Airbnb hartje Dokkum: heerlijk slapen in een Elfsteden-stad


Dokkum, ‘smûk’ op z’n Fries, is de noordelijkste stad van Friesland én één van de Elfsteden. Een stad met een rijke historie, dromerige grachten met prachtige panden, knusse boutique winkeltjes, heerlijke terrasjes en lokale bierbrouwerijen. Hier wil je heen! Overnachten? Dat doe je natuurlijk midden in het centrum in het heerlijke Airbnb appartement hartje Dokkum.

De unieke sfeer van een bijzonder Airbnb plekje

Het fantastische van Airbnb is dat je avonturen in de buurt, maar ook op verder weg gelegen plekken kunt boeken. Nog mooier is dat het vaak bijzondere plekjes zijn waar je komt; te gekke boomhutten, mega villa’s, maar ook met sfeer ingerichte persoonlijke accommodaties op te fijne plekken. Airbnb appartement hartje Dokkum is zo’n heerlijk plekje vol met sfeer. Een plekje waar het genieten al bij de voordeur begint. 

Boutique sferen in appartement hartje Dokkum

Wij zijn gek op boutique en deze Airbnb heeft daar alles van weg. Het begint al als je in het centrum van Dokkum aan komt lopen en de prachtige karakteristieke panden ziet. In één van die mooie panden bevindt zich dus het super fijne Airbnb appartement. Zodra je door de voordeur het appartement binnenloopt waan je je gelijk in boutique sferen. De inrichting van het appartement klopt gewoon helemaal. Je voelt dat alles zorgvuldig is uitgekozen en dat er is nagedacht wat je allemaal nodig hebt als je hier komt overnachten. Door de details in het appartement is het net alsof je thuis komt, maar dan wel op een bijzonder plekje.

Het gevoel van thuiskomen

De mooie grote hoge ramen van het appartement zorgen voor veel licht en daar word je gewoon instant blij van als je binnen komt. De woonkamer met bank, keuken en eethoek is heerlijk ruim en de mix match van kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een stijlvol geheel. De keuken is voorzien van allerlei gemakken, waardoor je hier ook zelf kunt koken als je wilt. Achter een en suite deur vind je de heerlijk lichte slaapkamer met uitzicht op het knusse binnen tuintje. Vanuit de slaapkamer duik je zo de badkamer in voor een heerlijke douche. Kortom, een heerlijke plek waar je elke dag wel wilt thuiskomen.


Elfstedenstad Dokkum

Dokkum is een stad die je om allerlei redenen een keer bezocht moet hebben. Zo kun je heerlijk slenteren door de binnenstad met zijn gezellige straatjes of een rondje om de bolwerken (stadswallen) lopen. Shoppen doe je in de knusse boutique winkeltjes en voor koffietjes en lekkere hapjes weten ze in Dokkum ook wel raad. Zo kun je voor een heerlijke lunch of een diner terecht bij KB food & drinks. Koffietjes haal je bij Koffiebar Knus en verse croissants haal je natuurlijk bij de bakker om de hoek. Ik bedoel maar, allemaal ingrediënten voor een fantastisch bezoek aan het gezellige Friese Dokkum!

Tusken de Marren - Duurzame vakantielodges

Hoe reserveer je deze Airbnb in Dokkum?

Dat Dokkum fantastisch is wisten we al. Maar dat je er naast fijne hotels ook zulke heerlijke Airbnb’s hebt nog niet. Wil jij ook naar een unieke en nieuwe plek? Ga dan eens logeren bij deze stek. Reserveren kan simpel via de site van Airbnb.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Airbnb Dokkum. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Liesbeth Hokke

Tijdens de zomer- en wintersportvakanties namen haar ouders Liesbeth al vanaf jongs af aan mee naar de Oostenrijkse bergen. Op haar negentiende spreidde ze haar eigen vleugels en vertrok ze op haar eerste backpackreis richting het veelzijdige India. Dat land heeft haar reislust helemaal aangewakkerd. Sindsdien reist ze de hele wereld over. Een backpack, de Lonelyplanet en een goede camera behoren tot de vaste reisuitrusting. Inmiddels mag ze een wereldreis van haar lijstje afstrepen, net als wonen en vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Haar bucketlist groeit nog altijd gestaag. Zo bungelen de Trans Siberië Express, een wintervakantie in Fins Lapland en roadtrippen door Mongolië ergens bovenaan haar travelbucketlist, net als eilandhoppen op de Filipijnen, een camperreis door Canada en West-Australië en backpacken door Chili en Patagonië. Ze is altijd super enthousiast over haar reizen en zit boordevol verhalen en tips. Op Reistop5 kun je meegenieten van haar enthousiaste verhalen, tips en mooie beelden. Veel leesplezier!

Bekijk alle artikelen