Room 27, een prachtige Airbnb in het hart van Groningen

Groningen wordt ook wel één van de mooiste steden van Nederland genoemd. Met zijn oude straatjes, de statige pakhuizen en de mooie grachtengordel kan ik me dat wel voorstellen. Het is er prachtig wandelen over de Hoge- en lage der A. Lang geleden stond het water in deze gracht in directe verbinding met de zee en zwom er zelfs zo nu en dan een zeehond voorbij. Bijzonder toch? Tegenwoordig vind je er gezellige terrasjes en een hele hoop studenten, Groningen is namelijk een echte studentenstad. Er zijn mede daardoor ontzettend veel leuke restaurantjes en cafe’s te vinden. Met het onlangs geopende Forum en het Groninger museum kan ook elke kunstliefhebber zijn hart ophalen. Dat Groningen ook met kids erg leuk kan zijn lees je hier.

Wil je Groningen een beetje verkennen, dan heb je aan een dag eigenlijk niet genoeg. Plak er minimaal 1 of 2 nachtjes aan vast. Ik heb vast voor je gezocht naar een overnachtingsplekje. Eentje in het hart van de stad, met een zeer smaakvol interieur en voorzien van alle gemakken. Nieuwsgierig naar de 5 redenen om hier te verblijven? Lees dan snel verder!

Groningen room 27 uitzicht hoge der A

Room 27 bevindt zich in het hart van de stad

Ik wandel over de ‘Oude Kijk in Het Jatstraat’ richting mijn verblijf voor de nacht: een bijzondere Airbnb in Groningen. Hippe koffietentjes, gezonde lunchplekjes en unieke conceptstores wisselen elkaar in deze straat af. Ik laat de drukte achter me en loop de rustige Visserstraat in. Verblijven in een accommodatie in het midden van een stad is natuurlijk geweldig. Vanaf hier kan je het centrum van Groningen per voet verkennen. En het is best een luxe om zo nu en dan even terug te lopen naar Room 27 om te relaxen.

Wil je hier ook een nachtje slapen? Klik dan hier meer informatie over Room 27

Het heeft een fantastisch interieur

Wanneer ik de voordeur van Room 27 open kom ik in een kleine hal met aan de rechterkant een prachtig glas in lood raam. Tussen de regenbuien door schijnt de zon nu precies door het pastelkleurige glas in mijn gezicht, wat een welkom!

Ik loop de woonkamer in en ben even perplex, de oppervlakte van Room 27 is gigantisch. De ruimte ademt een industriële sfeer met een vintage tintje. Verwonderd wandel ik door het appartement waar ik geniet van de smaakvolle inrichting. In het midden van het appartement staat als eyecatcher een grote eettafel waar een robuuste lamp boven hangt. Wat een heerlijke rauwe, moderne vibe hier in Room 27!

Je slaapt in een knus slaapgedeelte

Verstopt achter een stoere loftdeur vind je het slaapgedeelte. Door de manier waarop het is ingericht voelt het net alsof je in een bedstee slaapt. Maar dan wel een upgrade, want je vindt er een goede boxspring en een grote kledingkast. Door de knusheid van deze ruimte wil je het liefste gelijk je bed in kruipen. Ik doe het maar niet, Groningen vraagt er om ontdekt te worden!

Room 27 interieur Groningen

Inspiratie opdoen voor je volgende tripje in Nederland? Lees dan eens ‘Little escapes‘ met tips voor de leukste nachtjes weg in Nederland.

Er wacht je een warm welkom

Een fles wijn op tafel, een koelkast gevuld met flesjes spa blauw, rituals in de badkamer: het is hier tot in de puntjes verzorgd. Van zo’n warm welkom maakt mijn hart een sprongetje. Tijdens een gesprek met de eigenaren van Room 27 blijkt hun passie om gasten in de watten te leggen. Zij willen dat jij het naar je zin hebt en dat zie je terug tot in het kleinste detail.

Room 27 glas in lood

Room 27 is brandschoon

Het grote voordeel van een nieuwe accommodatie: alles is er brandschoon en fris. Dat zal vast niet dé reden zijn om hier naar toe te gaan, maar het is wel een hele fijne bijkomstigheid! Ik verwacht trouwens dat het er over een paar jaar nog steeds zo schoon is;)

Dit lijken me genoeg redenen om eens een nachtje te logeren bij Room 27 toch?

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen