Stadslogement Ratatouille op de Vischmarkt in Harderwijk

Als geboren en getogen Harderwijker heb ik een grote liefde voor deze hanzestad. De historische haven met botters, de mooie pleinen en het hippe stadsstrand maken Harderwijk tot een unieke plek. Midden op de prachtige Vischmarkt vind je Stadslogement Ratatouille.

De Visschmarkt Harderwijk

Statige lindebomen, mooie herenhuizen en een opvallende Vischpoort typeren de Vischmarkt in Harderwijk. Op zwoele zomeravonden is dit een plek waar je het gevoel krijgt op vakantie te zijn. Aangenaam geroezemoes en gerinkel van wijnglazen vullen het plein. Op het terras van Ratatouille wordt (binnenkort weer) uitmuntend gegeten en bewoners zitten hier op bankjes voor hun huis. De sfeer is intiem en relaxed. Gaan we door corona dit jaar niet naar Zuid-Frankrijk? Gelukkig kunnen we naar de Vischmarkt.

Aangenaam geroezemoes en gerinkel van wijnglazen vullen het plein.

Het stadslogement

Een klein steegje brengt je bij de ingang van het stadslogement. Een trap leidt je vervolgens naar een grote en lichte ruimte. De houten balken steken fraai af tegen het trendy meubilair. Een badkamer met enorme inloopdouche, een fijn slaapkamer met uitzicht op de Vischmarkt en een grote woonkamer maken dit tot een heerlijk plekje. Logeren bij het stadslogement van Ratatouille doe je natuurlijk niet alleen maar vanwege de unieke plek, maar zeker ook vanwege het fantastische eten.

Combineer je overnachting in Stadslogement Ratatouille met een overnachting in de Wellness Stadssuite Harderwijk. Het beste van alle werelden!

Heerlijk eten

Bij Ratatouille koken ze met liefde. Vanaf 1 juni kan je daar gelukkig weer van genieten op hun terras (vanwege corona: stelletjes & gezinnen only). Maar toch is RTTLL At Home ook een echte aanrader en dat was precies wat wij mochten proberen. Zorgvuldig samengestelde menu’s met verrassende gerechten zijn al helemaal voorbereid en hebben alleen nog maar jouw finishing touch nodig. Meer dan het aanzetten van de oven en het inschenken van een glas wijn hoef je dus niet te doen!

Het menu

Ons menu begint met een originele combinatie van Hollandse asperges met kreeft, citroencrème en kruidensalade met viooltjes. Als hoofdgerecht eten we kalfsmedaillons met sjalot en stoof, met een quiche van paddenstoelen en voorjaarsgroentjes met rode wijnjus. Het nagerecht is een chocoladetaartje met sinaasappel en framboos, crème fraîche en meringues. Een absoluut fantastisch menu. Woon je in Harderwijk of de omgeving en wil je eten bestellen (of vast een tafeltje reserveren voor na 1 juni) dan kan dat via de website van Ratatouille.

Gluren bij de buren

De prachtige huizen op de Vischmarkt vragen mij er gewoon om even onopvallend naar binnen te kijken. Gluren bij de buren wordt voor ons heel letterlijk wanneer we bij de buren van het Stadslogement worden uitgenodigd voor een glas wijn. We hebben zelfs het geluk iets te mogen zien van hun gerestaureerde huis. De woning is door hun zoveel mogelijk teruggebracht naar de originele staat, het ziet er waanzinnig uit! Wanneer je logeert bij Stadslogement Ratatouille, neem dan de tijd om rond te slenteren over dit plein en te gluren, uhm ik bedoel, genieten van al het moois.

Wil je na een paar dagen in de kern van Harderwijk nog niet naar huis? Dan kan je verkassen naar de bijzondere bed & breakfast ForRest in Ermelo of naar een wellnesshuisje op de Veluwe.

Ben jij ook een ondernemer in Harderwijk en bied je iets bijzonders aan? Of heb je een mooie winkel of een hippe lunchroom? Laat het dan weten, dan kom ik binnenkort eens langs en schrijf ik er graag over!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen