Bijzonder overnachten in Zandvoort bij Boulevard 5

Het strandseizoen mag dan wel officieel gesloten zijn, maar dat betekent niet dat je niet meer van het strand kunt genieten. In tegendeel zelfs, want niets is lekkerder dan uitwaaien op het strand op een winterse dag! De frisse, zilte wind door je haren. En vooral: na afloop, opwarmen op de bank met warme deken, een grote mok dampende thee en uitzicht over de woeste zee. Maar waar doe je dat dan zul je nu denken? Bij Boulevard 5 in Zandvoort natuurlijk!

Boulevard 5 – het verhaal

Boulevard 5 wordt gerund door trotse eigenaren Joleen en Bas. Als vierde generatie namen zij in 2015 het voormalige Hotel Zuiderbad over. Maar wel met een compleet nieuwe aanpak: hotelkamers werden omgetoverd tot ruime appartementen met zeezicht. Inspiratie voor de inrichting van deze appartementen deden ze op tijdens hun reizen. Op deze manier voelen gasten zich bij Boulevard 5 net zo thuis als Joleen en Bas zicht voelden op hun droomplekken in andere landen. 

Inspiratie voor de inrichting van deze appartementen deden ze op tijdens hun reizen.

Interieur

Zoals ik hierboven benoemde boden de eerdere reizen van Joleen en Bas inspiratie voor de inrichting van de appartementen. Maar van welke gemakken zijn de appartementen dan verder voorzien? Bijna alle appartementen hebben uitzicht op zee en zijn voorzien van een eigen badkamer en volledig ingerichte keuken. Verder heeft elk appartement een eigen privé parkeerplaats. Geen overbodige luxe in Zandvoort waar parkeren, vooral in het hoogseizoen, prijzig en schaars is!

Ontbijt

In die fijne keuken waar ik het zojuist over had kun je ’s ochtends dus heerlijk een uitgebreid ontbijt voor jezelf bereiden. Maar voor de echte luxepoezen onder ons (waarvan ik er zeker eentje ben), biedt Boulevard 5 ook een ontbijt (bijna) op bed aan: een picknickmand gevuld met lekkers. Denk hierbij aan warme croissants, vers fruit, ovenbroodjes, beleg, yoghurt en een sapje.

Ligging

Strand

Boulevard 5 is gelegen aan de boulevard van Zandvoort en op loopafstand van het strand. Of nouja, loopafstand? Zodra je een voet uit de deur zet sta je feitelijk al op het strand! 

Het strand is zeker dat niet het enige waarvoor je naar Boulevard 5 zou moeten komen. Op nog geen 10 minuten fietsen vanaf het appartementencomplex, vind je namelijk twee fantastische natuurgebieden: Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is één van de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is en strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. In dit Nationale Park heb je kans om wisenten te spotten. Wisenten worden ook wel Europese bizons genoemd en zijn de grootste, levende landzoogdieren van Europa. Ze waren bijna uitgestorven, maar sinds 2007 leeft er een kudde wisenten in Zuid-Kennemerland.

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een 3400 hectare groot duingebied dat is ingericht voor de winning van drinkwater voor Amsterdam. Je vindt hier de grootste damhertenpopulatie van Nederland. In 2015 werd geschat dat er ongeveer 3.000 damherten rondliepen. 

Haarlem

Naast strand, zee en natuur vind je in de buurt van Zandvoort ook stad. Haarlem om precies te zijn. Deze fotogenieke stad, waar je trouwens ook heel goed kunt shoppen en dineren, ligt op ongeveer 35 minuten fietsen van Boulevard 5.

Fietsverhuur

Nu denk je vast: ’Leuk Liselotte, al die fietsafstanden, maar ik was niet van plan mijn fiets mee te nemen!’. Nou dan heb je geluk, want Boulevard 5 biedt ook fietsverhuur aan, ideaal dus als je de omgeving van Zandvoort wilt verkennen!

Lees ook:

Journal of Wonders

Liselotte is 30 jaar en content specialist bij NS. In haar vrije tijd gaat ze graag op pad om foto’s te maken en spendeert ze veel tijd aan Instagram. Daar deelt ze feitjes over de verschillende bestemmingen die ze heeft bezocht. Deze variëren van Thailand en Vietnam, tot Amerika, Japan en verschillende bestemmingen in Europa. Maar ook een hele hoop pareltjes in eigen land. Verder is ze gek op speciaalbiertjes en kun je haar midden in de nacht wakker maken voor een bord Pad Thai.

Bekijk alle artikelen