De beste tips voor Winterswijk en omgeving

Wij mochten onlangs een nachtje in Winterswijk vertoeven. Ik ontdekte ik al snel dat het tegen de grens van Duitsland prachtig is. Ook het centrum van Winterswijk is enorm sfeervol en groter dan verwacht! Hieronder vijf tips om je verblijf in Winterswijk compleet te maken. 

Eten: ‘Uit aan huis’

Toen wij naar Winterswijk gingen en alle restaurants gesloten waren, viel dat even tegen. Dankzij het fantastische concept ‘Uit aan huis’ konden wij genieten van een zes-gangen diner. Dit zes-gangen diner is volledig verzorgd zodat je thuis het ‘uit eten gevoel’ kunt ervaren. Het eten was heerlijk variërend: van vlees en vis tot soep, het kwam allemaal voorbij. Uiteraard met als laatste gang een smakelijk dessert. De opmaak van de gerechten gaf het een luxe uitstraling en het smaakte waanzinnig. Een echte aanrader als je het ons vraagt. De volgende restaurants doen mee aan dit concept: Restaurant ‘t Spek ende, Gastrobar Blend 61, Wunderbar Winterswijk, Restaurant de Zwaan, Gelateria Talamini, De Revolutie. Go check it out!

De natuur

In de omgeving van Winterswijk is er voldoende gelegenheid om te wandelen en te fietsen. Zo vind je er wandelpaden, moutainbikepaden, speelgelegenheden voor de kinderen en een trimparcours. Voldoende te doen! Zelfs in de herfst maken de prachtige kleuren het sombere weer goed! 

De markt

Op woensdag en zaterdag vind je een uitgebreide markt in het centrum van Winterswijk. Je kunt er terecht voor poffertjes,lekkere kibbeling, verse kaas, worst of een lekker kopje koffie to go! Ondanks de regen, gaf het ons een heerlijk knus gevoel om langs de kraampjes te struinen. 

Slapen doe je tijdens je verblijf in Winterswijk natuurlijk in een knus boshuisje.

Een uitstapje naar Duitsland

Winterswijk ligt aan de grens van Duitsland. Dit kun je goed merken wanneer je door het centrum loopt, je hoort de Nederlandse- en Duitse taal. Leuk om op de fiets de grens eens over te steken. Je vindt er een natuurgebied (Zwillbrocker Venn) en als je geluk hebt spot je er een flamingo! Ook heb je er kleine oude stadjes. Zo ben je met een uur op de fiets in het centrum van Bocholt. 

Zwemmen in de omgeving van Winterswijk

Je zit misschien niet aan de kust, maar in de omgeving zijn verschillende recreatieplassen. Zo heb je ‘strandbad Winterswijk’ en het Recreatiegebied Hilgelo. Twee plekken waar je prima een dag kunt vertoeven. Er zijn speeltoestellen en het zandstrand maakt dat kinderen zich uren kunnen vermaken.Ook zijn er in de omgeving meerdere zwembaden. Genoeg opties dus! 

Eveline Willemsen

‘Eveline haar liefde voor reizen ontstond toen ze op haar 18e voor een aantal maanden vertrok naar Afrika. Inmiddels is ze getrouwd en moeder van drie dochters. Ze houdt ervan om nieuwe plekken te zien, binnen en buiten Europa. Naast Zuid-Afrika en Malawi heeft ze verschillende plekken binnen Europa gezien en is ze afgereisd naar Thailand en Curaçao. Ze houdt ervan om met haar gezin met kleine kinderen de mooie plekken hier op aarde te ontdekken. Deze ervaringen gaat zij met jullie op deze blog delen.’

Bekijk alle artikelen