Zomer in Nederland – de 5 leukste terrassen van Harderwijk

Op een zwoele zomerdag in de file staan naar het strand? Prima wanneer je daar zin in hebt, maar wij weten wel leukere dingen om te doen. Culinaire Hanzestad Harderwijk heeft een perfecte ligging aan het water en is daarmee bij uitstek geschikt als alternatief voor dat dagje strand. Slenteren over de Vischmarkt en door de kleine straatjes, zonnestralen pakken op het stadsstrand en daarna neerstrijken op een van de vele terrassen van Harderwijk. Klinkt goed toch? Hierbij de 5 beste spots in town!

Da Gabriele – Vischmarkt Harderwijk

Waan je in het buitenland op het schitterende terras van Da Gabriele op de Vischmarkt. Omgeven door statige lindebomen en herenhuizen is dit een plek waar jij je zwoele zomeravond wel doorkomt. Het restaurant heeft een mediterrane sfeer en het heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een Italiaanse keuken. Dit is zonder twijfel een van de mooiste terrassen van Harderwijk!

Johannes Kok – Boulevard Harderwijk

Johannes Kok is een sfeervol jaren ’30 restaurant op de fijnste plek aan de bruisende boulevard van Harderwijk. Het grote terras bevindt zich aan het water waar je genadeloos hard kunt genieten van cocktails (!) en uitstekende vis – en vleesgerechten. Geen tijd om neer te strijken op het terras? Dan haal natuurlijk een visje-to-go bij het authentieke viswinkeltje. Zet Johannes boven aan je lijstje wanneer je Harderwijk bezoekt.

Ratatouille – Vischmarkt

Het geluid van aangenaam geroezemoes en gerinkel van wijnglazen vullen de Vischmarkt. Op het terras van Ratatouille kan bovengemiddeld goed gegeten en gedronken worden. Op het menu vind je biologische gerechten uit de buurt’ die ze perfect combineren met vis of vlees. Je kiest hier voor 3, 4, 5, 6 of 7 gangen menu en daarmee is het een avondvullend programma.

Tip: ook leuk, je kunt hier blijven slapen in Het Stadslogement.

468x60 - Verleng Think

Walhalla – strandeiland Harderwijk

Biertjes drinken & burgers happen met je voeten in het zand. Exact dat doe je bij Walhalla. Nothing more, nothing less. Een perfecte plek om in de middag wat zonnestralen te pakken bij het water en daarna vol gas die sundowner te pakken op het terras. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar precies het eten wat bij deze setting past. Meepakker wanneer je in Harderwijk bent, beloofd!

Een dagje Harderwijk is natuurlijk te weinig. En daarom blijf je natuurlijk een of meerdere nachtjes slapen in een leuke B&B of huisje. Wij bezochten ze (bijna) allemaal. Welke kies jij?

Telstar Beachclub

Dichtbij het water blijven maar de stad Harderwijk een beetje achter je laten en je komt uit bij Telstar Beachclub. Een fijne spot aan het water waarbij eten & watersporten perfect gecombineerd kunnen worden. Op de kaart vind je salades, broodjes & burgers én een flink arsenaal cocktails en speciaal biertjes.

Booking.com
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen