Naar de Efteling met een peuter en kleuter

De laatste keer dat wij een dagje naar de Efteling gingen was alweer jaren geleden en om eerlijk te zijn was ik het echt alweer een beetje kwijt. Voor het eerst met onze twee oudste dochters naar het sprookjesachtige park, waar iedereen dol op is. De dagen voordat we zouden gaan, zochten we samen met de meiden naar foto’s en filmpjes. We keken welke attracties er allemaal voor hen waren. Om eerlijk te zijn leek het aantal attracties voor de leeftijd van 3-5 jaar wat tegen te vallen. Ondanks dat keken we er erg naar uit, alleen al de typische Efteling deuntjes…

Voorbereiding

Er is tegenwoordig een online platform(een app) voor kinderen! Natuurlijk leuk om je (wat oudere) kids voor te bereiden op hun bezoekje aan de Efteling. Het is een veilige omgeving, zonder reclame, waarin kinderen de Wereld van de Efteling kunnen ontdekken. Er zijn video’s te vinden, kleurplaten en de leukste informatie over de attracties. En als ze dan helemaal opgewarmd zijn? Dan is het natuurlijk tijd om naar de Efteling te gaan!

efteling online platform app

De Efteling-app

Installeer voor je bezoekje vast de Efteling app. Deze helpt je perfect om de route te vinden en geeft precies aan hoelang je bij elke attractie moet wachten. Echt fantastisch, want daardoor hoefden we nergens langer dan 15 minuten te wachten. We liepen werkelijk kilometers die dag en de meiden raakten niet uitgekeken. Zoals ik hierboven beschreef, dachten we in eerste instantie dat er maar een minimaal aantal attracties waren waar onze dochters in konden, in de werkelijkheid was dit niet het geval. Er waren nog zoveel meer attracties die niet op de website stonden aangegeven, dit zorgde er zelfs voor dat we lang niet alle attracties hebben gehad. We zeiden al tegen elkaar: je kunt hier makkelijk 2 dagen vertoeven (gelukkig kan je overnachten in het Efteling hotel, in de mooie huisjes van vakantiepark Bosrijk of in hutten van van vakantiepark Loonsche Land).

Carnival Festival

Toen we naar de ingang liepen, keken mijn dochters hun ogen al uit. Alles is zo groot en mooi opgezet. De torentjes, gebouwen, mensen en de muziek. Eenmaal binnen kwamen we roodkapje tegen en belandden we direct in het magische sprookjesparadijs. Onze dochters waren enorm hyper, wilden zo snel mogelijk naar alle attracties en zo begon onze dag in het ‘Carnival Festival’. Ik heb mijn oudste dochter in lange tijd niet zo zien genieten, haar hele lichaam deed mee en ze wist niet waar ze moest kijken. Het cliché is zo waar, als je kinderen genieten: dan geniet jij! Ik bleef maar foto’s maken van mijn kinderen om die verheugde gezichtjes vast te leggen.

carnaval festival efteling

Het sprookjesbos

Nadat we lekker patat hadden gegeten, besloten we te wandelen door het sprookjesbos. Ik was vergeten hoe groot dit nog is en om eerlijk te zijn vond ik Langnek en de Sprookjesboom nog steeds het leukste. De meiden vonden vooral Holle bolle Gijs (de pratende prullenbak) fantastisch. En zelfs zo leuk dat ze afval van de grond gingen verzamelen om het weg te kunnen gooien (heel graag gedaan!).

De attracties

Er zijn genoeg leuke attracties voor jongere kinderen. Onder andere de zweefmolen, draaimolen, droomvlucht, het sprookjesbos, de Carrousel en Carnival Festival. Aan het einde van de dag mochten de kids beide nog 1 attractie kiezen. Ze kozen voor het treintje en nogmaals het Carnival Festival en zo voelden wij onze tintelende beentjes tot rust komen in het treintje en sloten we af met het oude vertrouwde deuntje van Jokie (die daarna nog dagen door mijn hoofd ging).

Terugblik

Eenmaal in de auto waren we gesloopt, tevreden dochters in slaap en een man die mij beloofde dat we volgende keer wel mensen zouden meenemen zodat ook ik nog in wat attracties zou kunnen. Want ja, ik heb zo nu en dan wel even laten vallen dat ik oh zo graag in de Baron zou willen en genoemd dat de rijen zo kort waren.. Maar hé, dat mocht de pret niet drukken hoor, herinneringen voor het leven met ons gezinnetje! 

We hebben laatst onze eerste homeexchange gedaan. Nieuwsgierig? Lees hier dan snel verder!

Eveline Willemsen

‘Eveline haar liefde voor reizen ontstond toen ze op haar 18e voor een aantal maanden vertrok naar Afrika. Inmiddels is ze getrouwd en moeder van drie dochters. Ze houdt ervan om nieuwe plekken te zien, binnen en buiten Europa. Naast Zuid-Afrika en Malawi heeft ze verschillende plekken binnen Europa gezien en is ze afgereisd naar Thailand en Curaçao. Ze houdt ervan om met haar gezin met kleine kinderen de mooie plekken hier op aarde te ontdekken. Deze ervaringen gaat zij met jullie op deze blog delen.’

Bekijk alle artikelen