5x de leukste hotspots om te eten & drinken in Harlingen

Ben jij al eens in het sfeervolle havenstadje Harlingen geweest? Er is van alles te doen en te beleven en er zijn een heel aantal bijzondere plekjes om te overnachten. Maar tijdens een dag rondstruinen door het historische centrum wil je natuurlijk ergens koffie drinken. En voor je terug gaat naar je overnachtingsplek wil je even goed eten. Gelukkig ben je ook dan op de goede plek, er zijn namelijk een hele hoop hotspots in Harlingen. Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet.

Eetcafé Nooitgedagt

Gevestigd in een van de oudste (en mooiste) pakhuizen van Harlingen vind je eetcafé Nooitgedagt. Niet alleen van buiten is het een plaatje, ook van binnen is het trendy ingericht. De salade met geitenkaas, asperges, sugersnaps, doperwten en walnoten is genieten! Maar ook de verse sapjes zijn heerlijk. Ben je in Harlingen, ga dan zeker lunchen bij eetcafé Nooitgedagt.

Adres: Grote Bredeplaats 35

’t Havenmantsje Harlingen

Een tijdje terug was ik samen met Visit Wadden op culinaire ontdekkingstocht door het Waddengebied. Tijdens deze tocht hebben we onder andere gegeten bij het uitmuntende restaurant ’t Havenmantsje. De verschillende gerechten die tijdens het 5-gangen menu voorbij kwamen waren een feest voor het oog én de smaakpapillen. Verrassende smaakcombinaties als ijs van bonen met schuim van zure bom en Japanse bouillon met zeewier kwamen voorbij. Wil je goed & bijzonder eten, dan is dit je plek in Harlingen!

Adres: Havenplein 1

Kleine tip: blijven slapen in Harlingen doe je in het Dakhuis Harlingen en je spulletjes neem je mee in deze softshell koffer.

't havenmantsje harlingen

Heb jij het boekje Staycation Guide al? Dit reisboekje staat vol tips over leuke slaapplekken, conceptstores en culinaire hotspots in Nederland en België. Een echte musthave!

Atelier Swoop

Oh my, dit is zoveel meer dan alleen een koffietentje. Het is ook veel meer dan alleen een winkel. Het is het beste van twee werelden. Atelier Swoop is een onlangs geopende Scandinavische conceptstore in het midden van Harlingen. Alles wat ik hier zag maakte me blij, ik wilde er wel blijven wonen. Dat kon natuurlijk niet, maar je kunt er wel even blijven hangen voor een Fika: een Zweedse koffiepauze. En ondertussen kan je je dan vergapen aan alle mooie spulletjes in dit winkeltje.

Adres: Grote Bredeplaats 9

atelier swoop harlingen
conceptstore atelier swoop

Brasserie De Jasmijn

Bij Brasserie De Jasmijn staan ze voor eerlijke en pure gerechten. In de wintermaanden kan je hier terecht voor duurzame koffie met een lekker groot stuk taart of een gezonde lunch. Wanneer er gerechten als salades met groenten, pecannoten & pesto én wortel wraps met hummus op het menu staan, heb je wat mij betreft al gewonnen! Plan je dit tentje voor je lunch dan ook nog even in?

Adres: Grote Bredeplaats 15

brasserie jasmijn harlingen

Select juli 2021Select juli 2021

Poffertjeskraam Harlingen

De poffertjeskraam mag je niet missen wanneer je in Harlingen bent! Het restaurant heeft een mooie plek naast ’t Havenmantsje en daarmee net zo’n mooi uitzicht op de haven en zeilboten. De ambachtelijk gemaakte poffertjes (en pannenkoeken) zijn om van te smullen! Misschien niet de meest gezonde keuze maar dat hoeft ook niet altijd als je een paar daagjes weg bent!

Adres: Havenplein 5

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

6 comments