Logeren aan zee in het Bilderberg Europa Hotel Scheveningen

Na een hartelijk welkom in het mooie Bilderberg Europa Hotel Scheveningen, drukken we op het knopje in de lift naar verdieping vijf, de hoogste verdieping van het gebouw. Dat belooft wat. We openen de deuren van onze ruime kamer, wat heerlijk licht is door de vele ramen. Vanaf de kamer en het balkon kijk je uit op de zee en een stukje van de boulevard van Scheveningen.

Het is een typisch Nederlands aangezicht van de kust, in de verte zie je namelijk de grote schepen voorbij varen. Het heeft iets nostalgisch. Mijn familie komt uit Zeeland en ook bij de Zeeuwse kust zie je de grote schepen voorbij varen erbij. Het voelt daarmee een klein beetje als thuiskomen.

Ruime kamer met regendouche.

Het ruiken van de zilte zeelucht lonkt, maar niet voordat we de kamer van het onlangs gerenoveerde Bilderberg Europa Hotel Scheveningen uitgebreid inspecteren. We hebben een kingsize bed dat heerlijk ligt, een modern interieur met genoeg kastruimte en spullen om je kleding op te hangen. De badkamer is lekker ruim en heeft een grote regendouche en daar scoor je punten mee, net als met de badartikelen van Rituals. Die ruiken namelijk altijd zo heerlijk.

Pssst: dit is niet de eerste keer dat we in een hotel van Bilderberg slapen. Nieuwsgierig naar onze andere ervaringen? Lees ze hier!

Gezelligheid op loopafstand.

Na onze grondige inspectie, die niet tegen valt, is het tijd om lekker naar buiten te gaan. Want de zee roept nog steeds. Eenmaal buiten steken we de straat over en met een paar stappen loop je op de boulevard van Scheveningen. We zoeken een winkel waar ik een sportlegging kan kopen omdat ik de volgende dag een hardloopsessie over het strand in gedachten heb. De angst dat we geen winkel kunnen vinden verdwijnt als sneeuw voor de zon, zodra we de boulevard op lopen. Je vindt hier namelijk een compleet indoor winkelcentrum!

De boulevard gaf ons een voorproefje van de zomer

De boulevard van Scheveningen wordt gerenoveerd en dat betekent dat er veel wordt verbouwd. De boulevard heeft daardoor niet het uitzicht dat je verwacht, maar de sfeer blijft hetzelfde. 30 meter verder naar het water toe en in de volledige lengte van de boulevard zijn allemaal strandtentjes geplaatst, je kunt de strandtentjes zo ver zien als dat je oog reikt. De zon breekt door en het voelt alsof je in LA staat, met het uitzicht op het iconische reuzenrad en de pier. Het fijne is dat wanneer je neerstrijkt op een terras je letterlijk de verbouwingen achter je kunt laten. Je kijkt over het strand en water. De lucht breekt open, wolken verdwijnen én de zon breekt door. Het voelt als een klein voorproefje van de zomer.

Bol Algemeen

Restaurant SALT in Bilderberg hotel.

Omdat het ‘s avonds flink afkoelt is het wel fijn als je ergens binnen kunt dineren. In het Bilderberg Hotel zit een restaurant genaamd SALT. Het grote voordeel van restaurants gevestigd in hotels is dat je binnen no time weer op je kamer bent. Je hoeft geen rekening te houden met reistijd naar huis en je neemt daarom de gezelligheid weer mee naar je kamer. Het personeel in het restaurant is heel vriendelijk en geïnteresseerd. We krijgen een kleine maar fijne kaart aangeboden en genieten van een 3-gangen-diner.

Letterlijk uitwaaien op het strand.

De nacht buiten is onstuimig, het onweert, maar daar krijg je in je kamer weinig an mee. De kamers zijn namelijk goed geïsoleerd en daarmee hoor je dus weinig lawaai. Het enige wat je soms hoort is de voorbij rijdende tram en dit heeft ook wel weer iets. Het geeft je het gevoel dat je in een stad ligt te slapen, waar het bruisende stadsleven aan je voorbij gaat maar je er door alle geluiden toch een beetje onderdeel van bent.

De volgende ochtend beginnen we, zoals gepland, met een rondje hardlopen over de boulevard en het strand. Het zonnige weer waar we gisteren mee afsloten, heeft plaats gemaakt voor harde windstoten. Lekker uitwaaien op het strand werd hierdoor wel erg letterlijk. Desondanks nemen we voldaan plaats aan het uitgebreide ontbijtbuffet en bereiden we ons voor op de reis naar huis.

Europa Hotel Bilderberg Scheveningen is geweldig als je lekker wilt uitwaaien en borrelen op het strand en in de avond lekker tot rust wilt komen in het hotel. Alles ligt op steenworp afstand en het hotel is beslist een stijlvolle plek om ‘thuis’ te komen.

Marlous Krul

6 comments