• Menu
  • Menu

10 bestemmingen om te bezoeken tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn er veel bestemmingen die je kunt bezoeken. Soms is er zoveel keuze dat je het overzicht even kunt verliezen. Wij hebben daarom even een top tien gemaakt van plekken die de moeite waard zijn in de kerstvakantie eens te gaan ontdekken.

1. Kopenhagen

Een prachtig en sfeervol verlicht stadscentrum maakt Kopenhagen een unieke, maar toch ook fantastische kerstbestemming. Je kunt er gemakkelijk naar toe rijden (of vliegen), daarnaast is Denemarken ook nog eens reuze betaalbaar. Wat je echt moet zien wanneer je daar bent? Een van de oudste attractieparken ter wereld: Tivoli Garden.

2 Dublin, Ierland

In december is Dublin een van de beste bestemmingen die je kunt bezoeken om de kerstsfeer te beleven. Bij de St. Patrick’s Cathedral worden kerstliedjes gedraaid en is de sfeer feestelijk vanwege de ijsbaan. En duik anders een van de vele pubs in, in het Temple Bar district. Ga je geen spijt van krijgen (hooguit de dag er na…). Slapen doe je in het Castle Hotel Dublin, wat op een steenworp afstand van het Temple Bar District ligt.

3. Salzburg, Oostenrijk

Ontdek de fascineerde architectuur van in Salzburg, wat er waanzinnig uitziet met de -met sneeuw bedekte- bergen op de achtergrond. Het is tevens de geboortestad van Mozart, dus zijn muziek is overal te horen. Waarom je hier nog meer naar toe moet gaan? Vanwege de oudste kerstmarkt van Europa, waar je sfeervolle tradities tegenkomt en de geuren van vers gemaakte peperkoek…

4 New York, USA

De fantastische ijsbanen, oogverblindende etalages en de beroemde kerstboom van het Rockefeller Center definiëren Kerstmis. Arlo Midtown in Manhattan is de plaats om te overnachten wanneer je in New York City, te midden van het kerst-feestgedruis. Zomaar een tip;)

5. Berlijn, Duitsland

Met meer dan vijftig kerstmarkten staat Berlijn bekend als kerstbestemming. Daarnaast heeft een geweldig nachtleven, iconische musea en kun je er fantastisch kerstcadeaus shoppen. Slapen doe je in het Steichele Hotel voor het meest betoverende uitzicht wanneer het donker wordt.

6 Rome, Italië

Je verwacht het niet, maar kerst is Rome en Rome is kerst. Waar je ook bent in de stad: de feestelijke tradities kom je overal tegen. Tijdens een stedentrip combineer je de Italiaanse kerstcultuur met goed eten, het bezoeken van musea, het shoppen van kerstcadeaus en het bezoeken van de highlights waar Rome natuurlijk om bekend staat. Een bijzondere ervaring is het bezoeken van de middernachtmis in het Vaticaan.

7 Lapland, Finland

Net buiten Rovaniemi ligt het legendarische Father Christmas Village, waar je de kerstman kunt bezoeken. Een droom voor kinderen, maar een fantastische ervaring voor iedereen. En ben je dol op bijzondere natuurspektakels? In Lapland heb je de kans het Noorderlicht te spotten.

8 Edinburgh, Schotland

Van de Oude Stad tot de Georgische Nieuwe Stad, Edinburgh is een aanrader om de feestdagen door te brengen. Het heeft een van de grootste straatfestivals met oudejaarsnacht en natuurlijk een kleurrijke kerstmarkt.

9 Montréal, Canada

In de grootste stad van Canada is de kerstbeleving magisch dankzij de ijsbaan in Vieux Port en het skiën op de berg Tremblant. Je zult de Geest van Kerstmis tegenkomen op de spooktocht. Daarnaast is het de moeite waard Old Montreal te verkennen en te genieten van de kerstversiering in de stad.

10 Hong Kong

Tijdens het kerstseizoen straalt Hongkong en verandert het in een buitengewone stad. Van de versierde winkelgevels tot de kerstmuziek en de van prachtig verlichte wolkenkrabbers, Hong Kong maakt de ervaring extra bijzonder. Met een lichtshow tijdens happy hour, is het genieten van een meer dan glinsterende ervaring in het sky100 Observatory.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen