5x de belangrijkste gezichtsverzorging voor mee op vakantie

Een vakantie kan een flinke aanslag plegen op je huid. Denk maar eens aan het zoute zeewater, de felle zon, de forse zeewind en het chloorwater van het zwembad. Heel erg fijn voor jou, maar minder voor je huid. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing…

Om het jou als vakantieganger zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik samen met Rau Cosmetics het ideale vakantie-toillettasje samengesteld. 100% handbagage-proof & gevuld met alle producten die je nodig hebt om je huid tijdens je vakantie goed te verzorgen. Daarnaast is dit tasje ook nog eens super leuk om weg te geven aan een andere vakantieganger of om je huid tijdens deze corona-periode eens goed te verwennen!

Gebruik de code: Heidiopreis voor 5% korting!

Zon, zee & zout zijn je vijanden

Zon, zee & zout zijn de grootse vijanden van je huid. Tijdens een wereldreis per zeilboot heb ik hier elke dag intens mee te maken gehad. En ik kan je vertellen: als ik niet voldoende aandacht had besteed aan mijn gezichtsverzorging had ik er nu uitgezien als de gemiddelde overwinteraar in Benidorm. Heb ik verder niets op tegen hoor, maar ik ambieer iets anders. Gelukkig kreeg ik van Rau Cosmetics de juiste tips om mijn huid goed te verzorgen.

Naast een goede zonnebrandcrème is een beschermende dagverzorging key! Breng daarom altijd een dagcrème aan voor je zonnebrandcrème opsmeert. Zo kunnen de antioxidanten uit de dagcrème vast door je huid worden opgenomen.

Luchtvervuiling in grote steden

Op de fiets door Parijs, wandelen over de Ramblas in Barcelona of met de tuktuk door Bangkok. Wat is het toch heerlijk om een wereldstad te ontdekken! Helaas heeft de luchtvervuiling in grote steden een negatief effect op je huid. De fijnstofdeeltjes in de lucht kunnen voor mensen met een gevoelige huid zorgen voor problemen. Daarnaast maken de stofdeeltjes en vrije radicalen je huid droger. Des te belangrijker om je gezicht voor te bereiden op een dag in de stad! Breng daarom, voor het gebruik van je dagcrème, een Anti-Pollution Concentrate aan. Deze beschermt je huid onder andere tegen het indringen van schadelijkste stoffen.

Rau cosmetica vakantie reizen
Moederdag 2020Moederdag 2020

Voeding & oxidatie

Door uv-straling & luchtvervuiling krijgt je huid last van oxidatie. Huidcellen worden hierdoor onherstelbaar beschadigd. Dat klinkt vrij ernstig en dat is het natuurlijk ook. Little did I know toen ik me op 16-jarige leeftijd met olijfolie insmeerde om extra snel bruin te worden. De meeste mensen laten op vakantie de teugels wat betreft gezond eten een beetje vieren. Dat is logisch en ook helemaal niet erg. Maar tegelijkertijd vraagt je huid juist in deze periode om antioxidanten en vitamine E. Hiermee bescherm je je huid namelijk tegen oxidatie. Dus zorg dat je naast al dat lekkers ook blauwe bessen, broccoli en graanproducten binnen krijgt. Uiteraard is een crème met vitamine E dan ook geen overbodige luxe tijdens je vakantie.

Airconditioning en droge lucht

Wisselende temperaturen en de droge lucht in ruimtes met airconditioning zijn niet het allerbeste voor je huid. Denk maar eens aan je huid na een lange vlucht, ik zie er (uiteraard ook door een tekort aan slaap) vaak minder goed uit dan ik hoop;) Daarom gebruik ik na een lange vlucht altijd een maskertje om mijn huid even een boost te geven. Mijn voorkeur gaat uit naar een vliesmasker (veel gemakkelijker) met een intensief hydraterend effect. Zo zie ik er tijdens mijn eerste avondje in het buitenland gelijk weer een stuk frisser uit!

Check hier de belangrijkste duurzame & natuurlijk beauty-producten voor mee op reis!

Zonnebrandresten en andere ongein

Na een dag op het strand, heerlijke wijntjes op een terras en een ongezonde maaltijd duik je het liefste direct je bed in. Misschien dat je je er thuis nog toe kunt zetten je gezicht goed te reinigen, maar op vakantie voelt dat misschien overbodig. Toch is het erg belangrijk dat je voor je gaat slapen je gezicht grondig reinigt. Door het gebruik van een facewash verwijder je zonnebrandresten en ander vuil van je gezicht, houdt je je poriën schoon en voorkom je oneffenheden. Gebruik na het reinigen van je gezicht nog even een toner en sluit je reiningsritueel af met een voedende en verzorgende nachtcrème.

Ben je overtuigd dat je je gezicht goed moet verzorgen tijdens je vakantie? Check dan nu dit complete toilettasje en koop deze met 5% korting door de code Heidiopreis te gebruiken. Leuk voor jezelf of als kado voor iemand anders!

Vakantie rau cosmetics verzorging
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen