Bij Tien Stroe

BIJTIEN, het vakantiehuisje met de blauwe luiken

Tussen boerderijen en weilanden ligt het prachtige vakantiehuisje BIJTIEN. Een droom van een plek waar je zonder twijfel volledig tot rust komt.

Blauwe luiken

Het huisje met de blauwe luiken ligt verscholen in het groen op een landelijke plek in het dorpje Stroe. Dat wat ooit diende als kantoor is door de eigenaresse omgetoverd tot een schitterend vakantiehuisje. Voel je welkom op de plek waar twee geitjes nieuwsgierig staan te kijken wanneer je het grindpad oprijdt.

Dit huisje is precies waar je naar verlangt wanneer je een nachtje weg boekt.

De tuin

Ik val maar gelijk met de deur in huis, de tuin van BIJTIEN is uniek. Want hoewel dit huisje op het erf staat van de eigenaren, heb je volledige privacy op je eigen terras. Een idyllisch verlicht paadje brengt je naar het absolute pronkstuk van BIJTIEN: een heuse hottub verstopt onder een groen bladerdak.

De hottub

De prijs van het huisje is excl. hottub, maar je boekt ‘m natuurlijk inclusief hottub. Want zo simpel is het, je vertelt bij het reserveren dat je er graag gebruik van wilt maken (uiteraard tegen vergoeding) en de eigenaresse vult deze vlak voor je komst met schoon water. Van deze hottub, op deze plek kan je vast en zeker geen genoeg krijgen. Hier zit je uren te borrelen tot je huid verrimpeld is.


Amsterdam

Het huisje

BIJTIEN oogt knus van buiten maar is door de grote ramen ruim en licht van binnen. Het is met liefde en smaak ingericht, en het interieur vormt een mooi geheel. Er is een fijne, maar compacte keuken. Uitgebreid koken doe (en kan) je hier dan ook niet, maar daar heb je na een lange sessie in de hottub ook helemaal geen zin in natuurlijk. Gelukkig is er een oven en anders zijn er in de omgeving genoeg leuke restaurantjes (vraag de eigenaresse!).

Dan nog even over de rest van dit lieve huisje. De zwarte industriële douchewand in de badkamer is prachtig en zorgt ervoor dat de badkamer lekker hip oogt. Slapen doe je op zolder, waar het klein maar fijn is. Heb alsjeblieft oog voor details wanneer je hier verblijft, van het waan-zin-nige kledingrek tot de platenspeler en van de potjes met verse thee tot de bloemen in de tuin, het is allemaal even leuk bedacht!

De overnachting is exclusief ontbijt, maar op aanvraag (en tegen betaling) kunnen er afbakbroodjes, beleg en sapjes voor je worden klaar gezet in de koelkast.

Ben je ook verliefd geworden op deze omgeving? Ga dan zeker eens naar Ermelo, Harderwijk of Otterlo!

De omgeving

De Veluwe is voor niemand onbekend en wordt met recht een van de mooiste gebieden van Nederland genoemd. Uitgestrekte heidevelden, groener-dan-groene bossen en oneindig veel fietspaden zodat je fijn op ontdekkingstocht te gaan. Logeer je bij BIJTIEN, dan parkeer je de auto en doe je de rest op de fiets. De eigenaresse heeft de fietsen al voor je klaar staan! Waar je dan naar toe fietst? Dat zal ik je vertellen!

Kijk- en wandeltuin Klein Boskoop

Normaal gesproken ben ik niet perse een wandeltuin-bezoeker, maar voor Klein Boskoop maak ik graag een uitzondering. Deze is namelijk belachelijk mooi aangelegd en onderhouden. Daarnaast vind je er ook nog eens een grote diversiteit aan bloemen en planten. Een aanrader dus op nog geen 15 minuten fietsen.

Pluktuin Stroe Berries

Zei iemand pluktuin?! Dat is zoiets waar ik ook wel voor in de auto zou stappen, maar vanaf BIJTIEN is het maar 4 minuutjes fietsen naar de Stroe Berries Pluktuin. Of eigenlijk is het een blauwe bessen plantage wat het nóg leuker maakt.

Radio Kootwijk

De een vind het aftands, de ander vindt het bijzonder. Feit is dat Radio Kootwijk een unieke uitstraling heeft en het de moeite waard is dit eens te bezoeken. Hop, de fiets op en 45 minuten later (en een prachtige fietsroute verder) ben je er. Kan je achteraf lekker in Kootwijk het terras opduiken voor een overwinningsbiertje.

Lavendelboerderij Granny’s Bouquet

De gemiddelde toeristenbus stopt hier inderdaad ook, maar dat maakt helemaal niet uit. Want jij komt hier om het ‘provence‘ gevoel te ervaren. De velden zijn niet groot, maar wél uniek in Nederland. De lavendelboerderij ligt tegenover de kijk- en wandeltuin Klein Boskoop, dus leuk om te combineren. Ps: vergeet niet om het verse appelgebak te proeven, nomnomnom.

Wandelen over de hei en in de bossen

Heel leuk al die activiteiten in de omgeving van BIJTIEN, maar naast extra lang in de hottub zitten zou ik ook gewoon lekker gaan wandelen op de hei of in het bos. Want dat is waar de Veluwe om bekend staat, en dat is niet voor niets.

Heb jij nog andere tips voor deze omgeving? Dan ben ik daar heel benieuwd naar! Laat een berichtje achter en vertel me jouw lievelingsplek in Stroe en omgeving.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen