Villa Oldenhoff

Villa Oldenhoff in Abcoude, the perfect get-a-way

Onder de rook van Amsterdam aan een kronkelig riviertje vind je bed & breakfast Villa Oldenhoff. Een charmant landhuis gelegen in het polderlandschap waar je je even heerlijk kunt onderdompelen in een (letterlijk) bad van luxe, rust & ruimte. Pak je koffer maar in zou ik zeggen. You found the perfect get-a-way!

Slapen in landhuis Villa Oldenhoff

Bij Villa Oldenhoff kun je slapen in het mooie witte landhuis waar zich de tuin- op- en zolder kamers bevinden. Knap gestylde vertrekken in lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk & fris gevoel. Je wandelt zo vanuit het landhuis de tuin in, waar je onder de fruitbomen kunt genieten van je ontbijtje of een borrel.

Badderen boven de stallen

Naast het landhuis vind je de robuuste stallen waarin de suites zich bevinden. Daar overnachten is verwennerij in de zuiverste zin van het woord. Een staycation is opeens geen enkel probleem meer. Mijn favoriete plekje in deze schitterende suite? Het grote vrijstaande bad. Nog voor ik het door heb zit ik er in (ook ideaal voor tortelduifjes trouwens). Slapen doe je op een heerlijke Jensen boxspring en opstaan doe je pas wanneer er op de deur wordt geklopt voor het ontbijt.

Een staycation is opeens geen enkel probleem meer.

Kleurrijk ontbijt

Het ontbijt van Villa Oldenhoff valt zeker in de categorie beste manier om de dag te beginnen (net als die van B&B ForRest trouwens). Aan een grote picknicktafel in een groene tuin krijgen we een mand vol kleurrijk lekkers. Het is smullen van de verse fruitsalade, frisse jus d’orange & yoghurt met granola. Maar stiekem ook van de heerlijk knapperige croissantjes en grote sneden vers brood & smeuïge kaas. Uiteraard drinken we er nog een well-needed koffie bij en de ochtend is af!

Riviertjes & weilanden

Wanneer we de afslag nemen heb ik direct een ‘kop in de wind gevoel’. Zelden kwamen we zo snel in een compleet andere wereld. Samen met het riviertje kronkelt de weg steeds verder bij de drukte vandaan. Villa Oldenhoff is een ware eye-catcher. Een aankomstborrel vindt plaats op het terras naast de stal met uitzicht op galopperende paarden en opstuivend zand. Een hond loopt langs voor een aai, een vlinder vindt zijn weg naar een paarse bloem en ik voel me even heel erg gelukkig.

uitzicht villa oldenhoff abcoude

Met de boot & restaurantjes

Als echte waterratten brengen wij warme zomerdagen het liefste door op het water (we woonden niet voor niets een jaar op een zeilboot). Dubbelgeluk dus dat je bij Villa Oldenhoff een sloepje kunt huren om de vaarwegen in de omgeving te verkennen. En heb je zelf een bootje, dan kan je voor de deur aanmeren. Fantastisch toch? Na een heerlijke dag op het water duik je het terras van restaurant de Voetangel op. Niet alleen vanwege de weidse uitzichten, maar natuurlijk vooral vanwege het reuze lekkere eten. Daarna rol je zo weer terug naar Villa Oldenhoff (350 meter).

villa oldenhoff abcoude
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen