• Menu
  • Menu
Logeren in de Achterhoek

Romantisch logeren in een boshuisje in de Achterhoek

Wat ik tijdens deze koude wintermaanden verwacht tijdens een weekendje weg? Een knusse plek waar ik me heerlijk kan terugtrekken. Een week geleden mocht ik genieten van zo’n knus huisje midden in de natuur. Je kunt er de vogels horen fluiten en alleen dat al is genieten! In deze blog neem ik je mee naar Vakantiehuis ‘de Uil’. Een plek waar je romantisch kunt logeren in de Achterhoek.

Vakantiehuis Achterhoek bestaat uit diverse vakantiehuizen op een rustig natuurpark in de buurt van Winterswijk. Het leuke is dat elk huisje uniek is en zijn eigen charme heeft. Wij mochten overnachten in Vakantiehuis ‘De Uil’.

Vakantiehuis ‘de Uil’

Het vakantiehuis is gelegen op een bungalowpark, waar meerdere huisjes van Vakantiehuis Achterhoek te vinden zijn. Het heeft de uitstraling van een typisch boshuisje en wordt omringt door een grote tuin. Ook in de zomer is het hier vast heerlijk vertoeven, dat zou ik nog wel eens mee willen maken! Wanneer je aankomt oogt het rustig, ligt er een stapel hout opgestapeld en even lijkt het alsof ik mij bevind in een aflevering van ‘ het kleine huis op de Prairie’. Wat een fijne plek.

Ga jij op ontdekkingstocht in Nederland dit jaar? Kijk dan ook eens naar onze droomplekjes in onder andere Friesland, op de Veluwe en in Noord-Brabant.

Het knusse interieur

Eenmaal binnen ziet alles er verzorgd uit. Daarnaast is het schoon en opgeruimd, wat wij erg belangrijk vinden. Op tafel pronkt een map met alle nodige informatie en een tasje met heerlijke lokale lekkernijen. Wat een warm welkom! Het huisje heeft twee kleine slaapkamers, waardoor het ook voor kleine gezinnen een goede plek is om te overnachten. Een aantal meubels ogen wat gedateerd. Maar je ziet aan de details dat de eigenaresse een eigentijdse twist heeft weten te geven aan de inrichting. Ik verwacht dat dit dus een proces is waarin het vakantiehuis stapje bij beetje wordt getransformeerd tot een hippe vakantieplek.

Eten tijdens je nachtjes weg

Zoals bij de meeste vakantiehuizen is de maaltijd bij Vakantiehuis ‘de Uil’ niet in begrepen. Daarentegen beschikt het over een volledige keuken, wat maakt dat je gemakkelijk je eigen ontbijt of avondmaaltijd kunt klaar maken. Ook wanneer je deze plek met een gezin bezoekt is dat een prettige bijkomstigheid. Alles is aanwezig: van borden en wijnglazen tot kruiden en een aansteker. Je maakt gemakkelijk je eigen diner of laat een heerlijk diner aan de deur bezorgen. Logeren in de Achterhoek was zelden zo leuk!

Wat vakantiehuis ‘de Uil’ zo uniek maakt

Zoals ik hierboven al beschreef, is het huisje ingericht met eigentijdse details. Er zijn leuke accessoires aanwezig en hangt er een fantastische schommelstoel in een knus hoekje van het huis. Je kijkt zo door het raam de achtertuin in. Een heerlijke plek om te lezen, schrijven of te genieten van de rust in Vakantiehuis ‘de Uil’.

Ben jij dol op zulke huisjes in de natuur? Dan vind je deze natuurhuisjes vast ook fantastisch!

Over de omgeving

Het natuurgebied waarin Vakantiehuis ‘de Uil’ zich bevindt, is prachtig. Het is op loopafstand van mountainbikepaden en een trimbaan. Ook voor kinderen zijn er leuke speelgelegenheden te vinden. Op tien minuten rijafstand vind je het gezellige en sfeervolle centrum van Winterswijk. Een prachtige kerk bevindt zich midden op de markt. Je vindt er leuke winkelstraten en de typische zaterdagse markt. Ik wist niet dat Winterswijk zo leuk is. Hier komen we zeker nog eens terug!

Conclusie: zoek jij een fijne plek in de natuur waar je even helemaal kunt opladen? Dan is Vakantiehuis ‘de Uil’ een heerlijke plek voor jou. Verwacht geen super hippe plek, maar wel eentje in een schitterende omgeving, met flink wat comfort en knusse hoekjes.

Eveline Willemsen

‘Eveline haar liefde voor reizen ontstond toen ze op haar 18e voor een aantal maanden vertrok naar Afrika. Inmiddels is ze getrouwd en moeder van drie dochters. Ze houdt ervan om nieuwe plekken te zien, binnen en buiten Europa. Naast Zuid-Afrika en Malawi heeft ze verschillende plekken binnen Europa gezien en is ze afgereisd naar Thailand en Curaçao. Ze houdt ervan om met haar gezin met kleine kinderen de mooie plekken hier op aarde te ontdekken. Deze ervaringen gaat zij met jullie op deze blog delen.’

Bekijk alle artikelen