Een betoverend verblijf in ‘Het Vogelhuisje’ van De Liefste Huisjes

Welkom bij ‘De Liefste Huisjes’! Ontdek de charme van ‘Het Vogelhuisje’, een knus natuurhuisje voor twee, verscholen tussen hoge bomen op het terrein van de eigenaren. Direct grenzend aan de schilderachtige Utrechtse Heuvelrug biedt dit huisje de perfecte mini-escape voor een paar dagen rust en stilte.

De buitenkant straalt een liefdevolle charme uit, met zachte kleuren en een vorm die doet denken aan een knus thuis voor gevederde vrienden.

Het Vogelhuisje op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn prachtige en gevarieerde natuur. Het is een uitgestrekt bosrijk gebied met heuvels, heidevelden en schilderachtige landgoederen. De regio biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Daarnaast vindt je op de Utrechtse Heuvelrug historische kastelen en landhuizen, waaronder Slot Zeist en Kasteel Amerongen. Ook leuk: op een kleine 10 minuten wandelen vanaf Het Vogelhuisje vind je Kasteeltuin Hemmen. Wanneer je er dan toch bent is het zeker leuk om ook deze even mee te pakken.

Onder ‘De Liefste Huisjes‘ vallen ‘Het Vogelhuisje’ en ‘Het Slakkenhuisje'(waarover een andere keer meer), beide beheerd door de enthousiaste eigenaresse Ricky-Ann. Tevens gastvrouw in hart & nieren, want na jaren gewerkt te hebben als Senior Purser bij KLM weet ze als geen ander wat haar gasten nodig hebben. Het Vogelhuisje vertelt verhalen, overal waar je kijkt zie je wel iets wat Ricky-Ann heeft meegenomen uit het buitenland. En als wij ergens enthousiast van worden, dan is dat het wel!

Het huis van de eigenaren bevindt zich op hetzelfde terrein, maar doordat Het Vogelhuisje wat hoger ligt dan het woonhuis ervaar je meer dan voldoende privacy.

Bekijk hier nog meer droomplekken van Reistop5!

Een houten bungalow aka Lodge

Het Vogelhuisje doet ons van buiten (en van binnen!) denken aan een Lodge ergens in Amerika of Canada. Er is veel gebruik gemaakt van hout, de sfeer binnen is knus met grote kleden en de pelletkachel is wat ons betreft de kers op de taart. Je ziet er voornamelijk natuurlijke materialen terug. Zo is de balustrade van de vide gemaakt van berkentakken die Ricky-Ann zelf heeft verzameld op het nabijgelegen Landgoed Maarn. Dat is toch fantastisch?

Het Vogelhuisje: een all year round plek

In Het Vogelhuisje vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf: een kleine maar fijne keuken, een ruime badkamer, een slaapkamer met tweepersoonsbed én nog een vide (onze lievelings!) met nog eens een tweepersoonsbed. Precies passend bij Ricky-Ann is het huisje toch maar voor maximaal twee personen geschikt. De vide is vrij laag en ze wil niet dat mensen zich verplicht voelen daar te gaan slapen. We zeiden het al: wat een gastvrouw!

Via openslaande deuren geeft Het Vogelhuisje toegang tot een eigen, ruime zitkuil. Dat lijkt ons heerlijk, maar door de pelletkachel is dit toch echt een all year round huisje. Zowel buiten als binnen een fijne plek om te verblijven!

Tip: ga je graag in je eentje een paar nachtjes weg in de natuur, maar wil je ook niet in de middle of nowhere zitten? Kies dan voor een huisje zoals deze. Geeft een extra veilig gevoel!

Afrika (8) Azië (21) Droomplekjes (149) Egypte (1) Europa (73) Nederland (183) Noord-Amerika (12) Oceanië (4) Ondernemen (5) Onze Zeilreis (4) Reistips (54) Reistips 2.0 (5) Zuid-Amerika (14)

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen