Baden in luxe & slapen in stijl bij Landgoed De Havixhorst

Van een beetje luxe-poezen zijn wij niet vies en al helemaal niet wanneer die luxe huist in een oogverblindend ‘Châteauhotel’. Wanneer je foto’s ziet van De Havixhorst word je er als een magneet naar toe getrokken. Want als zij zeggen dat het er leven is ‘Als een god in Frankrijk Drenthe…’ dan wil je het leven op dit Landgoed gaan meemaken, beleven en ontdekken.

Het Reestal (het woongebied van Landgoed de Havixhorst) vind je op de grens van Overijssel en Drenthe. En laten we nou net van mening zijn dat het groene Overijssel en Drenthe provincies zijn vol (oeroude) verrassingen. Het wordt dan wel minder bezocht dan de Veluwe of Friesland, maar dat maakt het dan juist ook weer zo spannend. Een gebied waar je hoe dan ook nog iets kunt gaan ontdekken zonder hordes mensen tegen te komen. Maakt dat het leuk? Ja, zeker. En extra luxe ook.

Gebouwd in 1753 (deze plek ademt geschiedenis) is De Havixhorst de eerste bewoonde plek in het Reestdal en van oorsprong een havezate. Je zou kunnen zeggen, het heeft de looks van een kasteel maar is eigenlijk een ridderhofstede. En voor ons als jagers van droomplekjes maakt dat niets uit, want het klinkt allemaal net zo magisch. Dat het bijna 300 jaar lang bewoond werd door een adellijke familie maakt de geschiedenis van het sprookje van De Havixhorst helemaal af.

Als een god in Frankrijk Drenthe…

Landgoed en Châteauhotel De Havixhorst – slapen in stijl

5* Châteauhotel en – restaurant De Havixhorst is luxe pur sang, maar gedompeld in een badje van ongedwongenheid. Iedereen mag zich er thuis voelen: of je nou komt voor de rustgevende natuur, het fantastische eten of de prachtige kamers dat maakt niemand wat uit. En nu we het toch over die kamers hebben, die zijn precies zoals je bij een 5* (Château)hotel mag verwachten.

De verschillende type kamers zijn allemaal luxe, een tikkeltje deftig met een klassiek interieur en verrassend ruim. Kiezen kan je tussen de Grand Luxe Suite, Bruidsuite (om daar te slapen hoef je echt niet perse eerst te trouwen: deze kamer is onze aanrader!), luxe – en junior Suites. En ondanks de ruime kamers en statige vibe, zijn intiem en sfeervol de juiste woorden om zowel de kamers als het hele Landgoed en Châteauhotel De Havixhorst te omschrijven.

Culinaire genieten bij De Havixhorst

High class overnachten combineer je bij De Havixhorst met hoogstaand dineren. En dat dineren doe je hier in het knappe Restaurant de Havixhorst in een eeuwenoude ambiance.

Wanneer ergens vol passie gekookt wordt met producten uit de directe omgeving dan worden wij wel heel enthousiast. Bij Landgoed en Châteauhotel De Havixhorst zijn de naaste buren hun vaste leveranciers: boerderijgroenten, wild & fruit worden op een elegante manier gecombineerd met andere producten. Het resultaat? Bij De Havixhorst vinden de heerlijkste gerechten de weg naar je tafel: van klassiekers als Dry-aged Côte de Boeuf tot bijzondere creaties als Ceviche van makreel met kippenlever, rode ui en bleekselderijsap.

One-stop overnachtingsplek

Ben je hier eenmaal binnen, dan ga je nergens meer heen. Zo simpel is het. Bij Landgoed en Châteauhotel De Havixhorst vind je alles wat je zoekt voor een ontspannen mini-vakantie in eigen land. Dat scheelt je ten eerste een hoop onrust (want soms wil je gewoon even helemaal niets), maar laat ook wel zien dat De Havixhorst alles in huis heeft voor een onbezorgd verblijf. Van de knusse lounge voor een aperitief of kopje koffie, het onlangs verbouwde restaurant, de gigantische (beelden)tuin, een fijn terras om zonnestralen mee te pakken en de 13 hotelkamers. Het is zo klaar als een klontje: dit is een one-stop overnachtingsplek.

De grootste verrassing

Nou ja, de grootste verrassing, De Havixhorst is één en al verrassingen. Maar de smalle wijnkelder is een plek die je niet mag missen. Ze noemen het ook wel de schatkamer van het hotel en dat begrijpen we wel met alle voortreffelijke wijnen die er liggen. De tip die je dus meekrijgt: nuttig de extra gang van het diner met verschillende kazen niet aan tafel maar in de wijnkelder.

De zin ‘Als een god in Frankrijk Drenthe…’ begrijpen we nu wel. En ook al moesten wij het sprookje genaamd ‘De Havixhorst’ na een fijn verblijf weer verlaten, terug komen we er zonder twijfel. Wat een droomplek!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen