Binnentuin Hotel Abdij Dokkum

Hotel de ABDIJ Dokkum: kwaliteit, balans & authenticiteit

Hotel de ABDIJ Dokkum is een bloedjemooi, volledig gerestaureerd hotel. Originele details vloeien hier soepel over in het moderne interieur. Een plek waar lokale ondernemers de handen ineen hebben geslagen om het beste van alle werelden bij elkaar te brengen.

Concept

Slapen bij Hotel de ABDIJ Dokkum betekent niet alleen maar slapen. Ik bedoel, het mag wel, maar dan mis je een hele hoop. Het tot in de puntjes uitgewerkte concept is namelijk anders. Je komt hier om te beleven, overnachten, proeven & doen. Klinkt lekker abstract, maar als je verder leest weet je straks precies wat ze hiermee bedoelen.

Beleven

Hotel de ABDIJ Dokkum huist in een monumentaal pand wat vroeger dienst deed als weeshuis. Een neoclassicistisch gebouw waarin originele details bewaard zijn gebleven. Prachtige houten balken, een authentieke schouw, robuuste muren en een bijzondere fontein vertellen over het verleden. En tegelijkertijd vormen ze een serene eenheid met de massief houten design meubels van Pilat & Pilat, de weelderige groene planten en de grote raampartijen.

Overnachten

De Superior Suite van Hotel de ABDIJ Dokkum is toch wel je-van-het. De kamer met een minimalistische urban jungle-achtige vibe is voorzien van een gigantisch vrijstaand bad, een houten visgraatvloer en een super-kingsize bed.

Maar vergis je niet, de andere kamers van Hotel de ABDIJ zijn net zo charmant. De familie suite met een waanzinnig stapelbed is fantastisch. Of wat dacht je van de Suite die grenst aan de heerlijke binnentuin?

Proeven

De vis komt uit Den Oever, de bonen uit eigen moestuin en het brood is zelf gebakken. Maar dat is nog niet alles: het ijs is zelf gemaakt, de boerenkazen komen van verschillende boeren uit Friesland en het vlees van de ambachtelijke slager uit Ternaard. Restaurant De Waard van Dokkum maakt gebruikt van zalige, pure en eerlijke producten en dan ook nog eens zo lokaal als het maar kan. Chefkok Michael Roest serveert een verrassingsmenu. Ik kan je vast verklappen dat deze, in combinatie met een goed glas wijn en een subliem uitzicht op de markt, een hoogtepunt is van je bezoek aan Dokkum!

Doen

Wanneer je mij al volgt op Instagram weet je dat Dokkum mijn lievelings-ontdekking van het jaar is. Niet op de laatste plaats omdat de hippe plekken hier bij de vleet uit de grond schieten. Koffietentjes, een toffe bierbrouwerij, kledingboetiekjes, you name it, they have it! Komt nog eens bij dat Dokkum gewoon een heerlijke Friese stad is, met veel water, bruggetjes, smalle straatjes en natuurlijk een pracht van een marktplein. Genoeg te ontdekken en beleven dus hier!

Tip: logeer een paar nachten in de Abdij van Dokkum, ontdek Nationaal Park Lauwersmeer per jeep en stap vervolgens op de veerboot naar Schiermonnikoog voor een paar dagen aan het strand. Op de terugweg stop je nog even in Harlingen en je hebt een top-zomervakantie. Hoezo buitenland? Hoi Friesland!

Waarom je hier echt wilt overnachten?

Waarschijnlijk heb je na het lezen van dit artikel al besloten dat je een nachtje wilt logeren in Hotel de ABDIJ Dokkum. Als extra dan toch nog even alle pluspunten op een rijtje!

  1. Kamers – fantastisch gestylde kamers & suites.
  2. Locatie – Een icoon op de markt in Dokkum.
  3. Binnentuin – Een mini-oase in de stad. Ideaal voor zwoele zomeravonden en gezellige middagborrels.
  4. Uitmuntend eten – Bij Restaurant De Waard van Dokkum is het heerlijk zitten & bovengemiddeld goed eten.
  5. Personeel – Vriendelijk en gezellig personeel, met een hele hoop kennis over het hotel & Dokkum.
  6. Arrangementen – Voor ieder wat wils: van fiets & culinaire arrangementen tot een yoga arrangement, het kan allemaal!
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen