• Menu
  • Menu

Vakantiehuis Woodview: een parel in de Achterhoek

Stilzitten doen we niet en de zoektocht naar de mooiste hotels en vakantiehuizen is daarmee een ongoing story. Maar stiekem hadden we Woodview al een tijdje in het vizier. Of misschien al wel vanaf april ’22 toen ze zichzelf op de vakantiehuizen-markt gooiden. Maar geduld is een schone zaak en afgelopen maand mochten we dan eindelijk zelf gaan ervaren hoe vakantiehuis Woodview nou écht is. Dus hop de auto in, op mini-wereldreis naar de Achterhoek. Dan begint het vakantiegevoel gelijk hoor, kunnen we je vertellen.

De schoonheid van de Achterhoek + knapheid van Buitengoed Bos & Enk

Woodview bevindt zich te midden van de betoverende (jaja) landschappen van de Achterhoek op het prachtige vakantiepark Buitengoed Bos & Enk. Een park waar – wat de naam al doet vermoeden- het bosgevoel maximaal aanwezig is en we door de hoge bomen zelfs een inimini Zuid-Frankijk gevoel krijgen. Vakantieparken daar hou je van of niet, maar wij vinden deze versie wel erg prettig. Ruim opgezet, veel groen en een hoop vrijstaande vakantiehuizen. En eerlijk is eerlijk, daar is Woodview toch wel de mooiste van.

Unieke vakanties, weg van de massa

Woodview: about about about

Leuk, Woodview heeft de doelgroep al bepaald: jonge gezinnen. En nou zijn wij er vandaag als twee enthousiaste dames, maar we kunnen ons voorstellen dat dit een walhalla is voor mensen met koters (waarover zo meer). Maar, ook voor ons is dit een zoals we graag zeggen een ‘droomplek pur sang‘. Het huis heeft een oppervlakte van 70m2, wat vrij ruim voelt voor een vakantiehuis. Maar de indeling is precies zo dat het zowel voor 6 personen als voor 2 personen perfect is. En ga ik met een vriendin op pad, dan slapen we graag allebei in een andere kamer. Kan hier ook.

Het hoge plafond zorgt voor een ruimtelijk gevoel, terwijl de grote ramen die het natuurlijke licht binnenlaten zorgen voor een gevoel van verbondenheid met buiten. De ramen in de keuken die volledig open kunnen (dit is uniek!) dragen daar zonder twijfel extra aan bij. Het interieur is zorgvuldig samengesteld en door het gebruik van lichte kleuren, pastelkleurige accessoires en een mooie lichte vloer voelt het er fris, luchtig en zomers. Maar ook in de winter is dit een goede spot, met de openhaard en de volledig uitgeruste keuken vind je bij Woodview alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf.

Met de koters naar Woodview

Dit is dus de plek voor een tripje met kids. Naast de masterbedroom met uitzicht op de tuin (oh, hallo weer dat vakantiegevoel), is er een kinderkamer met hoogslaper + slaapvide. Die slaapvide is wat hoger en daarmee de droom van elk kind, maar ze moeten wel 8 jaar of ouder zijn om daar bovenop te tukken. Voor de veiligheid. Maar lig je daar eenmaal, dan kijk je zo door het dakraam naar de sterren.

In het huis vind je allerlei handig spul voor je verblijf met kids zoals een kinderstoel, een overload aan spelletjes en een fantastisch ruime tuin mét trampoline en schommel. Of wat denk je van de houtgestookte pizzaoven voor tijdens zwoele zomeravonden? Ja, ik zou het weten. Mochten er ooit koters komen dan gaan wij linea recta naar Woodview.

Een vakantiehuis en (hotel)luxe: een gouden combi

Zelf je beddengoed meenemen? Ons niet gezien en bij Woodview ook niet nodig. Hier vind je handdoeken en beddengoed van een van onze favo merken Yukemo. En wat denk je van Marie Stella Maris producten in de badkamer? Wifi, een tv met Netflix, koffie, thee, olie, toiletpapier, gratis gebruik van haardhout: hier wordt nergens op beknibbeld en dat merk je maar al te goed.

TO DO: van lezen naar reserveren

Want zo werken we. Mooie informatie + foto’s van Woodview krijg je in je schoot geworpen en nu is het aan jou om te reserveren natuurlijk. De weekenden en vakanties zijn populair, dus je moet er op tijd bij zijn. Je verblijf vastleggen doe je eenvoudig via de website van Woodview. En mocht je nou nog opzoek zijn naar tips voor de omgeving, normaal gesproken geven wij die je graag, maar de beste hebben de eigenaren van Woodview al gedeeld. Je leest ze hier!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen