Tiny house Overijssel

Slapen in een Tiny House op de camping

‘Kamperen kun je leren’ riep ik eerder, maar dat is toch niet helemaal waar. Je bent een kampeerder of je bent het niet. Wat je wel kunt doen is zoeken naar alternatieven en gelukkig zijn die er volop. Romantisch overnachten in een tipi-tent, glamperen in een safari-tent óf logeren in een Tiny House. Zo heb je de gezelligheid van het kamperen maar de luxe van een huisje. Gotta-love-it.

Vers van de pers

Vraag mij eens waar ik fan van ben en het antwoord is ‘nieuwe accommodaties’. Want wat een heerlijkheid om ergens te mogen logeren als een van de eerste gasten. Goed nieuws, op de grens van Drenthe en Overijssel staan twee ‘vers van de pers’ huisje te schitteren waar jij ook één van de eerste gasten kunt zijn.

Alleen dan wel na de zomervakantie, want deze twee knusse huisjes zijn de komende weken ‘fully booked’.

Twee huisjes

Op een groen veldje op camping de Vossenburcht in Ijhorst staan het Boshuisje en Reestdalhuisje. Beide huisjes hebben dezelfde frisse uitstraling en hetzelfde efficiënte maar toch ook hippe interieur. Leuk om te weten, de eigenaren hebben deze Tiny Houses zelf gebouwd, knap werk! De huisjes zijn voorzien van alles wat je nodig hebt om fijn, maar toch ook kampeer-achtig primitief, op vakantie te gaan.

Reestdalhuisje

Het Reestdalhuisje is ideaal wanneer je op vakantie gaat met een (wat groter) gezin. Je vindt hier namelijk twee kleine (open) zolders met beide een tweepersoonsmatras én een tweepersoons bedstee (oeh, zo knus!). Met je rol wc-papier naar het openbare toiletgebouw behoort tot de verleden tijd wanneer je hier slaapt, want je hebt een eigen wc + douche. Zo wil je het hebben toch? De veranda met heerlijke loungestoelen is trouwens ook uber-relaxed.

Het Boshuisje

Het boshuisje is als echte Tiny House geschikt voor maximaal 4 personen. Twee kunnen er in een apart kamertje slapen in het stapelbed en twee in de woonkamer. Net als het Reestdalhuisje heeft het Boshuisje een fijne veranda waar je lekker droog zit wanneer het regent. Ook hier is het interieur een plaatje, van het robuuste aanrechtblad tot de unieke wastafel. Dit is toch wel kamperen +++.

De bedden

Van wakker worden op een zacht luchtbed en koude billen is geen sprake wanneer je in dit ‘so called ‘ kapperthuisje’ slaapt. En dat is wat mij betreft de allergrootste pré van logeren in een van deze Tiny Houses in plaats van in een tent: de matrassen liggen onwaarschijnlijk lekker. Fris & fruitig wakker worden op de camping, dat had ik nog niet eerder meegemaakt: wat een feest!

De camping

De Vossenburcht is een echt familiecamping met alles d’r op en d’r aan. Van een zwembad en speeltuin tot een snackbar en springkussen. Perfect wanneer je met koters op pad gaat dus. Want wanneer zij zich vermaken… kan jij lekker op de veranda zitten met een glas wijn en een boek. Het is immers toch vakantie toch? Het veldje waar deze huisjes staan heeft precies de goede plek: weg van de drukte, maar toch maar op een paar minuutjes afstand van het zwembad.

Ben jij niet zo’n liefhebber van familie-campings? Dan zijn er natuurlijk genoeg alternatieven voor een vakantie in eigen land. Misschien is één van deze droomplekjes wel iets voor jou!

Sanitair gebouw

Een apart stukje over het sanitair gebouw? Ja, zeker! Want een goede douche en schoon toilet zijn minstens zo belangrijk als een veranda en een lekker bed. Lucky us: ik heb nog nooit in mijn camping-verleden een sanitair gebouw meegemaakt waar het zo schoon is. Om van te jubelen. Want ben je net als ik eigenlijk niet zo dol op sanitair gebouwen, heb je hier nergens last van. Net zo nieuw als de huisjes en 100% spik & span. En dames: uiteraard nemen jullie de speciaal voor reistop5 samengestelde vakantie-toilettas mee. Ja toch?

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen