• Menu
  • Menu

Tot rust komen bij ‘Boshuis de Kraanvogel’

Boshuis de Kraanvogel (onderdeel van Vakantiehuis Achterhoek) is met recht een boshuis te noemen: omgeven door bomen, struiken, vogelhuisjes, vuurplaats en een hout gestookte sauna. We waanden ons echt even helemaal weg. Verscholen in de Achterhoek, omringd door natuurgebieden, wandel- en fietsgebieden en op steenworp afstand van Winterswijk. 

Op ontdekkingstocht

We bezoeken dit natuurhuisje samen met onze kinderen van 8 en 5 jaar. Ze gaan direct op ontdekkingstocht in de tuin die vele paadjes heeft om doorheen te zwerven. De sauna trekt al snel onze aandacht, alles ligt mooi klaar om de kachel aan te steken met aanmaakblokjes en hout. Wat geeft dit een fijne en aangename warmte. En wat een heerlijk sfeertje: midden in het bos cirkelt de rook uit de hout gestookte sauna richting de sterrenhemel.

Een knusse relax plek

Het huisje ademt een ontspannen vibe: mooi opgemaakte bedden bij aankomst, een knusse maar toch moderne inrichting, een complete keuken… Het ontbreekt ons aan niets. Als welkom staan er twee lekkere biertjes koud. De plantenspeler steelt de show. We zoeken een leuke plaat uit en zijn geland. De kinderen naar bed, wij ontspannen op de bank. Zo hoort een weekendje weg te zijn toch?

De kraanvogel

Als we wat rondlopen in het huis en de kunst aan de muur bekijken en de boeken doorbladeren valt al snel op dat het huisje niet voor niets de Kraanvogel heet. Er ligt een prachtig boek ‘Senbazuru’, welke gaat over de Japanse traditie van het vouwen van 1000 kraanvogels van papier in een jaar. De legende gaat dat dan je wens zou uitkomen. De kraanvogel is in Japan een symbool van vrede, hoop en genezing. Er liggen ook origami papiertjes bij. Het huisje is er dus echt voor om te onthaasten. Het maakt ons ook nieuwsgierig naar de eigenaren, waarom zou dit hun interesse hebben? Wij als Azië liefhebbers vinden dit in ieder geval erg leuk!

Last but not least

Je kan er werken/schrijven/studeren, want in het Boshuis is een aparte kamer als werkkamer ingericht, met uitzicht op de tuin. Hoe fijn, als je in alle rust aan de slag wilt. Het enige wat je zou kunnen afleiden is het getjilp van vogels en het waaien van de wind door de bomen. Verder heeft het huis 2 slaapkamers (2- tweepersoonsbedden 1x 160 en 1x 140) en een badkamer met douche. Het is daarmee geschikt voor 4 personen en good to know: honden zijn er niet toegestaan.

Van binnen naar buiten

Rondom Boshuis de Kraanvogel zijn heerlijke zitplekjes buiten gecreëerd. Er is een BBQ, grote picknicktafel en een mooie vuurschaal. In de winterse ochtendzon genieten we buiten van een kopje koffie om daarna de sauna weer in te duiken om op te warmen. Er liggen boeken met genoeg leuke uitjes en wandeltips. Een weekend voelt te kort maar toch gaan we lekker ontspannen weer richting huis.

Fransien Schipper