• Menu
  • Menu

Volkshotel: het beste van Amsterdam onder één dak

Welkom in het voormalige Volkskrant-gebouw, waar meer dan een wereld voor je open gaat wanneer je naar binnen stapt. Zelden bezochten we een plek waar we de deur -letterlijk- niet meer uit wilden om op ontdekkingstocht te gaan in de omgeving. De smaak van Amsterdam kan gevonden worden in het Volkshotel. En wat dan dan precies inhoudt? Dat vertellen we je graag.

Diversiteit is key

Wil je exact weten wat je kunt verwachten dan kan je beter grootmoeders boshut huren. Hier kom je namelijk voor een ontmoeting met het onverwachtse. Niet alles kan omschreven worden in woorden of vastgelegd op foto’s. Het Volkshotel ademt creativiteit en ongedwongenheid. Niets moet, alles mag (nou ja niet letterlijk dan, maar je begrijpt het gevoel). Ga naar het Volkshotel voor een ervaring en hoe je die verder invult: dat is aan jezelf.

Verschillende mensen, verschillende wensen

Diversiteit is key en de keuze is reuze. In het Volkshotel vind je 177 kamers die variëren van knusse cabins (hostel feeling all over the place, maar dan fresh & clean) tot grote (groter, grootste) hotelkamers. Wil je het echt goed aanpakken dan reserveer je één van de negen so-called special rooms. Omdat je altijd al had willen slapen in een badkamer met bed (in plaats van een slaapkamer met bad). Of in een cabin-in-the-woods maar dan in een hotelkamer. Klinkt net zo vaag als dat het in het echt ook is en daarmee zijn het de meest waanzinnige hotelkamers die onze ogen ooit in Nederland hebben aanschouwd. Wij mochten logeren in The Businessman’s Trip.

The Businessman’s Trip

Denk je in een normale hotelkamer te slapen (little did we know), kom je binnen in The Businessman’s Trip. Is het een Oosters Badhuis? Is het de meest vette kamer met een waanzinnig bad(!) voor het grote raam met insane uitzicht over Amsterdam? Is de douche echt rood met groen en geel? Kan je het wapen van Amsterdam terug vinden in de gekleurde tegels? En is er echt een beamer zodat je vanuit bed film kunt kijken? The Businessman’s Trip is weer zo’n ervaring, moeilijk te vangen in woorden of foto’s (oké, I’ve got one job;)… We doen ons best, heus. Maar wanneer ga je?

Vervelen bestaat niet

Begrijp ons niet verkeerd, je kunt prima voor je rust naar het Volkshotel. Helemaal begrijpelijk dat je je opsluit in een fijne hotelkamer of lange bad-sessies meepakt. Maar heb je nou behoefte aan vertier dan ben je bij het Volkshotel helemaal aan het juiste adres.

De badplaats staat wat ons betreft met stip op 1: drie hottubs en een sauna staan op de achtste verdieping van het Volkshotel genadeloos hard te shinen. De zonsondergang meepakken vanuit de hottub met uitzicht over Amsterdam is een next-level ervaring.

Ervaar restaurant Canvas als nooit te voren nu alles (anno/after corona) weer open is! Dit kan niet anders dan een topseizoen worden. Pak die zonnestralen op het dakterras met een koffie of een vino en geniet van de fantastische gerechten van de kaart.

Flinke danspassen zetten is waar we allemaal aan toe zijn. Doka is dé spot voor dat soort taferelen, alleen moeten we nog even geduld hebben (haat aan geduld). Maar verblijf je in het Volkshotel dan kan je binnenkort (!) weer maximaal genieten van muziek en samenzijn. Zoals ze zelf haarscherp zeggen: ‘hier kan het escaleren terwijl je onzichtbaar blijft.’ Wij zijn er bij, sowieso!

Last but not least: Summer in the city

Creatieve plekken vragen om creatieve initiatieven. Met het ‘Summer in the city’ concept speelt het Volkshotel weer precies in op de behoefte die we allemaal hebben: op ontdekkingstocht gaan in eigen stad (of land). Yes, we zeiden dat je het Volkshotel niet uitkomt tijdens je verblijf, maar alleen hiervoor dan even wel. Toiletjuffrouw Eva de Pleeva neemt je namelijk mee op audiotour door Amsterdam-Oost. Te voet, per kano of per fiets: dat is dan weer aan jou. Ervaar de zomer in de stad en pak dit arrangement even in z’n geheel mee: slapen, badderen & ontdekken. Jongens, beter dan dit gaat het niet worden.

Hoe reserveer je een overnachting bij het Volkshotel? 

Gevalletje kind kan de was doen: ga naar de website van het Volkshotel en reserveer je favoriete kamer. Of beter: reserveer één van de samengestelde Summer in the city arrangementen: best of all worlds.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door het Volkshotel. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen