Inspiratie! De 5 leukste reisboeken het moment – januari 2020

Vind jij het ook zo heerlijk om weg te dromen bij mooie reisverhalen- en foto’s? Ik in ieder geval wel! De bijzondere verhalen inspireren me. Soms zorgen ze voor nieuwe dromen en soms ben ik vooral onder de indruk van de avontuurlijke reizen die mensen maken.

De afgelopen maanden zijn er weer een aantal hele mooie reisboeken op de markt gekomen. Allemaal van het kaliber daar-wil-je-je-boekenkast-kast-mee-vullen.

Elk kwartaal deel ik mijn tips over de beste en leukste reisboeken van dat seizoen. Boeken die je wilt kopen als cadeautje voor jezelf of om weg te geven aan reislustige vrienden.

Lonely Planet – Best in Travel 2020

Als inspiratiebron voor je volgende reis.

Waar gaat jouw reis naar toe in 2020? In dit boek, samengesteld door de schrijvers en editors van de Lonely Planet, vind je een top 10 van landen, regio’s en steden die ze adviseren te bezoeken in 2020. Daarnaast schenken ze in de dit boek veel aandacht aan duurzaam reizen. Ze geven input hoe je rekening kunt houden met het milieu en de bevolking en daarmee je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Zoals we van de reisboeken van Lonely Planet gewend zijn, zijn de foto’s in dit boek waanzinnig mooi. Alleen daarom al het kopen waard!

Lonely planet best in travel photo

Niet-alledaagse bestemmingen

Voor de avontuurlijke reiziger die zoekt naar de ongerepte wereld.

Ben jij op zoek naar nieuwe ervaringen en unieke bestemmingen ver weg van het massatoerisme? Een van de leukste reisboeken van dit moment is dan zonder twijfel niet-alledaagse bestemmingen. Reis mee naar 30 niet-alledaagse bestemmingen waar je maar weinig over hoort. Een bijzonder reisboek dat tot stand is gekomen door de samenwerking van tientallen reisdeskundigen. In dit boek vind je per bestemmingen informatie over het land, het volk en de tradities. Het is voorzien van prachtige foto’s van zowel hoogtepunten als minder bekende bestemmingen.

reisboeken niet-alledaagse bestemmingen

Time to Momo reisgidsen

Onmisbaar voor de stedentrip fanaat.

Heb jij een stedentrip gepland staan? Dan mag een Time to momo reisgids niet missen in je koffer, ik neem er bij elke stedentrip eentje mee! Wat de Time to momo reisgidsen zo leuk maakt zijn de verschillende uitgewerkte stadswandelingen. Langs de mooiste bezienswaardigheden, leukste restaurantjes en hipste koffietentjes. Daarnaast vind je in elke reisgids een handige stadsplattegrond. Ondanks googlemaps altijd handig om bij je te hebben;)

stedentrip time to momo reisboeken

Van Terschelling tot Timboektoe

Voor avontuurlijke gezinnen.

Ben je avontuurlijk ingesteld en heb je kinderen? Dan is het reisboek ‘Van Terschelling tot Timboektoe’ een echte aanrader. In dit boek wordt door 20 stellen geschreven over hun avonturen met kids – van wildkamperen tussen de Big Five tot spectaculaire jungletochten. Ze willen aan reislustige ouders laten zien hoe tof het reizen met kinderen kan zijn en geven volop inspiratie en praktische reistips. Je kinderen zeggen vast geen nee tegen een mooi avontuur, nu jij nog!

van terschelling tot timboektoe

Can I come over?

Wanneer je zoekt naar echte en eerlijke reisverhalen.

Wereldwijd ‘woonkamers vastleggen’ is wat Marleen Hoftijzer twee jaar lang deed. Ze bezocht in de Australische outback een koeienboer en vloog mee in zijn helikopter, belandde onverwachts in een kasteel en leefde een week met de Kuna indianen in Panama. Ze verzamelde de meest bizarre, mooie en interessante verhalen en besloot uiteindelijk een boek te publiceren. Telkens stelde ze haar host één vraag; wat betekent thuis? Het boek bevat zestig ‘thuisverhalen’ uit twaalf verschillende landen.

Een eerlijk en echt boek over haar eigen zoektocht naar ’thuis’.

can i come over boek reizen
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen