Four Elements Amsterdam: slapen in een luxe eco hotel

Mogen wij Four Elements Hotel Amsterdam dé verrassing van 2021 noemen? Dat zit niet alleen in de waanzinnige locatie aan het Ijmeer of het spectaculaire uitzicht vanaf de skybar, maar met name in de duurzaamheid van deze spot. We wisten niet dat het bestond en nu we het weten willen we niets liever dan dat ieder hotel zo. Nieuwsgierig waar we het nou precies over hebben? Lees dan verder!

Verrassend Ijburg

Hier maken we even een heus topic van, want wie wist dat IJburg zo fantastisch leuk is? Als niet-Amsterdammer (zucht) kom ik dolgraag zo vaak mogelijk richting onze hoofdstad. Maar verblijven in IJburg deed ik nog niet eerder en ik was dan ook even verbaasd dat ik niet verder Amsterdam in moest rijden om bij Four Elements Hotel uit te komen. Wat direct opvalt is de rust en de andere vibe die in deze wijk hangt. Met aan de ene kant de haven en aan de andere kant een onbetaalbaar uitzicht op het Ijmeer ben ik aangekomen bij de verrassing van het jaar: Four Elements Hotel Amsterdam.

Lees ook: Boutique Hotel Beekhuizen: een sprookjesachtige droomplek op de Veluwe

Powered by nature

Goed, laten we een open boek zijn. Wij van Reistop5 zijn (nog) geen superhelden als het aankomt op duurzaamheid. Maar dit hotel heeft onze mindset volledig veranderd. In een notendop: het Four Elements Hotel Amsterdam is een 100% duurzaam hotel. Het pand heeft een volledig natuurlijk ventilatiesysteem dat draait op zwaartekracht, wind en zonlicht. We zouden er uren over kunnen vertellen maar het principe is gebaseerd op het ventilatiesysteem dat je vindt in termietenheuvels. Oh, het is zo spectaculair!

In het prachtige Herbs Garden Restaurant wordt enkel gewerkt met ingrediënten van Nederlandse bodem. Op deze manier werken vraagt om creativiteit van het kaliber next-level maar dat kunnen ze als de beste. Soms even wennen, als voorbeeld: geen jus d’orange bij het ontbijt is anders dan anders, maar de alternatieven zijn misschien nog wel veel beter. Verblijven bij het Four Elements Hotel Amsterdam is een duurzame ontdekkingstocht pur sang. En wanneer je openstaat voor het verhaal gaat er een wereld voor je open.

Kamers om van te houden

Slapen doen we in de hippe Twin kamer mét uitzicht op het Ijmeer. Fijne kleurtonen en een luxe serene sfeer zorgen ervoor dat we ons gelijk op ons gemak voelen. Stiekem zorgt het unieke ventilatiesysteem ervoor dat we ons net wat gezonder voelen dan met airco en blijft de verbazing nog even aanwezig dat er ondanks maximale duurzaamheid zo’n heerlijke sfeer gecreëerd kan worden.

Stiekem gluren we even naar binnen bij de suite op de bovenste (10e) verdieping. Wil je jezelf nou eens flink in de watten leggen dan is dit een flinke aanrader. Met het mooiste uitzicht op het Ijmeer maar ook op een rol-afstand van de Wind Sky Bar is de suite toch wel het neusje van de zalm. Hier komen we dus nog eens terug.

Wind Sky Bar

Can it get any better? Jazeker. We waren al een beetje verliefd op Four Elements Hotel Amsterdam, maar door de Wind Sky Bar zijn we helemaal verkocht. Wat. Een. Plek. Dit is niet alleen een van de hoogste rooftopbarren in Amsterdam, maar ook een van de mooiste. Met de fantastische inrichting, het ruime zonneterras en de waanzinnige bar kan dit wel eens de borrel-spot van deze zomer worden.

Lees ook: Lloyd Hotel Amsterdam: een uniek één tot vijf sterren hotel

Hoe ontdek je de omgeving?

Wil je verblijven in het hart van Amsterdam dan is dit misschien niet je eerste keuze. Toch ontdekten wij dat je binnen no-time in het centrum van Amsterdam staat. En eigenlijk is het dan wel lekker om ’s avonds weer in een oase van rust terug te komen. Op elke hoek van de straat staan scooters die je kunt pakken (Felyx) en waarmee je zo naar de stad scheurt. Niet zo’n fan van scooter rijden? Huur dan een van de hippe fietsen van het Four Elements Hotel om de omgeving een beetje te verkennen. En bij slecht weer? Dan staat er zo een Uber voor de deur. Wat ons betreft is dit dus een topspot om Amsterdam (of juist het minder bekende IJburg) te ontdekken.

Hoe reserveer je een overnachting bij het Four Elements Hotel Amsterdam? 

Hebben we je overtuigd om deze plek te bezoeken? Ik mag toch hopen van wel. En pak er dan even minimaal twee nachtjes, dat is deze plek zó waard. Reserveren doe je eenvoudig via de website van het Four Elements Hotel Amsterdam.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Four Elements Hotel Amsterdam. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen