Zeeland: 5 tips voor een paar dagen weg met de kinderen

Wij genieten als gezin minstens een keer per jaar van het prachtige Zeeland. Even onthaasten, weg uit de waan van de dag in Nederland en toch voelt het als ver weg, bijna buitenland. En weet je wat het gekke is? Je wil weg uit je routines en de sleur en toch bezoeken we daar elk jaar weer dezelfde plekken. We verheugen er ons al dagen, zo niet maanden op en genieten elke keer van hetzelfde. Is de mens dan toch een gewoontedier?

Hierbij onze top 5!

Vakantiepark Roompot de Banjaard

Zeker weten op nummer 1. Een heerlijk vakantiepark met particuliere huisjes die je wel via Roompot kunt huren. Prettig personeel, geweldige ligging: direct aan het mooiste strand van Nederland. Sowieso altijd binnen 300 meter lopen ben je op het strand! Het park is erg mooi en ruim opgezet met mooi ingerichte huisjes en een heerlijke tuin waar je al snel kan zonnen!

Strandtent De Dam, Vrouwenpolder

Strandtent De Dam is onze veruit favoriete strandtent, het hele jaar door! Zowel binnen als buiten super gezellig, lekkere borrelplanken en heel attent personeel. Lekker opwarmen in de winter of bij komen in de zomer, het kan allemaal MET zicht op je kids die in de geweldige speeltuin op het strand spelen. 

Strantent de dam zeeland met kinderen
Boerenbed.nl

Veere 

Een heerlijk authentieke stad met winkeltjes die nog echt leuk zijn. Je kunt de toeristisch toestanden nog een beetje ontlopen. We genieten altijd van de heerlijke appeltaart bij Eeterij Suster Anna. Een prachtig verbouwd pand binnen de oude stadsmuren. Daarna heerlijke verse kibbeling op de parkeerplaats en dan pak je de voet-fietsveer naar de overkant en loop je in een prachtig beschermd natuurgebied alle calorieën er weer af! 

De Drukkerij, Middelburg

WE LOVE Middelburg. Een gemoedelijke grotere stad, heerlijke winkels en cafeetjes met als toppunt de boekhandel Drukkerij. Een giga winkel met alles wat je kan bedenken op het gebied van boeken, spelletjes en muziek. Bijna alles mag worden uitgeprobeerd en gelezen, ook door de kids (!) in de geweldige kinderhoek. Daarnaast vind je er een groot aanbod reisboeken, zoals het leuke ‘ik ga op reis en neem mee… de kinderen’. En oh ja, met heerlijke horeca in het midden van de winkel. De kids aan de poffertjes, jij een lekker broodje carpaccio en genieten maar. 

Stormvloedkering / Proef Zeeland

De beste en verse vis proeven? 

Rijd halverwege de stormvloedkering (bij Vrouwenpolder) op naar Proef Zeeland. Je kan de schepen zien binnen komen met de vis terwijl je kibbeling wordt gefrituurd.  Je kan er heerlijk binnen en buiten zitten met waanzinnig zicht op zee en het natuurgebied eromheen. Daarna nog een korte wandeling geschikt voor kinderen en je hebt je Zeeland experience compleet. Maak ook een zeker een stop in het leuke en authentieke Ouddorp wanneer je een paar dagen in Zeeland bent!

Anne-Frouk Grimberg

‘Anne-Frouk is 36 jaar, getrouwd en moeder van twee avontuurlijke kids. Ze is uithuizig en houdt er van om op pad te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken. Na een wereldreis in 2012 blijft het buitenland trekken maar ook in Nederland gaat ze er regelmatig op uit met en zonder kids! Een combinatie van natuur en stadjes bezoeken is wat haar betreft ideaal en daar geniet haar gezin volop van mee.’

Bekijk alle artikelen

1 comment