Doesburg – de leukste hotspots op een rijtje

Een wandeling door Doesburg neemt je mee naar de bijzondere historische pareltjes en brengt je even terug in de tijd. Maar naast de bijzondere panden en de rijke historie straalt Doesburg ook vooral gezelligheid uit. Ik neem je mee naar een aantal fijne plekken!

De meest fotogenieke plekjes van Doesburg 

Doesburg is een fijne stad om wandelend te ontdekken en kent vele fotogenieke plekken. Benieuwd naar de meest fotogenieke plekken? Ga dan op ontdekkingstocht met de fotoroute van Doesburg! Bekijk en download de route hier.

Blijven slapen in Doesburg? Dat kan op deze plekken!

Bekijk Doesburg eens van boven

Met een hoogte van 94 meter is de Grote of Martinikerk het hoogste gebouw van Gelderland en Hanzestad Doesburg. Om te kunnen genieten van het uitzicht over Doesburg moet je eerst de 220 treden van de toren beklimmen. Eenmaal boven geniet je van het weidse uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en de vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers. Als je naar boven wilt, houdt er dan rekening mee dat je wel even moet reserveren

Conceptstore Cotton & Coffee


Hanzestad Doesburg staat vooral bekend om zijn befaamde mosterd. Maar Doesburg heeft nog veel meer te bieden zoals de vele leuke winkeltjes en boetiekjes. Gek op conceptstores? In het historische pand van Cotton & Coffee vind je de leukste kleding, schoenen, sieraden en leuke woonaccessoires. Daarnaast kan je ook genieten van een goede kop koffie! 

Het Arsenaal 1309

Lekker dineren? Reserveer dan zeker een tafel bij Het Arsenaal 1309. In dit bijzondere historische pand zit een Dutch-Cuisine restaurant. Hier kan je genieten van de Nederlandse keuken en eetcultuur. Er staat altijd minimaal één gerecht op de menukaart dat helemaal voldoet aan de principes van Dutch Cuisine. Denk hierbij aan lokale seizoensgroenten, koken zonder kunstmatige toevoeging, zo min mogelijk dierlijke producten en volgens de beginselen van ‘kop tot staart’ en ‘no waste’. Wanneer je dit gerecht bestelt, dan hoor je ook gelijk het verhaal achter het gerecht. Hoe leuk!

Proeverij De Stadstuin

Wandelend in de Koepoortstraat viel mijn oog gelijk op het pand met de felrode bakstenen en de tekst Doesburgsche Moppen op de gevel. Vroeger was dit een bakkerij waar deze koekjes gebakken werden. In dit karakteristieke monumentale pand is nu Proeverij de Stadstuin gevestigd, waar je heerlijk kan eten! Wij hebben hier dan ook heerlijk gelucht! Tip voor de lunch? Kies dan zeker ‘De Stadstuin’ op de menukaart.  

Toch nieuwsgierig geworden naar de Doesburgse moppen? Wandel na de lunch dan nog naar Hans Ouderwets Lekker, hier verkopen ze namelijk typische Doesburgse producten. Wij gingen in ieder geval niet met lege handen de deur uit!

Sabine Eckhardt

"Ik ben Sabine en altijd op zoek naar de leukste plekjes! Zowel dichtbij als ver weg en dan het liefst een combinatie van natuur en cultuur. Te drukke plekken met veel geluiden zijn helaas sinds een jaar voor mij niet meer weggelegd dus ik ben vooral graag buiten en actief bezig. En daarin is nog genoeg leuks te ontdekken! Naast dat ik het zelf leuk vind om nieuwe plekken te ontdekken, vind ik het ook heel leuk om dit te delen met anderen via Instagram en erover te schrijven.

Op dit moment trek ik er vooral in Nederland op uit maar ik kan niet wachten om dit jaar ook weer lekker naar het buitenland te gaan.
Mijn mooiste bestemming is Jordanië en mijn fijnste herinnering is een roadtrip met de camper samen met mijn vriend en dochtertje door het oosten van Andalusië."

Bekijk alle artikelen