HISWA banner 2020

HISWA – 5 redenen om dit watersportevenement te bezoeken

Met de hoeveelheid wind van de afgelopen dagen moet ik er nog even niet aan denken maar het watersportseizoen staat alweer bijna voor de deur. Nog een kleine 2 maanden en de boten gaan weer het water in. En hoe kunnen we het watersportseizoen beter inluiden dan bij de HISWA? (Oké, de Vlootdag in Harlingen is ook wel een hele leuke manier;). Hierbij 5 redenen waarom je de HISWA ook dit jaar niet mag missen!

Bestel je kaarten online met €2,50 korting!

Inspirerende sprekers op de HISWA mainstage

Als ex-vertrekker ben ik misschien wat bevooroordeeld, maar de (vertrekkers) verhalen vanaf de HISWA mainstage zijn altijd erg inspirerend. Neem nou Mark Slats die er vorig jaar net na terugkomst van Golden Globe Race stond te shinen op het podium. Wanneer ik naar de HISWA ga check ik altijd de sprekers en plan ik de rest van de dag er om heen.

Interessante lessen op het Demoplein

Laten we eerlijk zijn, booteigenaren zijn over het algemeen de meest handige mensen op deze wereld (…). Het hebben van een boot vergt namelijk veel (brede) kennis. Eigenlijk ben je van alles: van elektricien tot loodgieter en van schilder tot monteur. Gelukkig zijn er een hele hoop handige boeken te koop waar je al een heel eind mee komt. Zo heb ik het boek ‘Dit is klussen aan je boot‘ tijdens onze zeilreis regelmatig opengeslagen. Wil je wat extra kennis opdoen over onderhoud? Check dan voor je naar de HISWA gaat welke thema’s er voorbij komen op het Demopolein zodat je de meest passende onderwerpen uit kunt zoeken.

Drop je kids (6 t/m 16 jaar) bij de HISWA Sport Xperience

Hier is duidelijk sprake van een win-win situatie. Je kids hebben een fantastische tijd en jij hebt alle rust om je eigen plan te trekken op de HISWA. Jongeren kunnen op de HISWA Sport Xperience verschillende watersporten (kosteloos) uitproberen, zoals zeilen, suppen en windsurfen. Komt er nog een win bij, want wanneer jouw kroost het zeilvirus te pakken krijgt, krijg je ze ook gemakkelijker mee op zeilvakantie. Ook niet geheel onbelangrijk toch?

Ter voorbereiding van je zomervakantie ’20

Geen idee wat je affiniteit is met watersport, maar het grootste gedeelte HISWA bezoekers is meestal zeiler. En zoals ik net al schreef: bijna elke zeiler wil het liefste op zeilvakantie toch? De HISWA is dan de ideale plek om inspiratie op te doen en je zomervakantie te boeken. Zelf heb ik als flottieljeleider gewerkt in Griekenland. Vol overtuiging kan ik dan ook zeggen dat het zeilen in een flottielje wanneer je kids hebt de ideale vakantie is! Neem dus zeker de tijd langs de stands te wandelen en te kletsen met de verschillende aanbieders. Er kan nogal wat verschil zitten in de prijzen & de zeilschepen. Goed onderzoek doen dus!

Workshop Veilige Recreatievaart Noordzee

Ook dit jaar kan je op de HISWA weer deelnemen aan een interessante workshop. Deze wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Navigatie, de Dienst der Hydrografie, de Kustwacht, Rijkswaterstaat en het Watersportverbond. Zo, dat zijn nogal wat namen. In ieder geval reuze interessant voor de zeezeilers onder ons die graag het ruime sop opzoeken. Het gaat over het verkeersscheidingsstelsel, de windmolenparken en de drukke scheepvaart. Goede manier om je tochten over zee goed voor te bereiden dus. Voor deze workshop moet je je van te voren aanmelden, vol=vol.

Twijfelde je nog of je naar de HISWA wilde gaan? Nu niet meer, denk ik;) Veel plezier en wie weet tot daar!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

7 comments