TOP 5 – Genieten op Sal, Kaapverdië

Tijdens een bezoekje aan het prachtige strandeiland Sal heb ik een TOP5 gemaakt van mijn tips.

Sal is een van de vele Kaapverdiaanse eilanden en is een steeds populairder wordende winterzon bestemming voor Nederlanders. De eilandengroep ligt voor de kust van Afrika ter hoogte van Mauritanië en Senegal. Doordat het op Sal altijd lekker weer is(>20 graden), er bounty-achtige stranden zijn, het tijdsverschil gering is(dus geen jetlag) en het een relatief goedkope bestemming is gaan er steeds meer mensen op vakantie naar Sal. Hierbij een aantal aanraders tijdens je bezoek aan dit eiland. Wij verbleven tijdens ons bezoekje aan Sal in het kleinschalige Dunas de Sal, een heerlijke plek!

1. Paardrijden

Op Sal kun je prachtig paardrijden door de zoutmijnen, duinen en het strand. De ultieme excursie voor paardenmeisjes! De paarden van Santa Marilha Horse Excursions waren leuk, lief en goed verzorgd. Een tochtje van +- twee uur kost omgerekend €60,- en ook als beginner kun je hier terecht.

2. Strand van Ilha Do Sal

Het acht kilometer lange strand van Sal is het ideale plaatje van palmbomen en strand! Er zijn veel mogelijkheden om te snorkelen, duiken, kitesurfen en te zeilen. Je hoeft je op dit strand dus geen moment te vervelen, het is de perfecte plek voor elke zon-, zee- & strandliefhebber. Daarnaast heerst er, mede door al deze activiteiten, een hele leuke sfeer. Wist je trouwens dat Sal al jaren wordt genoemd als één van de beste kitespots van de wereld? Wij zijn dan geen kitesurfers, het is wel ontzettend leuk om ze te zien!

3. Praia de Santa Maria

De pier van Santa Maria is de plek waar alle vissersboten zich na het vissen verzamelen en de vangst verkopen. Op de pier ontstaat hierdoor een vismarkt die de moeite van het bezoeken waard is. Daarnaast is het de ontmoetingsplaats van de bevolking waardoor het een gezellig gebeuren is. Het stadje van Santa Maria, met ongeveer 1800 inwoners, ligt aan dit haventje vast en is mede door de gekleurde koloniale huizen leuk om te bekijken.

4. Strandtent ‘No stress di Roberto’

Dit is onze favoriete strandtent! Je kunt hier heerlijk eten en de cocktails zijn uitmuntend.

5. De Zoutmijnen

De zoutmijnen van Sal mogen niet missen in de TOP 5 van Sal. In dit water, waarvan we hebben gehoord dat het 26 keer zouter is dan het oceaanwater, kun je zelfs blijven drijven. Een leuke plek dus om te bezoeken, te bekijken en lekker te zwemmen.

Alianne Heemskerk

‘Alianne is áltijd opzoek naar nieuwe (vakantie)bestemmingen en gaat dan ook zo vaak als haar agenda het toelaat op reis. Dit jaar heeft ze naast Kaapverdië ook Curaçao, Parijs, Texel, Zwitserland en Venetië bezocht. Door haar passie voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen en haar goede tips zijn we blij met haar als reisblogger voor reistop5.com! Ze heeft natuurlijk ook een website waar je haar verhalen kunt lezen: ‘Two blondes and a travelblog’.

Bekijk alle artikelen

2 comments