Uitgerust voor Zaken – een unieke B&B in Friesland

Op naar Uitgerust voor Zaken in Heerenveen. Op de een of andere manier denken we altijd dat Friesland net zo ver rijden is als de Spaanse kust, maar dat valt reuze mee. Binnen 1,5 uur sta je vanaf Utrecht in hartje Heerenveen, ik bedoel maar!

Uitgerust voor Zaken stond al minstens zes maanden hoog op mijn lijstje (ja, dat lijstje waar ik het al eerder over had) maar er kwam elke keer iets tussen (lees: een virus). Dit keer hield niets me tegen en kon ik eindelijk richting Heerenveen.

Bed & Breakfast Uitgerust voor Zaken

Locatietechnisch bevindt Uitgerust voor Zaken zich op een topper van een plek. Het ligt ingesloten tussen de Engelenvaart en natuurgebied de Heide en toch op een steenworp afstand van het hart van Heerenveen. De B&B huist in een volledig gerenoveerde boerderij, dus van binnen is alles er kakelvers. De houten details zorgen voor een prachtige mix tussen authentiek en modern.

De B&B huist in een volledig gerenoveerde boerderij, dus van binnen is alles er kakelvers.

Kamers IEN, TWA, TRIJE, FJOUWER, FIIF, SEIS

Door het hoge hipheids-gehalte van Uitgerust voor Zaken voelt het alsof je je midden in een wereldstad bevindt (en dat is Heerenveen nou weer net niet) maar je bent en blijft in Friesland. Heerlijk om dat in details, zoals de namen van de kamers, terug te zien.

Alle kamers bij Uitgerust voor Zaken zijn uniek. Wij logeerden in kamer IEN die toch ook wel mijn lievelings is. Of het nou de grote panorama ramen, het overdekte terras, het uitzicht op de Engelenvaart of de luxe badkamer is, daar kan ik de vinger niet precies op leggen. Feit is dat alle kamers schitterend zijn en met oog voor detail ingericht.

Feit is dat alle kamers schitterend zijn en met oog voor detail ingericht.

Beste start van de dag: het ontbijt

Het ontbijt bij Uitgerust voor Zaken is een kunstwerk waar mijn hart van jubelt. Er wordt ons een grote houten plank voorgeschoteld met daarop creaties van vers fruit, een perfect gekookt eitje, gezonde smoothies, een knapperige croissantje en een goede kop koffie. Het is smullen tot en met en ik ben vooral blij dat ik naast het croissantje een flinke portie vitamines binnenkrijg. Balance is key en dat kunnen ze hier.

Groen, groener, groenst

In de grote tuin aan het kanaal vind je verschillende zitjes, een grote eettafel en knusse hoekjes. In de herfst en de winter is het hier genieten, maar wat denk je van de lente of de zomer? Met de bootjes die er klaar liggen (verhuur) vaar je zo via de Engelenvaart naar het centrum van Heerenveen. Een middagborrel drink je natuurlijk op de steiger aan het water.

Ontdek Friesland

Meren & steden

Heerenveen is de ideale uitvalsbasis om Friesland verder te ontdekken. Vanaf hier rijd je zo naar schitterende Friese meren als het Tjeukermeer of de Fluessen. En bezoek zeker een van de bekende 11 steden, zoals Sloten, Ijlst of Sneek. Heb je meer tijd? Verblijf dan minimaal twee nachten bij Uitgerust voor Zaken voor je verder rijdt voor een paar dagen in Harlingen, Schiermonnikoog of Dokkum.

Heerenveen

Zoek je het liever wat ‘dichter bij huis’? Ook Heerenveen is de moeite van het ontdekken waard. Wandel door de historische straatjes en spot monumentale panden zoals de Crackstate. Na de wandeling duik je een van de leuke restaurantjes in voor een goede maaltijd.

Uitgerust voor Zaken

Vanaf Uitgerust voor Zaken wandel je zo het prachtige recreatiegebied de Heide in met een mooie recreatieplas. Of trek je wandelschoenen aan en maak een schitterende wandeling over het Kerkepad richting het Taconisbosk.

Benieuwd naar meer tips voor de omgeving? Vraag het eigenaresse Bianca. Zij weet de beste en leukste plekjes in de omgeving en deelt ze graag met je!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen