Weteringhof – appartementen in het hart van Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dat Nederland een hele hoop mooie natuurgebieden kent is niemand onbekend. Van de magisch mooie Veluwe tot het weerzinwekkende Waddengebied: tijdens een vakantie in eigen land hoef je je niet te vervelen. Voor wie ook op ontdekkingstocht wil gaan in Nederland hebben we een nieuwe parel van een overnachtingsplek ontdekt midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden: Weteringhof.

Onderweg naar Wetering

Na het verlaten van de snelweg slingeren we door de weilanden richting het plaatsje Wetering. En hoe dichter we bij onze eindbestemming aankomen, hoe mooier het wordt. De huizen in Wetering zijn schitterend gelegen aan weerszijden van een kanaal. Een vogel vliegt voorbij, we passeren een tractor en dan zien we het bordje ‘Weteringhof’ verschijnen. Nous sons arrivé. Keihard op vakantie in eigen land.

Check hier alle appartementen die we bezocht hebben

Een oase van rust

Op net zo’n mooie plek aan het water vinden we het prachtige terrein van Margreet & Ivo. Hier vind je naast hun eigen huis en twee appartementen een heerlijk grote tuin aan het water. In de tuin vind je een grote vuurschaal en een uitnodigende loungebank aan het water hangen. Voor de actievelingen hangen er hier ook kano’s die je kunt huren om het gebied vanaf het water te ontdekken.

Toch op vakantie buiten Europa? Check hier alle vakantiebestemmingen in Europa.

Appartement ‘De Weerribben’

Appartement ‘De Weerribben’ is geschikt voor twee personen en gevalletje ‘vers van de pers’. Want het is overduidelijk dat alles in dit appartement nieuw is: van de prachtige keuken tot de badkamer, het voelt heerlijk fris en hip aan. Maar de absolute lievelingsplek in dit appartement is de grote vensterbank, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het kanaal.

Appartement ‘De Wieden’

Mogen wij zeggen dat dit een ideale plek is voor een vakantie met z’n 4tjes? Helemaal ideaal: 2 volwassen en & 2 kids. Want, het is er zo fijn voorbereid op de komst van kinderen. Als leuke extra ligt voor de kids een gevulde knapzak klaar op bed. Kinderen blij, ouders blij, right? Dit mooie appartement heeft net als appartement ‘De Weerribben’ een groot raam met uitzicht op de tuin en het water. Dat is de plek waar je neerstrijkt met een glas wijn om even lekker weg te dromen. Een complete keuken, fijne zithoek en twee slaapkamers maken dit appartement af.

De luxe van een B&B, het comfort van een appartement

Dat is de Weteringhof in een notendop. Want een ontbijtje ga je hier niet krijgen, maar een eigen keuken vind je hier wel. Opgemaakte bedden en handdoeken ook. En een leuk & handig welkomstpakketje óók. Overnachten doe je hier vanaf €240,- per weekend (Weerribben) en €390,- per weekend (de Wieden). Ben je met een groter gezelschap? Dan reserveer je beide appartementen voor €535,50 per weekend. Reserveren doe je rechtstreeks op de website van de Weteringhof.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen