakt het Marenland Recreatie-pakket compleet.

Een gratis ontbijt-tip: sinds kort staat de Açai bowl op het menu, niet alleen heel lekker en gezond, maar ook nog eens een feestje om naar te kijken.

Of je nou met je kids, partner, vrienden of alleen op vakantie gaat: Marenland Recreatie is voor iedereen geschikt. Uiteraard moet je met de kleintjes een beetje opletten bij het water, maar verder is het dikke pret in Winsum. Een aantal accommodaties zijn al volgeboekt voor de zomer, maar de tipi is nog beschikbaar. Check de beschikbaarheid hier:

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen