• Menu
  • Menu

Stro-iglo Hayema Heerd: een unieke overnachting in Groningen

Een schitterend uitzicht over uitgestrekte weilanden, een oranje gloed van de ondergaande zon en drie ronde iglo’s van stro vormen het decor voor ons verblijf bij Hayema Heerd. Slapen in een stro-iglo valt bij uitstek in de categorie bijzondere overnachtingen en is een aanrader voor iedereen die zoekt naar rust, knusheid & een unieke ervaring.

Up north: over de omgeving

Wij zijn liefhebbers van zowel de provincie als de stad Groningen. Het is niet bepaald om de hoek (want waar je ook woont: Groningen is bijna altijd ver weg) maar je komt er dan ook echt in een andere wereld terecht. Van de bijzondere kwelders van de Groninger Waddenkust tot het verrassende Nationaal Park Lauwersmeer en van pittoreske dorpjes zoals Winsum tot de bruisende stad Groningen zelf: deze provincie vraagt er om ontdekt te worden. De ideale plek voor een paar dagen vakantie? Hayema Heerd is een ware aanbeveling!

Lees meer over de Waddenkust van Groningen

Over Hayema Heerd

First thing first. Want de stro-iglo’s zijn te vinden op het terrein van Hayema Heerd. Dit is een overnacht- feest- en vergaderlocatie in een schitterende omgeving. Kamperen kun je leren (zijn wij het niet mee eens) maar in deze mooie omgeving zouden we het bijna gaan proberen. Eenvoud, natuur en vrijheid omschrijven deze boerderijcamping het beste. Ook niet zo’n kampeerfan? Dan kun je hier dus ook verblijven in een stro-iglo, in een huifkar of een heus stro-hotel. Het sanitair op deze locatie is keurig en voor kinderen is er een heerlijke plek waar ze kunnen ravotten. Misschien is dit voor natuurliefhebbers met kids wel een van de beste spots in Nederland om op vakantie te gaan.

Liever overnachten in de stad dan in de natuur? Check alle door ons bezochte plekken in the city!

De stro-iglo’s

Middenin een groot weiland staan de drie zwarte iglo’s van Hayema Heerd te shinen als geen ander. Noem het romantisch, noem het nostalgisch: iets unieks heeft deze overnachtingsplek zeker. De drie iglo’s staan op ruime afstand van elkaar en hebben een fijn eigen terrasje, picknick tafel en zomerse strandstoelen.

De stro-iglo bestaat uit een dikke wand van stro-pakken (it’s all in the name) en binnen vind je er een bed van (yes) stro. Uiteraard met een dunne mastras er op, dus goed slapen doe je zeker. Koken kan in de iglo niet, maar op het terrein is een blokhut waar je gebruik van kunt maken om een maaltje op te warmen. Wat ons betreft is een stro-iglo de plek voor romantische, zwoele zomeravonden. Of gure winterdagen, want met de kachel is het er binnen no-time aangenaam warm.

Ontbijtje in de zon

Ohhh, wat is een nachtje weg zonder ontbijt? En zelfs op deze plek (dat is redelijk uniek voor dit soort slaapplekken) kan je een ontbijtje bijboeken. Deden wij uiteraard ook en zo zaten we ’s ochtends in de zon te genieten van verse broodjes, koffie, beleg en vers fruit. Nomnomnom.

(Te) gekke slaapplekken

Natuurlijk zijn wij van Reistop5 goed in het vinden van unieke overnachtingsplekken. Maar deze spot kwam op ons pad via Renske, de auteur van het boek (te) gekke slaapplekken. Op uitnodiging van Renske mochten wij samen met twee andere reisbloggers deze plek bezoeken om er over te schrijven. Ben jij nou benieuwd naar nog meer van dit soort bijzondere logeeradresjes? Check dan zeker haar fantastische boek!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen