5 onmisbare items voor in je backpack

De beste manier om te ontdekken wat je wel en niet mee had willen nemen op reis ontdek je vaak pas onderweg. Toch handiger om van te voren wat tips te zoeken op internet zodat je niet ‘mis’ grijpt. In Nederland is alles gemakkelijk te verkrijgen maar dat is lang niet overal zo. Vooral niet voor de echte avonturiers onder ons die ’the road less traveled’ pakken. Hierbij mijn top 5 backpack items die echt onmisbaar zijn tijdens je reis. Uiteraard voor de beginnende backpacker, ga je echt into the wild zal je backpack vast heel anders gevuld worden(maar dan ben je vast ook al meer ervaren). En fanatieke hikes door de bergen vragen ook weer een hele andere voorbereiding.

1. Lakenzak

Ik zal nooit vergeten dat ik in Thailand wakker werd van enorme jeuk op mijn arm. Ik keek er eens goed naar en zag een hele rij rode bultjes. Het zag er zo apart uit dat ik toch meer even een arts consulteerde en ja hoor, ik was te grazen genomen door bedbugs. Het allerstomste was dat ik gewoon een lakenzak in mijn backpack had gestopt maar er gewoonweg niet aan had gedacht er in te gaan liggen. Vanaf dat moment ben ik in guesthouses en hostels áltijd in een lakenzak gekropen want het kan je echt beschermen tegen deze irritante beestjes en tegen een hele hoop andere viezigheid. Kopen dus voor je vertrekt!

Te koop via o.a. Decathlon

2. Geïmpregneerde klamboe

Afhankelijk van het budget waarmee je op reis gaat slaap je wellicht(net als ik) soms op de wat primitievere plekken. Dit zijn vaak de leukste, gezelligste accommodaties op geweldige locaties, die je natuurlijk niet wilt missen. Helaas zijn er nog steeds een hoop insecten die het leven in de tropen niet perse fijner maken en om er maar weer eens een leuk verhaal in te slingeren heb ik in Indonesië Chikungunya opgelopen. Prima te overleven maar prettig is anders.

De meeste accommodaties hebben klamboe’s, maar deze zijn niet altijd in even goede staat en ik heb regelmatig onder een klamboe met gaten erin gelegen. Niet zo handig dus. Voor de zekerheid stop ik deze dus maar altijd in mijn backpack want in grootmoeders advies ‘beter voorkomen dan genezen’ schuilt toch een flinke waarheid. Slaap je trouwens in een kamer met airco dan is het niet nodig en een beetje een fanatieke ventilator doet ook wonderen.

Te koop via o.a. Bol.com

3. Duct tape

Jaaaaa, wat was ik blij met duct tape. Toevallig las ik net voor mijn reis naar Azië in een blog van iemand dat duct tape super handig is om mee te nemen. De eerste twee weken dacht ik er over na om het er alsnog uit te gooien. Maar toen er een klein scheurtje in mijn tas kwam kon ik het prima repareren met duct tape. Niet veel later wilde ik een kier dichtmaken in een guesthouse waar een kakkerlak door naar binnen was gekomen en voila, hallo duct tape. Nog genoeg voorbeelden te gaan, maar heb je een plekje over, neem het mee!

Overal te koop 🙂

ReizenReizen

4. Drybag

Tijdens je reis weet je maar nooit wanneer en waar je gaat zwemmen dus je kunt je spullen maar beter in een drybag bewaren. Hier spreekt weer een ervaringsdeskundige want tijdens een onlangs gemaakte zeilreis ben ik twee goede camera’s en twee telefoons verloren aan de zee. ARHG! Als ik wat consequenter was geweest en ze altijd netjes had meegenomen in een drybag had ik dit kunnen voorkomen. Dus, doe je belangrijke spullen er in als je in de buurt komt van water, zonde als je de rest van je vakantie/reis geen foto’s meer kunt maken.

Te koop via o.a. Bol

5. Solar powerbank

Iets met de wet van Murphy. Als er iets mis gaat, gaat alles mis. Gelukkig heb jij je telefoon netjes in een drybag dus is die niet kapot. Maar de batterij is wel leeg en precies op het moment dat je echt hulp nodig hebt kan je niets meer. Gelukkig heb je een Solar Powerbank + kabeltje meegenomen zodat je je telefoon kunt opladen. Serieus hoor, hoe verder je van de bewoonde wereld komt hoe verstandiger je er aan doet dit soort dingen mee te nemen. Ga je helemaal ver de bushbush in denk er dan eens over na een satelliet telefoon mee te nemen. Dit is een flinke investering maar het is redelijk waardevast, dus na je reis kan je ‘m misschien weer doorverkopen. Opnieuw: beter voorkomen dan genezen. Bedank je grootmoeder maar voor de wijsheid.

Te koop via o.a. Sunchargers

Erg belangrijk zijn natuurlijk medicijnen en vaccinaties, dus laat je vooral ook goed inlichten bij de GGD.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen