Hotspots Groningen: dit zijn de leukste plekken om te lunchen

Een tijdje terug logeerde ik op een mooi plekje in Groningen en nam ik de tijd deze prachtige stad eens wat beter te leren kennen. Dat Groningen mooi is had ik natuurlijk al wel gehoord, maar dat er zoveel leuke tentjes zijn om wat te lunchen was nieuw voor mij. Bijna overweldigend, want waar moest ik naar toe? Normaal gesproken laat ik me regelmatig inspireren door boeken zoals deze, maar dit keer ben ik gewoon rond gaan wandelen. Ik ontdekte van alles! Uiteraard heb ik nog lang niet alles gezien, maar deze zalige plekjes om te eten in Groningen wil ik vast met je delen.

1. Mahalo

Met stip op 1: Mahalo. Wat een plek is dit. In de categorie ‘best of Grunn’ krijgt Mahalo toch wel een flinke nominering. Dit sprankelende plekje doet je denken dat je Zuid-Frankrijk zit. Windje door je haren, uitzicht op een fijn park en een kaart met slow juices, smoothie bowls, salades en meer lekkers (en gezonds). Fantastische plek dus om goed te lunchen in Groningen!

2. Feel Good Groningen

De menukaart van Feel Good Groningen is voor de groente- en fruit liefhebbers een hemels plekje. Zoals ze zelf zeggen: ‘eten waar je lijf blij van wordt’. En yep, dat wordt het van een flinke dosis vitamines inderdaad. Ik bestel de Vegan Chicken Teriyaki Bowl en die ziet er niet alleen waanzinnig gezond uit, het proeft ook nog eens fantastisch. De Vegan Chicken smaakt naar echte kip en de huisgemaakte pinda-sesam dressing is to die for. Daarnaast hebben ze nog een hele hoop andere healthy lekkernijen op het menu staan maar die moet je zelf maar eens gaan proeven;)

3. P.S. Koffie, thee & taart

Een dagje weg zonder koffie met taart bestaat niet toch? Althans, ik vind van niet. Daarom ging ik in Groningen op jacht naar een leuk koffietentje. En dat werd P.S. Koffie, thee & taart. Voor het raam hangen drie schommels, met uitzicht op de gezellig drukke Oude Kijk in ’t Jatraat. Heerlijk plekje voor mijn ontdekkingstocht-pauze dus. Keuzes maken is een ingewikkeld iets, vooral wanneer er zoveel lekkers op de kaart staat. Uiteindelijk koos ik voor de gezonde vegan taart met dadels, noten en rood fruit. Genieten!

P.S. Koffie, thee & taart Groningen eten bezorgen

4. De Groene Stoel

Op zoek naar de perfecte pitstop plek voor een goede maaltijd? Look no further. Bij de Groene Stoel koken ze met lokale en biologische ingrediënten en daarmee toveren ze de lekkerste maaltijden op tafel. Naast eigenaresse Nina werken bij de Groene Stoel onder andere vluchtelingen die het vertrouwen in zichzelf weer terug moeten vinden. Hier kunnen ze zich ontplooien als persoon in een vreemd land (en in Groningen!). Met het eten bij de Groene Stoel, support je dus ook dit mooie initiatief. Geniet hier van gerechten als Indiase Curry, Tom Kha Kai en Shepherds pie. Nomnomnom.

De groene stoel Groningen eten bezorgen

5. Wadapartja

Ik ben niet alleen verliefd op de inrichting van Wadapartja, maar ook op de fantastische menukaart. Deze loopt niet alleen over van lekkere gerechten, maar ook van creativiteit. Het is hier smullen van de Pompoenpaloempa en The Vegan Grand Canyon. Wadapartje is de ideale spot voor elk moment van de dag, of je nou komt voor een goede lunch, een middagborrel of een uitgebreide avondmaaltijd.

6. Rå- Nordic bowl & juice

Sinds 2018 vind je in het centrum van Groningen Rå- Nordic bowl & juice. Twee internationale studenten vonden dat er te weinig gezonde eetplekjes waren, dus begonnen ze er zelf een. En met succes! Bij Rå kun je gezond en duurzaam eten met een Scandinavische twist. Een hippe saladebar waar je waanzinnig lekkere bowls kunt eten met uiteraard een huisgemaakt sapje on the side.

 Ra- Nordic bowl & juice gezond eten bezorgen groningen

Helaas moet je nog even wachten voor je op ontdekkingstocht in Groningen kunt gaan. Je kent het ondertussen wel: stay home & flatten the curve. Natuurlijk wel leuk om vast wat inspiratie op te doen voor na de Corona-tijd. Lees hier vast over mooiste conceptstores in Groningen en hoe je je met kinderen in deze prachtige stad vermaakt.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen