De 5 beste bestemmingen voor een personeelsreis

Laten we eerlijk zijn, in deze tijd is het ontzettend belangrijk dat je als werkgever goed voor je personeel zorgt. Naast goede voorwaarden wordt er steeds meer waarde gehecht aan personeelsreizen. Mensen willen namelijk meer: écht contact met elkaar, even helemaal weg van de werkstress en iets unieks meemaken. Wanneer we weer kunnen reizen zijn dit dé 5 bestemmingen voor een toffe personeelsreis.

Personeelsreis in eigen land: Terschelling

De Waddeneilanden zijn toch wel een heel bijzonder stukje Nederland en bij uitstek de plek om het echte weg in eigen land gevoel te ervaren. Terschelling is een van de grotere waddeneilanden en door het diverse aanbod aan activiteiten bij uitstek dé plek voor een personeelsreis. Denk aan een blokart-sessie op het strand of een eco-safari in een elektrische 4×4. Of kies voor de activiteit ‘clean the beach’, die niet alleen verbindend werkt, maar ook nog eens zorgt voor meer verbinding met de natuur. Zoek jij een unieke plek voor een personeelsreis in eigen land? Denk dan eens aan Terschelling!

Once in a liftime: Georgië

Opzoek naar een onvergetelijke bestemming voor een personeelsreis? Dan is Georgië een plek waar je zeker over na moet denken. Dit land ligt tussen Rusland en Turkije aan de Zwarte Zee. Je bezoekt het niet alleen vanwege de schitterende natuur, maar ook vanwege de vele bezienswaardigheden zoals eeuwenoude ruïnes en kloosters. Absolute must do’s tijdens een personeelsreis naar Georgië? Vliegen boven de prachtige bergen van Kaukasus in een luchtballon en Georgische delicatessen eten bij een lokaal gezin. Teambuilding ten top!

Bucketlist bestemming Jordanië

Wanneer je wilt dat een personeelsreis zorgt voor herinneringen voor het leven dan is deze` bucketlist bestemming een bijzonder goede keuze. Hier gaat het om het creëren van herinneringen die je de rest van je leven meeneemt. En wat kun je je personeel nou beter meegeven dan dat? De beste gesprekken vinden plaats al drijvend in de dode zee. Of wat denk je van het gezamenlijk bezoeken van wereldwonder Petra? Jordanië is ook de ideale bestemming mocht je een maatschappelijk thema terug willen laten komen tijdens de personeelsreis. Zo kun je met elkaar het indrukwekkende Mrajeeb Al Fhood vluchtelingenkamp bezoeken en de mensen die er wonen leren kennen (en een hart onder de riem steken).

Winters Groenland

We verlangen allemaal naar sneeuw: veel sneeuw. Helemaal nu dit jaar (2021) niemand op wintersport kan gaan hebben we daarna allemaal flink wat in te halen. En waar kun je dan beter met je personeel naar toe dan naar Groenland? Het land van de ijskappen, gletsjers en warmwaterbronnen. Maak een sprookjesachtige cruise door een ijsfjord, wees onder de indruk van het magische Noorderlicht en slaap in een Iglo. Stap uit je comfortzone en stel een waanzinnige personeelreis naar Groenland samen.

Uniek Slovenië

Overdag actief bezig zijn en ’s avonds genieten van goede wijn en en lekker eten. Uiteindelijk blijkt dat toch wel de ideale combinatie voor een geslaagde personeelsreis. In Slovenië kun je fantastisch hiken tussen de bergen in Triglav National Park. Slapen doe je in een berghut en wine tasting in een kasteel aan het water. Deze personeelsreis is met name een aanrader in de winter, tussen oktober en maart.

Nieuwsgierig naar meer bestemmingen voor de perfecte personeelsreis? Check dan de website van Edgeplore.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen