5 bijzondere plekken om te slapen in havenstad Harlingen

Als er één plek veel bijzondere overnachtingsmogelijkheden heeft, is het Harlingen wel. Van slapen op een boot of in een trechter, tot het slapen in een havenkraan. Je kunt de keuze maken op basis van faciliteiten en locatie, maar je kunt de prijs ook leidend laten zijn. Daar zitten namelijk forse verschillen in!

Nachtje Harlingen gepland? Check dan eens mijn tips voor de hotspots in Harlingen om te eten & drinken én de leukste tips voor activiteiten in Harlingen.

Historic Boat Langenort €€

Op een unieke locatie, vooraan in de Haven van Harlingen vind je Historic Boat Langenort. Ik werd er wakker op een windstille dag, met uitzicht op een spiegelgladde Waddenzee, een kleurrijke zonsopkomst en het subtiele geluid van vertrekkende veerboten. Dicht bij het vertier en toch op een bijzonder rustige plek. Als fervent zeiler voel ik me natuurlijk direct thuis op een boot, maar ben je dat niet zo gewend, hoef je hier niet bang te zijn voor zeeziekte. Het schip is zwaar en ligt stabiel aan de kade. Binnen in de boot vind je kleine gangetjes naar de kombuis (keuken), het woongedeelte, de voormalige stuurhut en de verschillende slaapruimtes.

De boot biedt plek aan 8 mensen (!) verdeeld over drie verschillende hutten. Ideale plek dus voor gezinnen of vriendengroepen.

historic boat langenort uitzicht harlingen
historic boat langenort waddenzee

Hotel Harlingen €€

Met de zeer centrale ligging is ‘Hotel Harlingen’ mijn volgende aanrader voor je tripje naar deze stad. De kamers in dit hotel zijn allemaal verschillend, maar ik zou je aanraden te verblijven in de Suite met uitzicht op de stad of de Suite met uitzicht op de tuin. Deze hebben namelijk een uitzonderlijk groot bad! Na een dag slenteren door Harlingen (of zeilen over de Waddenzee) is dat de beste manier om te ontspannen toch?!

Ken jij het boekje (Te) Gekke Slaapplekken al? De schrijfster bezocht 40 bijzondere slaapplekken in Nederland en België. Goed inspiratieboekje dus!

Slapen in een trechter €€€

In de haven van Harlingen stond jaren een rode vultrechter. Deze werd gebruikt bij de overslag van zand, schelpen, graan en andere goederen uit de ruimen van schepen. Je zult het niet geloven, maar deze trechter is omgebouwd tot een zeer luxe hotelkamer! Eerlijk is eerlijk, je betaalt een fors bedrag om hier te kunnen slapen. Zowel de locatie aan de Waddenzee en het bijzondere uitzicht zijn uniek. In de trechter vind je alles: van een grote jacuzzi en een regendouche tot een heerlijke boxspring. Leuk is dat je ook kunt kiezen voor een arrangement inclusief een diner in ’t Havenmantsje. Het beste van twee werelden!

trechter harlingen overnachten
bijzondere hotels harlingen

Boutique Hotel de Eilanden €€

Dit mooie hotelletje, met uitzicht op de jachthaven, kan je vinden aan de Noorderhaven in Harlingen. Het grachtenpandje is in 2015 geheel verbouwd, wat terug te zien is in de trendy hotelkamers. De één nog mooier dan de ander. Er is geen receptie en ontbijten doe je in het bijbehorende Hotel Zeezicht. Juist de kleinschaligheid van Hotel de Eilanden maakt het een heerlijke plek!

hotel de eilanden Harlingen slapen

De Havenkraan van Harlingen €€€

Ik zei al dat Harlingen veel bijzondere overnachtingsplekken heeft hé? Daar is deze havenkraan er dus ook ééntje van. Want serieus, wie heeft er nou wel eens geslapen in een havenkraan, niemand toch? Twee privé liften brengen je naar de 17 meter hoge havenkraan. Vanuit de besturingscabine kun je de kraan zelf bedienen en 360° laten draaien. Je kiest dus je eigen uitzicht! Uiteraard beschikt deze luxe havenkraan over de nodige faciliteiten, zoals een dubbele stortdouche en een royaal dakterras. Ook voor deze plek betaal je veel (heel veel) geld. Misschien is dit de plek om dan eindelijk je vriendin ten huwelijk te vragen?

Havenkraan Harlingen slapen

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen