Aparthotel Hattem: een stijlvol en authentiek hotel in hartje Hattem

Hanzesteden zijn altijd een goed idee om te bezoeken en al helemaal wanneer er een vers-van-de-pers hotel is geopend. Het klinkt onvoorstelbaar, maar Hattem had nog geen hotel. En nu Aparthotel Hattem is geopend hoeft er ook niets meer bij te komen, want beter dan dit gaat en kan het niet worden.

In de oudste straat van Hattem…

Wat een potverdorie lekkere fotogenieke plek is Hattem. Little did we know, want we waren er nog niet eerder geweest. Hattem is dé plek voor liefhebbers van pittoreske plaatsjes waar het voelt alsof je terug stapt in de tijd. Het is niet voor niets al eeuwen een walhalla voor kunstschilders. En daar, in een van de de oudste straten van Hattem, heeft Aparthotel Hattem een schitterend plekje weten te bemachtigen.

Van slagerij naar Aparthotel Hattem

Aparthotel Hattem huist in een pand wat jarenlang dienst deed als slagerij. Het enige wat je hier nog aan herinnert is het varkentje op de voorgevel van het pand. Een stijlvolle ingang geeft toegang tot het volledig gerenoveerde gebouw waar je bij binnenkomst de rust en luxe voelt. Lichte en zachte kleuren, bijzondere vloertegels en deuren met sierlijke letters heten je een warm welkom.

Verschillende wensen, verschillende kamers

Vijf knappe kamers zijn, mede dankzij Studio Linse, omgetoverd tot droomplekken om te verblijven. De sfeer wordt omschreven als luxe eenvoud met een modern-klassieke uitstraling. Wat wij vooral voelen? Ontelbaar veel liefde voor deze plek. Mooie materialen, een vibe van elegantie en tot in de kleinste details verfijnd: Aparthotel Hattem is een hotel uit duizenden. Gevoelsmatig zou je deze plek zó in Amsterdam kunnen vinden waar de gemiddelde hotel-standaarden een latje hoger liggen. Prima te plaatsen in het rijtje hotels als Mercier en Hotel V.

Zie het zo: iedere kamer in Aparthotel Hattem heeft iets unieks te bieden. Onderscheid wordt gemaakt in de luxery rooms op de begane grond en de suites op de eerste verdieping. Jouw wensen bepalen je keuze. Voorkeur voor een kamer met hemelbed of kamer met een eigen ingang? Dan kies je voor een van de luxery rooms op de begane grond. Wil je net dat beetje extra (lees: top of the bill) dan kies je voor een van de suites op de eerste verdieping. Wij sliepen in Loft Suite D waar we ons hart aan hebben verloren.

Check mijn rondleiding door Aparthotel Hattem

Kroonjuweel Loft Suite D

Daar waar oud en nieuw samenkomen smelten onze harten. Loft Suite D zorgt er met de authentieke houten balken voor dat deze ruimte tot leven komt. Maar dat was niet gelukt zonder het tijdloze design, de kingsize boxspring, de royale badkamer met inloopdouche en het mooie vrijstaande bad (ohhh, zucht: how we love this). Hier kom je om iets te vieren, omdat je jezelf een nachtje weg van het kaliber next level gunt of gewoon omdat je net als wij verliefd zijn op kamers met (vrijstaande) baden.

Breakfast for champions

Omdat een nachtje weg zonder ontbijt is als friet zonder zout: moet je gewoon niet willen. Slaap je bij Aparthotel Hattem dan wordt het ontbijt gemaakt en bezorgd door Everyday Bread… & coffee. Met de lekkerste croissantjes, verse sapjes en nog veel meer lekkers. Wil je gewoon. Bijboeken dus die handel.

Conclusie: Aparthotel Hattem is een unieke vondst in eigen land en echt (echt echt) de moeite van het bezoeken waard. Komt nog eens bij dat Hattem een heerlijke plek is waar je gewoon eens een paar dagen wilt rondhangen.

Hoe reserveer je Aparthotel Hattem?

Het kan vast niet anders dan dat je hier nu ook een nachtje wilt logeren. Reserveren gaat heel simpel, rechtstreeks via de website van Aparthotel Hattem.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Aparthotel Hattem. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen