• Menu
  • Menu
gr8 hotel Bodegraven

Gr8 Hotels – hippe hotelkamers & ontbijten bij La Place

Waar wij heel blij van worden deze zomer? Plekjes in Nederland waar we goed kunnen slapen, het ontbijt uitmuntend is (want in de vakantie kunnen we de teugels best een beetje laten vieren) en een omgeving die er om vraagt ontdekt te worden. En of dat nou een hotel is of een kleine b&b, dat maakt dan niet zoveel uit. Afwisseling is key! Waarom wij de Gr8 hotels heel fijn vinden lees je hier.

Het concept

Gr8 hotels is een nieuwe Nederlandse hotelketen met een heerlijk frisse vibe. Op dit moment zijn er 4 hotels, maar daar komen er binnenkort nog meer bij. Ze zijn te vinden op de meest gunstige locaties in Nederland: vlakbij Amsterdam, in het groene hart (Bodegraven), op een steenworp afstand van Breda (Oosterhout) en in hartje Limburg (Sevenum). Wat ze allemaal gemeen hebben? Een community room met openhaard om spelletjes te doen, een Gr8 kitchen waar je een wijntje kunt drinken en een samenwerking met La Place voor je ontbijt (ja, dat lees je goed ja ♡).

Hotel Bodegraven Kitchen
Gr8 Kitchen

Incheck & GO

Als jij niemand wilt zien, dan zie je niemand. Lekker simpel toch? Inchecken bij Gr8 hotels doe je namelijk bij een kiosk: een scherm met betaalautomaat. Groot voordeel is dat je niet in een rij hoeft te staan met irritante mensen voor je die 100 vragen stellen over oninteressante dingen (oeps!). Je opent je kamer vervolgens met een QR-code, super hip!

Ideale uitvalsbasis

Wij logeerden in Gr8 hotel Bodegraven en bij aankomst moesten we even wennen aan de locatie. Het is namelijk een soort snelweg-spot (ook al kom je er via een N-weg). Uiteindelijk bleek dat voor ons geen nadeel maar juist een voordeel. Vanaf hier kan je namelijk de hele omgeving verkennen zonder eerst door allemaal dorpjes te hoeven rijden. Je verblijft dan ook bij Gr8 hotels als ideale uitvalsbasis voor de omgeving, niet om op je balkon te zitten (die je trouwens ook niet hebt).

De kamer overstijgt de verwachtingen

Een kamer in zwart-wit tinten, een fantastische regendouche met een goede straal (uniek!) en een heerlijk bed: ik ben helemaal blij. De kamer is ook nog eens onwijs schoon wat een bijkomend voordeel is van een nieuw hotel.

Ben jij ook zo dol op mooie kamers? Dan zijn B&B ForRest en Villa Oldenhoff vast ook jouw lievelings!

Het ontbijt (yumyum)

La Place bevindt zich in hetzelfde gebouw (met een andere ingang) als het Gr8 hotel. Via de lobby van het hotel loop je zo La Place binnen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat La Place tijdens mijn verblijf bij Gr8 hotel gesloten was (corona). Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar daar kan niemand wat aan doen. Heb jij net zoveel liefde voor ontbijtjes & La Place als ik heb? Wacht dan even tot 1 juli, want dan gaan de La Place restaurants bij de Gr8 hotels weer open! Uiteraard laten ze je tot die tijd ook niet met een lege maag vertrekken, dus wij kregen gewoon verse broodjes en een sapje. Maar dat is géén La Place.

Staycation

Deze zomer vieren de meeste mensen vakantie in eigen land en daarom is de Gr8 Staycationcampagne de wereld ingeslingerd. Elk hotel heeft verschillende arrangementen samengesteld voor een verblijf van 3,4, of 5 dagen. En dan is de prijs ook nog eens waanzinnig goed, je verblijft al 3 dagen (2 nachten) in een Gr8 hotel, inclusief ontbijt vanaf €79,- euro.

Bodegraven – the green heart

Wij logeerden bij Gr8 hotel Bodegraven en uiteraard gingen we op avontuur in de omgeving. Hierbij mijn tips voor je perfecte weekendje weg.

Sup en Watershop

De Reeuwijkse plassen bestaat uit 13 plassen tussen Bodegraven en Gouda. Met warm weer wil je hier dan ook het water op. Bij Sup & Watershop verhuren ze sups waarmee je de hele dag kunt spelen op het water. Op een sup ben je trouwens wel even onderweg voor je bij de echte plassen bent. Toch vond ik suppen langs de Landal vakantiehuisjes net zo fijn! Wil je toch echt naar de Reeuwijkse plassen, huur dan een bootje bij Sup & Watershop, dan ben je net wat sneller.

Restaurant ’t Vaantje – Reeuwijk

Naar restaurant ’t Vaantje ga je voor een kop koffie, een uitgebreide lunch of een goed diner. Het is er heerlijk zitten op het terras aan het water. Ben je in de buurt, vergeet hier dan niet even langs te hoppen.

Brouwcafé de Molen – Bodegraven

Drink een koud biertje bij Brouwerij de Molen, ‘vers van de bron’. Maar ook fantastische andere craft bieren van over de hele wereld: in het brouwcafé met twintig taps én in de bierwinkel. Bierconnaisseur Colin Hoeffnagel kan je er alles over vertellen. Bij al dat lekkers eet je goed eten van eerlijke producten.

(H)eerlijk eten – Nieuwerbrug aan de Rijn

Mooie opgemaakte borden, gul gevuld met uitmuntende streekproducten. Met volle overgave bereid en geserveerd met een glimlach. Dat is (H)eerlijk eten in een notendop. Wat een goede plek!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen